REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 2001 nr 151 poz. 1691

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 11 grudnia 2001 r.

w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Chorwacji.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny zarządza się, co następuje:

§ 1.
Do dnia 31 grudnia 2002 r. ustanawia się kontyngenty taryfowe ilościowe na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Chorwacji, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone stawki celne w wysokości określonej w tym załączniku.
§ 2.
Obniżone stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi odrębnie.
§ 3.
W zakresie uregulowanym w § 1 nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 grudnia 2001 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 146, poz. 1639).
§ 4.
Rozdysponowanie kontyngentów, o których mowa w § 1, jest dokonywane według kolejności złożenia kompletnych wniosków.
§ 5.
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem 1 kwietnia 2002 r.

Prezes Rady Ministrów: L. Miller

Załącznik 1. [WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI CHORWACJI]

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 11 grudnia 2001 r. (poz. 1691)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI CHORWACJI

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

1602

Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:

 

3001

1602 10 00 0

– Przetwory homogenizowane

9

 

1602 20

– Z wątroby dowolnych zwierząt:

 

 

 

– – Z wątroby gęsiej lub kaczej:

 

 

1602 20 11 0

– – – Zawierające w masie 75% lub więcej otłuszczonej wątroby

9

 

1602 20 19 0

– – – Pozostałe

9

 

1602 20 90 0

– – Pozostałe

9

 

 

– Z drobiu objętego pozycją 0105:

 

 

1602 31

– – Z indyków:

 

 

 

– – – Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów:

 

 

1602 31 11 0

– – – – Zawierające wyłącznie niegotowane mięso indycze

9

 

1602 31 19 0

– – – – Pozostałe

9

 

1602 31 30 0

– – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów

9

 

1602 31 90 0

– – – Pozostałe

9

 

1602 32

– – Z drobiu z gatunku Gallus domesticus:

 

 

 

– – – Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów:

 

 

1602 32 11 0

– – – – Niegotowane

9

 

1602 32 19 0

– – – – Pozostałe

9

 

1602 32 30 0

– – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa lub podrobów

9

 

1602 32 90 0

– – – Pozostałe

9

 

1602 39

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów:

 

 

1602 39 21 0

– – – – Niegotowane

9

 

1602 39 29 0

– – – – Pozostałe

9

 

1602 39 40 0

– – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa drobiowego lub podrobów

9

 

1602 39 80 0

– – – Pozostałe

9

 

 

– Z wieprzowiny:

 

 

1602 41

– – Szynki i ich części:

 

 

1602 41 10 0

– – – Ze świń domowych

9

 

1602 41 90 0

– – – Pozostałe

9

 

1602 42

– – Łopatki i ich części:

 

 

1602 42 10 0

– – – Ze świń domowych

9

 

1602 42 90 0

– – – Pozostałe

9

 

1602 49

– – Pozostałe łącznie z mieszankami:

 

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

 

– – – – Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:

 

 

1602 49 11 0

– – – – – Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek

9

 

1602 49 13 0

– – – – – Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek

9

 

1602 49 15 0

– – – – – Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części

9

 

1602 49 19 0

– – – – – Pozostałe

9

 

1602 49 30 0

– – – – Zawierające w masie 40% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

9

 

1602 49 50 0

– – – – Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia

9

 

1602 49 90 0

– – – Pozostałe

9

 

1602 50

– Z wołowiny:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

1602 50 10 0

– – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami

9

 

 

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – W opakowaniach hermetycznych:

 

 

1602 50 31 0

– – – – Corned beef (wołowina peklowana)

9

 

1602 50 39 0

– – – – Pozostałe

9

 

1602 50 80 0

– – – Pozostałe

9

 

1602 90

– Pozostałe łącznie z przetworami z krwi dowolnych zwierząt:

 

 

1602 90 10 0

– – Przetwory z krwi dowolnych zwierząt

9

 

 

– – Pozostałe:

 

 

1602 90 31 0

– – – Z dziczyzny lub z królików

9

 

1602 90 41 0

– – – Z reniferów

9

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

1602 90 51 0

– – – – Zawierające mięso lub podroby ze świń domowych

9

 

 

– – – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – – Zawierające mięso wołowe lub podroby:

9

 

1602 90 61 0

– – – – – – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami

9

 

1602 90 69 0

– – – – – – Pozostałe

9

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – – – Z baraniny lub koziny:

 

 

 

– – – – – – – Niegotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z niegotowanym mięsem lub podrobami:

 

 

1602 90 72 0

– – – – – – – – Z baraniny

9

 

1602 90 74 0

– – – – – – – –Z koziny

9

 

 

– – – – – – – Pozostałe:

 

 

1602 90 76 0

– – – – – – – – Z baraniny

9

 

1602 90 78 0

– – – – – – – – Z koziny

9

 

1602 90 98 0

– – – – – – Pozostałe

9

 

1806

Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:

 

300 t

1806 10

– Proszek kakaowy zawierający dodatek cukru lub innego środka słodzącego:

 

 

1806 10 15 0

– – Niezawierający sacharozy lub zawierający w masie mniej niż 5% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

10

 

1806 10 20 0

– – Zawierający w masie 5% lub więcej, ale mniej niż 65% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

10

 

1806 10 30 0

– – Zawierający w masie 65% lub więcej, ale mniej niż 80% sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

10

 

1806 10 90 0

– – Zawierający w masie 80% lub więcej sacharozy (włącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza) lub izoglukozy wyrażonej jako sacharoza

10

 

1806 20

– Pozostałe przetwory w blokach, tabliczkach lub batonach o masie powyżej 2 kg lub w płynie, paście, proszku, granulkach lub w innej postaci w pojemnikach lub w bezpośrednich opakowaniach o zawartości powyżej 2 kg:

 

 

1806 20 10 0

– – Zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego albo zawierające w masie 31% lub więcej masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie

10

 

1806 20 30 0

– – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 31% masła kakaowego i tłuszczu z mleka łącznie

10

 

 

– – Pozostałe:

 

 

1806 20 50 0

– – – Zawierające w masie 18% lub więcej masła kakaowego

10

 

1806 20 70 0

– – – Okruchy mleczno-czekoladowe

10

 

1806 20 80 0

– – – Polewa czekoladowa smakowa

10

 

1806 20 95 0

– – – Pozostałe

10

 

 

– Pozostałe, w blokach, tabliczkach lub batonach:

 

 

1806 31 00 0

– – Nadziewane

10

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

1806 32

– – Bez nadzienia:

 

 

1806 32 10 0

– – – Z dodatkami zbóż, owoców lub orzechów

10

 

1806 32 90 0

– – – Pozostałe

10

 

1806 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – Czekolada i produkty czekoladowe:

 

 

 

– – – Czekolady, nawet z nadzieniem:

 

 

1806 90 11 0

– – – – Zawierające alkohol

10

 

1806 90 19 0

– – – – Pozostałe

10

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

1806 90 31 0

– – – – Z nadzieniem

10

 

1806 90 39 0

– – – – Bez nadzienia

10

 

1806 90 50 0

– – Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao

10

 

1806 90 60 0

– – Produkty do smarowania zawierające kakao

10

 

1806 90 70 0

– – Przetwory zawierające kakao do sporządzania napojów

10

 

1806 90 90 0

– – Pozostałe

10

 

2106

Przetwory spożywcze gdzie indziej niewymienione ani niewłączone:

 

190 t

2106 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

2106 90 92 0

– – – Niezawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi

 

 

ex 2106 90 92 0

Cedevita Light – preparat witaminowy w postaci stałej, stanowiący uzupełnienie diety, na bazie aromatów owocowych, niezawierający sacharozy, ale zawierający sztuczne środki słodzące: sorbitol i aspartam

10

 

2106 90 98 0

– – – Pozostałe

ex 2106 90 98 0

Cedevita – preparaty witaminowe w postaci stałej, stanowiące uzupełnienie diety, na bazie aromatów owocowych, o zawartości sacharozy nie mniej niż 5%

10

 

2203 00

Piwo otrzymywane ze słodu:

 

300 t

 

– W pojemnikach zawierających nie więcej niż 10 litrów:

 

 

2203 00 01 0

– – W butelkach

7

 

2203 00 09 0

– – Pozostałe

7

 

2203 00 10 0

– W pojemnikach zawierających więcej niż 10 litrów

7

 

2204

Wino ze świeżych winogron łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji 2009:

 

1000 t

2204 10

– Wino musujące:

 

 

 

– – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% obj.:

 

 

2204 10 11

– – – Szampan:

 

 

2204 10 11 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj.

10

 

2204 10 11 9

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

 

2204 10 19

– – – Pozostałe:

 

 

2204 10 19 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5%, ale nie większej niż 22% obj.

10

 

2204 10 19 9

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

 

 

– – Pozostałe:

 

 

2204 10 91 0

– – – Asti spumante

10

 

2204 10 99 0

– – – Pozostałe

10

 

 

– Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nierozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu:

 

 

2204 21

– – W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej:

 

 

2204 21 10

– – – Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 21 10 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

10

 

2204 21 10 9

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.:

 

 

 

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych rejonach:

 

 

 

– – – – – – Białe:

 

 

2204 21 11 0

– – – – – – – Alsace

10

 

2204 21 12 0

– – – – – – – Bordeaux

10

 

2204 21 13 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

10

 

2204 21 17 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

10

 

2204 21 18 0

– – – – – – – Mosel–Saar–Ruwer

10

 

2204 21 19 0

– – – –.– – Pfalz

10

 

2204 21 22 0

– – – – – – – Rheinhessen

10

 

2204 21 24 0

– – – – – – – Lazio (Latium)

10

 

2204 21 26 0

– –.– – – – – Toscana (Tuscany)

10

 

2204 21 27 0

– – – – – – – Trentino, Alto Adige i Friuli

10

 

2204 21 28 0

– – – – – – – Veneto

10

 

2204 21 32 0

– – – – – – – Vinho Verde

10

 

2204 21 34 0

– – – – – – – Penedés

10

 

2204 21 36 0

– – – – – – – Rioja

10

 

2204 21 37 0

– –.– – – – – Valencia

10

 

2204 21 38 0

– – – – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – – – Pozostałe:

 

 

2204 21 42 0

– – – – – – Bordeaux

10

 

2204 21 43 0

–.– – – – – Bourgogne (Burgundy)

10

 

2204 21 44 0

– – – – – – – Beaujolais

10

 

2204 21 46 0

– – – – – – – Côtes du Rhône

10

 

2204 21 47 0

– – – – – – – Languedoc-Rousillon

10

 

2204 21 48 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

10

 

2204 21 62 0

– – – – – – – Piemonte (Piemont)

10

 

2204 21 66 0

– – – – – – – Toscana (Tuscany)

10

 

2204 21 67 0

– – – – – – – Trentino i Alto Adige

10

 

2204 21 68 0

– – – – – – – Veneto

10

 

2204 21 69 0

– – – – – – – Dâo, Bairrada i Douro

10

 

2204 21 71 0

– – – – – – – Navarra

10

 

2204 21 74 0

– – – – – – Penedés

10

 

2204 21 76 0

– – – – – – – Rioja

10

 

2204 21 77 0

– – – – – – – Valdepenas

10

 

2204 21 78 0

– – – – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

 

2204 21 79 0

– – – – – – Białe

10

 

2204 21 80 0

– – – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.:

 

 

 

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

 

 

2204 21 81 0

– – – – – – Białe

10

 

2204 21 82 0

– – – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

 

2204 21 83 0

– – – – – – Białe

10

 

2204 21 84 0

– – – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 21 87 0

– – – – – Marsala

10

 

2204 21 88 0

– – – – – Samos i Muscat de Lemnos

10

 

2204 21 89 0

– – – – – Port

10

 

2204 21 91 0

– – – – – Madeira i Setubal muscatel

10

 

2204 21 92 0

– – – – – Sherry

10

 

2204 21 93 0

– – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni)

10

 

2204 21 94 0

– – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.:

 

 

2204 21 95 0

 – – – – – Port

10

 

2204 21 96 0

– – – – – Madeira, sherry i Setubal muscatel

10

 

2204 21 97 0

– – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni)

10

 

2204 21 98 0

– – – – – Pozostałe

10

 

2204 21 99 0

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

 

2204 29

– – Pozostałe:

 

 

2204 29 10

– – – Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze, pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C:

 

 

2204 29 10 1

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

10

 

2204 29 10 9

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 13% obj.:

 

 

 

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

 

 

 

– – – – – – Białe:

 

 

2204 29 12 0

– – – – –.– – Bordeaux

10

 

2204 29 13 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

10

 

2204 29 17 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

10

 

2204 29 18 0

– – – –.–.– – Pozostałe

10

 

 

– – – – – – Pozostałe:

 

 

2204 29 42 0

– – – – – – – Bordeaux

10

 

2204 29 43 0

– – – – – – – Bourgogne (Burgundy)

10

 

2204 29 44 0

– – – – – – – Beaujolais

10

 

2204 29 46 0

– – – – – – – Côtes du Rnône

10

 

2204 29 47 0

– – – – – – – Languedoc-Roussillon

10

 

2204 29 48 0

– – – – – – – Val de Loire (Loire valley)

10

 

2204 29 58 0

– – – – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

 

 

– – – – – – Białe:

 

 

2204 29 62 0

– – – – – – – Sicilia (Sicily)

10

 

2204 29 64 0

– – – – – – – Veneto

10

 

2204 29 65 0

– – – – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – – – Pozostałe:

 

 

2204 29 71 0

– – – – – – – Puglia (Apuglia)

10

 

2204 29 72 0

– – – – – – – Sicilia (Sicily)

10

 

2204 29 75 0

– – – – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 13% obj., ale nieprzekraczającej 15% obj.:

 

 

 

– – – – – Wina jakościowe produkowane w określonych regionach:

 

 

2204 29 81 0

– – – – – – Białe

10

 

2204 29 82 0

– – – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

Obniżona stawka celna

Ilość

1

2

3

4

2204 29 83 0

– – – – – Białe

10

 

2204 29 84 0

– – –– – Pozostałe

10

 

 

– – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 15% obj., ale nieprzekraczającej 18% obj.:

 

 

2204 29 87 0

– – – – – Marsala

10

 

2204 29 88 0

– – – – – Samos i Muscat de Lemnos

10

 

2204 29 89 0

– – – – – Port

10

 

2204 29 91 0

– – – – – Madeira i Setubal muscatel

10

 

2204 29 92 0

– – – – – Sherry

10

 

2204 29 93 0

– – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni)

10

 

2204 29 94 0

– – – – – Pozostałe

10

 

 

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj., ale nieprzekraczającej 22% obj.:

 

 

2204 29 95 0

– – – – – Port

10

 

2204 29 96 0

– – – – – Madeira, sherry i Setubal muscatel

10

 

2204 29 97 