REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 1992 nr 75 poz. 370

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 29 września 1992 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. – Prawo celne (Dz. U. Nr 75, poz. 445, z 1991 r. Nr 60, poz. 253, Nr 73, poz. 320 i Nr 100, poz. 442 oraz z 1992 r. Nr 21, poz. 85) zarządza się, co następuje:

§ 1.

W rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 23 lipca 1991 r. w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 67, poz. 288, Nr 74, poz. 325 i 327, Nr 93, poz. 412 i Nr 121, poz. 529 oraz z 1992 r. Nr 6, poz. 26, Nr 15, poz. 58 i Nr 17, poz. 71) w taryfie celnej stanowiącej załącznik nr 1 do rozporządzenia wprowadza się następujące zmiany:

1) pozycja określona kodem CN 0407 0030 otrzymuje następujące brzmienie:

Pozycja

Kod CN

Nazwa

Stawka

„0407

0407 00

*0407 0030

Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:

– Drobiu:

– – Pozostałe (b)



25”

 2) w dziale 4 pod tabelą po pkt „(a)” dodaje się pkt „(b)” w brzmieniu:

„(b)

*ex 0407 0030 jaja kurze w skorupkach, świeże – stawka celna 25%, ale min. cło 300 zł/szt.”,

3) stawki celne na towary określone kodem CN: 17011110, 17011190, 17011210, 170112 90, 17019100, 17019910 i 170199 90 ustanawia się w wysokości podanej w załączniku do niniejszego rozporządzenia.

§ 2.

Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

Prezes Rady Ministrów: H. Suchocka

Załącznik 1. [STAWKI CELNE NA TOWARY]

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 29 września 1992 r. (poz. 370)

Pozycja

Kod CN

Nazwa

Stawka celna

1

2

3

4

1701

1701

Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:

 

 

 

– Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących i barwiących:

 

 

1701 11

– – Cukier trzcinowy:

 

 

1701 11 10

– – – Do rafinacji

40
ale min. cło
200 USD/t

 

1701 11 90

– – – Pozostały

40
ale min. cło
200 USD/t

 

1701 12

– – Cukier buraczany:

 

 

1701 12 10

– – – Do rafinacji

40
ale min. cło
200 USD/t

 

1701 12 90

– – – Pozostały

40
ale min. cło
200 USD/t

 

 

– Pozostały:

 

 

1701 91 00

– – Zawierający dodatki aromatyzujące lub barwiące

40
ale min. cło
200 USD/t

 

1701 99

– – Pozostały:

 

 

1701 99 10

– – – Cukier biały

40
ale min. cło
200 USD/t

 

1701 99 90

– – – Pozostały

40
ale min. cło
200 USD/t

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 1992-10-12
  • Data wejścia w życie: 1992-10-24
  • Data obowiązywania: 1992-10-24
  • Z mocą od: 1992-10-24
  • Dokument traci ważność: 1993-05-02

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA