REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 2000 nr 15 poz. 192

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI

z dnia 22 lutego 2000 r.

w sprawie określenia cen progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 6 ust. 3 pkt 2 ustawy z dnia 28 czerwca 1995 r. o zasadach, warunkach i trybie nakładania opłat celnych dodatkowych na niektóre towary rolne przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 98, poz. 485 i z 1999 r. Nr 45, poz. 435) zarządza się, co następuje:

§ 1.
Ustala się do dnia 31 grudnia 2000 r. ceny progu dla towarów rolnych przywożonych z zagranicy, określone w załączniku do rozporządzenia.
§ 2.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: A. Balazs

Załącznik 1. [CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY]

Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
z dnia 22 lutego 2000 r. (poz. 192)

CENY PROGU DLA TOWARÓW ROLNYCH PRZYWOŻONYCH Z ZAGRANICY

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka miary

Cena progu w złotych za jednostkę miary

1

2

3

4

0102

Bydło żywe:

 

 

0102 90

– Pozostałe:

 

– – Gatunki domowe:

 

– – – O masie powyżej 80 kg, ale nie przekraczającej 160 kg:

0102 90 21 0

– – – – Rzeźne

t

5989, 31

0102 90 29 0

– – – – Pozostałe

t

5889, 31

0103

Trzoda chlewna żywa:

 

 

– Pozostałe:

6103 91

– – O masie poniżej 50 kg:

6103 91 10 0

– – – Gatunki domowe

t

5289, 55

0103 92

– – O masie 50 kg lub większej:

 

– – – Gatunki domowe:

0103 92 11 0

– – – – Maciory mające prosiaki co najmniej raz, o masie 160 kg lub większej

t

16660, 00

0103 92 19 0

– – – – Pozostałe

t

4173, 33

0104

Owce i kozy żywe:

 

 

0104 10

– Owce:

– – Pozostałe:

0104 10 30 0

– – – Jagnięta (do jednego roku życia)

t

7701, 09

0104 10 80 0

– – – Pozostałe

t

7701, 09

0104 20

– Kozy:

0104 20 90 0

– – Pozostałe

t

24906, 70

0201

Mięso wołowe świeże lub chłodzone:

 

 

0201 10 00 0

– Tusze i półtusze

t

8275, 86

0201 20

– Inne kawałki mięsa z kośćmi:

0201 20 20 0

– – Ćwierci „kompensowane”

t

8275, 86

0201 20 30 0

– – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone

t

7746, 90

0201 20 50 0

– – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone

t

10808, 18

0201 20 90 0

– – Pozostałe

t

18180, 23

0201 30 00 0

– Bez kości

t

23290, 68

0202

Mięso wołowe mrożone:

 

 

0202 10 00 0

– Tusze i półtusze

t

9621, 15

0202 20

– Inne kawałki mięsa z kośćmi:

0202 20 10 0

– – Ćwierci „kompensowane”

t

9996, 00

0202 20 30 0

– – Ćwierci przednie nie rozdzielone lub rozdzielone

t

6384, 95

0202 20 50 0

– – Ćwierci tylne nie rozdzielone lub rozdzielone

t

7197, 12

0202 20 90 0

– – Pozostałe

t

11366, 29

0202 30

– Bez kości:

 

 

0202 30 10 0

 – – Ćwierci przednie całe lub pokrojone na maksymalnie pięć części, a każda ćwiartka stanowi pojedynczy blok; ćwierci „kompensowane” w dwóch blokach, z których jeden zawiera ćwierć przednią całą lub pokrojoną na maksymalnie pięć kawałków, a drugi ćwierć tylną w jednym kawałku, ale bez polędwicy

 

t

7155, 47

0202 30 50 0

– – Rostbef, antrykot i szponder – kawałki

t

10733, 21

 

1

2

3

4

0202 30 90 0

– – Pozostałe

t

12403, 37

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

 

 

 

– Świeże lub chłodzone:

0203 11

– –Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

– – – Ze świń domowych

t

5177, 10

0203 12

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

– – – Ze świń domowych:

0203 12 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

t

7613, 62

0203 12 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

t

8709, 02

0203 19

– – Pozostałe:

 

– – – Ze świń domowych:

0203 19 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

t

6963, 88

0203 19 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

9075, 54

0203 19 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

t

4898, 04

 

– – – – Pozostałe:

 

 

0203 19 55 0

– – – – – Bez kości

t

8850, 63

 

– Mrożone:

 

 

0203 21

– – Tusze i półtusze:

 

 

0203 21 10 0

– – – Ze świń domowych

t

4673, 13

0203 22

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

0203 22 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

t

7438, 69

0203 22 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

t

7059, 68

0203 29

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

0203 29 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

t

6963, 88

0203 29 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

t

8709, 02

0203 29 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

t

5202, 09

 

– – – – Pozostałe:

 

 

0203 29 55 0

– – – – – Bez kości

t

9171, 33

0203 29 59 0

– – – – – Pozostałe

t

9171, 33

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

 

 

 

– Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

 

 

0207 11

– – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

 

 

0207 11 10 0

– – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

t

5926, 86

0207 11 30 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

t

4173, 33

0207 11 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

5352, 03

0207 12

– – Nie cięte na kawałki, mrożone:

 

 

0207 12 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

t

4115, 02

0207 12 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

t

5464, 48

0207 13

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

 

 

– – – Kawałki:

 

 

0207 13 10 0

– – – – Bez kości

t

14152, 67

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

0207 13 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

4165, 00

 

1

2

3

4

0207 13 30 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

7497, 00

0207 13 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3332, 00

0207 13 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

9458, 72

0207 13 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

t

6584, 87

0207 13 70 0

– – – – – Pozostałe

t

12940, 66

 

– – – Podroby:

0207 13 99 0

– – – – Pozostałe

t

4165, 00

0207 14

– – Kawałki i podroby mrożone:

 

 

– – – Kawałki:

 

0207 14 10 0

– – – – Bez kości

t

13890, 28

 

– – – – Z kośćmi:

 

0207 14 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

10458, 32

0207 14 30 0

– – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez

t

4060, 88

0207 14 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3332, 00

0207 14 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

9816, 91

0207 14 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

t

6618, 19

0207 14 70 0

– – – – – Pozostałe

t

13186, 39

– – – Podroby:

0207 14 99 0

– – – – Pozostałe

t

5972, 61

– Z indyków:

0207 24

– – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

7080, 50

0207 24 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

10412, 50

0207 25

– – Nie cięte na kawałki, mrożone:

 

 

0207 25 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

t

7401, 21

0207 25 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

t

7488, 67

0207 26

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

– – – Kawałki:

0207 26 10 0

– – – – Bez kości

t

14119, 35

– – – – Z kośćmi:

0207 26 20 0

– – – – – Ołówki lub ćwiartki

t

14256, 80

0207 26 30 0

– – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez

t

4248, 30

0207 26 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3365, 32

0207 26 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

11657, 84

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

0207 26 60 0

– – – – – Podudzia i ich kawałki

t

5951, 79

0207 26 70 0

– – – – – Pozostałe

t

7405, 37

0207 26 80 0

– – – – – Pozostałe

t

8330, 00

– – – Podroby:

0207 26 99 0

– – – – Pozostałe

t

9025, 56

0207 27

– – Kawałki i podroby, mrożone:

 

– – – Kawałki

0207 27 10 0

– – – – Bez kości

t

13740, 34

 

– – – – Z kośćmi:

 

 

0207 27 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

t

14069, 37

0207 27 30 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

4248, 30

 

1

2

3

4

0207 27 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3365, 32

0207 27 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

t

11662, 00

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

– – – – – – Podudzia i ich kawałki

t

4627, 32

0207 27 70 0

– – – – – – Pozostałe

t

7192, 96

0207 27 80 0

– – – – – Pozostałe

t

9716, 95

– – – Podroby:

0207 27 99 0

– – – – Pozostałe

t

5468, 65

– Z kaczek, gęsi i perliczek

0207 30

– – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

– – – Kaczki:

0207 32 11 0

– – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%”

t

6614, 02

0207 32 15 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

7709, 42

0207 32 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

7226, 28

– – – Gęsi:

0207 32 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

8625, 72

0207 32 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

10716, 55

0207 32 90 0

– – – Perliczki

t

7213, 78

0207 33

– – Nie cięte na kawałki, mrożone:

– – – Kaczki:

0207 33 11 0

– – – – Oskubana i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

t

7084, 67

0207 33 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

t

6993,04

 

– – – Gęsi

 

 

0207 33 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

t

8330, 00

0207 33 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

t

10337, 53

0207 33 90 0

– – – Perliczki

t

8517, 43

0207 35

– – Pozostałe, świeże lub chłodzone:

– – – Kawałki:

– – – – Bez kości:

0207 35 11 0

– – – – – Z gęsi

t

18130, 25

0207 35 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

t

17626, 28

– – – – Z kośćmi:

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

0207 35 21 0

– – – – – Z kaczek

4165, 00

0207 35 23 0

– – – – – Z gęsi

t

5551, 95

0207 35 25 0

– – – – – – Z perliczek

t

7934, 33

0207 35 31 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

4165, 00

0207 35 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3261, 20

– – – – – Piersi i ich kawałki:

 

1

2

3

4

0207 35 51 0

– – – – – – Z gęsi

t

19300, 61

0207 35 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

13823, 64

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

0207 35 61 0

– – – – – – Z gęsi

t

12899, 01

0207 35 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

6838, 93

0207 35 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

t

9766, 93

0207 35 79 0

– – – – – Pozostałe

t

20825, 00

– – – Podroby:

 

0207 35 99 0

– – – – Pozostałe

t

6797, 28

0207 36

– Pozostałe, mrożone:

 

– – – Kawałki:

 

– – – – Bez kości:

 

0207 36 11 0

– – – – – Z gęsi

t

19379, 75

0207 36 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

t

14764, 93

– – – – Z kośćmi:

 

 

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

 

 

0207 36 21 0

– – – – – – Z kaczek

t

4165, 00

0207 36 23 0

– – – – – – Z gęsi

t

5551, 95

0207 36 25 0

– – – – – – Z perliczek

t

9371, 25

0207 36 31 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

t

4489, 87

0207 36 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

t

3377, 82

– – – – – Piersi i ich kawałki:

 

0207 36 51 0

– – – – – – Z gęsi

t

18009, 46

0207 36 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

12840, 70

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

 

 

0207 36 61 0

– – – – – – Z gęsi

t

12899, 01

6207 36 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

t

6913, 90

0207 36 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

t

9766, 93

0207 36 79 0

– – – – – Pozostałe

t

20825, 00

 

– – – Podroby:

 

 

 

– – – – Wątroby:

 

 

0267 36 85 0

– – – – – Otłuszczone wątroby kacze

t

6797, 28

0401

Mleko i śmietana, nie zagęszczone ani nie zawierajęce dodatku cukru ani innego środka słodzącego:

 

 

 

 

 

 

0401 10

– O zawartości tłuszczu w masie nie wyższej niż 1%:

 

 

0401 10 10 0

– – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

1561, 88

 

 

0401 10 90 0

– – Pozostałe

t

1074, 57

0401 20

– O zawartości tłuszczu w masie powyżej 1% ale nie wyższej niż 6%:

 

 

 

 

 

– – Nie przekraczającej 3%:

 

 

0401 20 11 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

1711, 82

 

 

0401 20 19 0

– – – Pozostałe

t

783, 02

 

– – Powyżej 3%:

 

 

0401 20 91 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

2032, 52

 

 

0401 20 99 0

– – – Pozostałe

t

828, 94

0401 30

– O zawartości tłuszczu w masie powyżej 6%

 

 

 

– – Nie przekraczającej 21%:

 

 

0401 30 11 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

12495, 00

 

 

0401 30 19 0

– – – Pozostałe

t

10412, 50

 

– – Powyżej 21%, ale nie wyższej niż 45%:

 

 

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka

miary

Cena progu

w złotych

za jednostkę

miary

1

2

3

9

0401 30 31 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2 litrów

t

9716, 95

0401 30 39 0

– – – Pozostałe

t

9650, 31

 

– – Powyżej 45%:

 

 

0901 30 99 0

– – – Pozostałe

t

4165, 00

0402

Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

 

 

 

 

 

0402 10

– W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci,

 

 

 

o zawartości tłuszczu ta masie nie przekraczającej

 

 

 

1,5%:

 

 

 

– – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka

 

 

 

słodzącego:

 

 

0402 10 11 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

5497, 80

0402 10 19 0

– – – Pozostałe

t

2940, 49

 

– – Pozostałe:

 

 

0402 10 91 0

– – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

3561, 08

 

0402 10 99 0

– – – Pozostałe

t

6943, 06

 

– W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci,

 

 

 

o zawartości tłuszczu w masie powyżej 1,5%:

 

 

0402 21

– – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka

 

 

 

słodzącego:

 

 

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%:

 

 

0402 21 11

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg:

 

 

0402 21 11 1

– – – – – Dla niemowląt

t

6114, 22

0402 21 11 9

– – – – – Pozostałe

t

6114, 22

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 27%:

 

 

0402 21 91

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg:

 

 

0402 21 91 1

– – – – – Dla niemowląt

t

7730, 24

0402 21 91 9

– – – – – Pozostałe

t

7730, 24

0402 21 99

– – – – Pozostałe:

 

 

0902 21 99 1

– – – – – Dla niemowląt

t

6180, 86

0402 21 99 9

– – – – – Pozostałe

t

6180, 86

0402 29

– – Pozostałe:

 

 

 

– – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 27%:

 

 

0902 29 11 0

– – – Mleko specjalne dla niemowląt, w hermetycznie

t

16676, 66

 

zamkniętych pojemnikach o zawartości netto nie

 

 

 

przekraczającej 500 g i o zawartości tłuszczu

 

 

 

w masie powyżej 10%

 

 

 

– – – – Pozostałe:

 

 

0402 29 15 0

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

3540, 25

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 10%, ale nie przekraczającej 45%:

 

 

0402 91 59 0

– – – – Pozostałe

t

5880, 98

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 45%:

 

 

0402 91 91 0

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

4165, 00

0402 91 99 0

– – – – Pozostałe

t

3123, 75

0402 99

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 9, 5%:

 

 

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka

miary

Cena progu

w złotych

za jednostkę

miary

1

2

3

4

0402 99 11 0

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

3965, 28

 

– – – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 9,5%, ale nie przekraczającej 45%:

 

 

0402 99 31 0

– – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg

t

16660, 00

0407 00

Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:

 

 

 

– Drobiu:

 

 

0407 00 30 0

– – Pozostałe

mln sztuk

113662, 85

0408

Jaja ptasie bez skorupek i żółtka jaj, świeże,

suszone, gotowane na parze lub w wodzie, formowane, mrożone lub inaczej zakonserwowane, zawierające lub nie dodatek cukru albo innego środka słodzącego:

 

 

 

– Żółtka jaj:

 

 

0408 11

– –Suszone:

 

 

0408 11 80 0

– – – Pozostałe

t

14298, 45

0408 19

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

0403 19 81 0

– – – – Ciekłe

t

2898, 84

0408 19 89 0

– – – – Pozostałe, włącznie z mrożonymi

t

4660, 64

 

– Pozostałe:

 

 

0408 91

– – Suszone:

 

 

0408 91 80 0

– – – Pozostałe

t

11303, 81

0468 99

– – Pozostałe:

 

 

0408 99 80 0

– – – Pozostałe

t

2486, 51

0409 00 00 0

Miód naturalny

t

3681, 86

0603

Kwiaty cięte i pąki kwiatowe gatunków odpowiednich na bukiety lub do celów zdobniczych, świeże, suszone, barwione, bielone, impregnowane lub w inny sposób przygotowane:

 

 

0603 10

– Świeże:

 

 

0603 10 10

– – Róże:

 

 

0603 10 10 1

– – – Od 1 czerwca do 31 października

szt.

0, 42

0603 10 10 9

– – – Od 1 listopada do 31 maja

szt.

0, 70

0603 10 50

– – Chryzantemy:

 

 

0603 10 50 1

– – – Od 1 czerwca do 31 października

szt.

0, 70

0603 10 50 9

– – – Od 1 listopada do 31 maja

szt.

1, 05

0702 00 00

Pomidory, świeże lub chłodzone:

 

 

0702 00 00 1

– Od 1 stycznia do 31 marca

t

2873, 85

0702 00 00 2

– Od 1 do 30 kwietnia

t

2873, 85

0702 00 00 3

– Od 1 do 14 maja

t

2873, 85

0702 00 00 5

– Od 15 do 31 maja

t

2515, 66

0702 00 00 7

– Od 1 czerwca do 30 września

t

2515, 66

0702 00 00 8

– Od 1 do 31 października

t

2515, 66

0702 00 00 9

– Od 1 listopada do 31 grudnia

t

2515, 66

0707 00

Ogórki i korniszony, świeże lub chłodzone:

 

 

0707 00 05

– Ogórki:

 

 

0707 00 05 1

– – Od 1 stycznia do końca lutego

t

2840, 53

0707 00 05 3

– – Od 1 marca do 30 kwietnia

t

2840, 53

0707 00 05 5

– – Od 1 do 15 maja

t

2840, 53

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka

miary

Cena progu

w złotych

za jednostkę

miary

1

2

3

4

0707 00 05 6

– – Od 16 maja do 30 września

t

1207, 85

0707 00 05 7

– – Od 1 do 31 października

t

1207, 85

0707 00 05 8

– – Od 1 do 10 listopada

t

2840, 53

0707 00 05 9

– – Od 11 listopada do 31 grudnia

t

2840, 53

0712

Warzywa suszone, całe, cięte w kawałki., w

 

 

 

plasterkach, łamane lub w proszku, ale dalej nie

 

 

 

przetworzone:

 

 

0712 90

– – Inne warzywa; mieszanki warzyw:

 

 

 

– – Kukurydza cukrowa (Zea mays var. saccharata):

 

 

0712 90 19 0

– – – Pozostałe

t

15714, 55

0808

Jabłka, gruszki i pigwy, świeże:

 

 

0808 10

– Jabłka:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

0908 10 20

– – – Odmiany Golden Delicious:

 

 

0808 10 20 1

– – – – Od 1 stycznia do 31 marca

t

2115, 82

0808 10 20 3

– – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2469, 85

0808 10 20 7

– – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

2082, 50

0808 10 50

– – – Odmiany Granny Smith:

 

 

0908 10 50 1

– – – – Od 1 stycznia do 31 marca

t

2115, 82

0808 10 50 3

– – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2469, 85

0808 10 50 7

– – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

2082, 50

0808 10 90

– – – Pozostałe:

 

 

0808 10 90 1

– – – – Od 1 stycznia do 31 marca

t

2469, 85

0808 10 90 3

– – – – Od 1 kwietnia do 30 czerwca

t

2469, 85

0808 10 90 7

– – – – Od 1 sierpnia do 31 grudnia

t

2082, 50

0809

Morele, wiśnie, brzoskwinie (łącznie z nektarynami) , śliwki i owoce tarniny, świeże:

 

 

0809 40

– Śliwki i owoce tarniny:

 

 

0809 40 05

– – Śliwki:

 

 

0809 40 05 5

– – – Od 1 lipca do 30 września

t

1661, 84

1001

Pszenica i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

 

 

1001 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – Pozostały orkisz, pszenica zwyczajna i mieszanka żyta z pszenicą (meslin):

 

 

1001 90 91

– – – Ziarno pszenicy zwyczajnej i mieszanki żyta z

 

 

 

pszenicą ( meslin):

 

 

1001 90 91 1

– – – – Ziarno pszenicy zwyczajnej

t

616, 42

1002 00 00 0

Żyto

t

528, 96

1003 00

Jęczmień:

 

 

1003 00 90 0

– Pozostały

t

462, 32

1004 00 00 0

Owies

t

612, 26

1008

Nasiona gryki, prosa i mozgi kanaryjskiej; pozostałe zboża:

 

 

1008 10 00 0

– Gryka

t

833, 00

1008 20 00 0

– Proso

t

724, 71

1008 90

– Pozostałe zboża:

 

 

1003 90 10 0

– – Pszenżyto (Triticale)

t

2603, 13

1008 90 90 0

– – Pozostałe

t

3848, 46

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka

miary

Cena progu

w złotych

za jednostkę

miary

1

2

3

4

 

 

 

 

1101 00

Mąka pszenna i żytnio–pszenna:

 

 

 

– Mąka pszenna:

 

 

1101 00 11 0

– – Z pszenicy durum

t

1620, 19

1101 00 15 0

– – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

t

1620, 19

1101 00 90 0

– Mąka żytnio–pszenna

t

1620, 19

1102

Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

 

 

1102 10 00 0

– Mąka żytnia

t

4998, 00

1103

Kasze, grysiki i granulka zbożowe:

 

 

 

– Kasze i grysiki:

 

 

1103 11

– – Z pszenicy:

 

 

1103 11 10 0

– – – Z pszenicy durum

t

1395, 28

1103 11 90 0

– – – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

t

1786, 79

1103 12 00 0

– – Z owsa

t

641, 41

1103 13

– – Z kukurydzy:

 

 

1103 13 90 0

– – – Pozostałe

t

1849, 26

1103 14 00 0

– – Z ryżu

t

1378, 62

1103 19

– – Z pozostałych zbóż:

 

 

1103 19 90 0

– – – Pozostałe

t

4023, 39

 

– Granulki:

 

 

1103 21 00 0

– – Z pszenicy

t

10412, 50

1103 29

– – Z pozostałych zbóż:

 

 

1103 29 30 0

– – – Z owsa

t

2082, 50

1103 29 40 0

– – – Z kukurydzy

t

1120, 39

1103 29 90 0

– – – Pozostałe

t

15273, 06

1105

Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki

 

 

 

ziemniaczane:

 

 

1105 10 00 0

– Mąka, grysik i puder

t

2474, 01

1107

Słód palony lub nie:

 

 

1107 10

– Nie palony:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

1107 10 99 0

– – – Pozostałe

t

932, 96

1108

Skrobie; inulina:

 

 

 

– Skrobie:

 

 

1108 12 00 0

– – Skrobia kukurydziana

t

2261, 60

1108 13 00 0

– – Skrobia ziemniaczana

t

1149, 54

1210

Szyszki chmielowe, świeże lub suszone, nawet mielone, sproszkowane lub w formie granulek; lupulina:

 

 

1210 10 00 0

– Szyszki chmielowe, nie mielone, nie sproszkowane

t

493, 97

 

ani nie w formie granulek

 

 

1517

Margaryna; jadalne mieszaniny lub wyroby z tłuszczów lub olejów zwierzęcych, lub roślinnych, lub z frakcji różnych tłuszczów, lub olejów z niniejszego działu, inne niż jadalne tłuszcze lub oleje lub ich frakcje z pozycji 1516:

 

 

1517 10

– Margaryna, z wyjątkiem margaryny płynnej:

 

 

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka miary

Cena progu w złotych za jednostkę miary

1

2

3

4

1517 10 10 0

– – Zawierająca więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka

t

30900, 14

1517 90

– Pozostałe:

1517 90 10 0

– – Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 15% masy tłuszczów z mleka

t

45815, 00

1601 00

Kiełbasy i podobne produkty z mięsa, podrobów lub krwi; przetwory żywnościowe oparte na tych produktach:

 

 

– Pozostałe:

1601 00 91 0

– – Kiełbasy, suche lub do smarowania, nie gotowane

t

20679, 23

1601 00 99 0

– – Pozostałe

t

12503, 33

1602

Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:

 

 

– Z wieprzowiny:

1602 41

– – Szynki i ich części:

1602 41 10 0

– – – Ze świń domowych

t

16206, 02

1602 42

– – Łopatki i ich części:

1602 42 10 0

– – – Ze świń domowych

t

11891, 08

1602 49

– – Pozostałe łącznie z mieszankami:

– – – Ze świń domowych:

– – – – Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:

1602 49 11 0

– – – – – Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek

t

19154, 84

1602 49 13 0

– – – – – Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek

t

7476, 18

1602 49 19 0

– – – – – Pozostałe

t

7309, 58

1602 49 30 0

– – – – Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

t

8363, 32

1602 49 50 0

– – – – Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

t

10720, 71

1662 50

– Z wołowiny:

1602 50 10 0

– – Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami

t

44723, 77

– – Pozostałe:

1602 90

– Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt:

– – Pozostałe:

– – – Pozostałe:

1602 90 51 0

– – – – Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych

t

11736, 97

– – – – Pozostałe:

– – – – – Zawierające mięso wołowe lub podroby:

1602 90 61 0

– – – – – Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami

t

55811, 00

1701

Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:

 

 

– Cukier surowy nie zawierający dodatku środków aromatyzujących ani barwiących:

1701 12

– – Cukier buraczany:

1701 12 10 0

– – – Do rafinacji

t

1720, 15

1701 12 90 0

– – – Pozostały

t

2253, 27

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka miary

Cena progu w złotych za jednostkę miary

1

2

3

4

 

– Pozostały:

 

 

1701 99

– – Pozostały:

1701 99 10 0

– – – Cukier biały

t

2211, 62

1702

Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących: sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:

 

 

1702 30

– Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:

1702 30 10 0

– – Izoglukoza

t

2315, 74

– – Pozostałe:

– – – Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:

1702 30 51 0

– – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

t

2503, 17

1702 30 59 0

– – – – Pozostałe

t

2961, 32

– – – Pozostałe:

1702 30 91 0

– – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

t

9346, 26

1702 40

– Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy:

1702 40 10 0

– – Izoglukoza

t

2315, 74

1702 40 90 0

– – Pozostałe

t

7776, 06

1702 60

– Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy zawierające w stanie suchym powyżej 50% fruktozy w masie:

1702 60 10 0

– – Izoglukoza

t

2315, 74

1702 60 80 0

– – Syrop inulinowy

t

2986, 31

1702 60 95 0

– – Pozostałe

t

2986, 31

1702 90

– Inne, łącznie z cukrem inwertowanym:

1702 90 30 0

– – Izoglukoza

t

11841, 10

1702 90 50 0

– – Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy

t

5647, 74

2002

Pomidory przetworzone lub zakonserwowane inaczej niż za pomocą octu lub kwasu octowego:

 

 

2002 10

– Pomidory, całe lub w kawałkach:

2002 10 10 0

– – Bez skórek

t

2026, 22

2002 10 90 0

– – Pozostałe

t

2139, 66

2002 90

– Pozostałe:

– – O zawartości suchej masy poniżej 12%:

2002 90 19 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

2375, 90

– – O zawartości suchej masy nie mniejszej niż 12%, ale nie przekraczającej 30%:

2602 90 31

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

2002 90 31 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

t

3572, 89

2002 90 31 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

t

3025, 29

2002 90 39 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

4258, 69

– – O zawartości suchej masy powyżej 30%:

2002 90 91

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg:

 

KOD PCN

Nazwa towaru

Jednostka miary

Cena progu w złotych za jednostkę miary

1

2

3

4

2002 90 91 1

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 1 kg, ale nie przekraczającej 199 kg

t

3069, 85

2002 90 91 9

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto powyżej 199 kg

t

3311, 18

2002 90 99 0

– – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

t

3311, 18

2106

Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:

 

 

2106 90

– Pozostałe:

– – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:

2106 90 30 0

– – – Syropy izoglukozowe

t

12174, 30

– – – Pozostałe:

2106 90 55 0

– – – – Syrop glukozowy i z maltodekstryny

t

6089, 23

2106 90 59 0

– – – – Pozostałe

t

8592, 40

2302

Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:

 

 

2302 10

– Kukurydziane:

2302 10 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%

t

204, 09

2302 10 90 0

– – Pozostałe

t

566, 44

2302 20

– Ryżowe:

2302 20 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%

t

399, 84

2302 20 90 0

– – Pozostałe

t

466, 48

2302 30

– Pszenne:

2302 30 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub wiecej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

t

399, 84

2302 30 90 0

– – Pozostałe

t

508, 13

2302 40

– Z innych zbóż:

2302 40 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

t

941, 49

2302 40 90 0

– – Pozostałe

t

545, 62

3502

Albuminy (nawet koncentraty z dwu lub więcej protein z serwatki, zawierające w suchej masie powyżej 80% protein z serwatki), albuminiany i inne pochodne albumin:

 

 

– Albumina jaja:

3502 11

– – Suszona:

3502 11 90 0

– – Pozostała

t

4910, 54

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2000-03-07
  • Data wejścia w życie: 2000-03-07
  • Data obowiązywania: 2000-03-07
  • Dokument traci ważność: 2000-12-31
Brak dokumentów zmieniających.
Brak zmienianych dokumentów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA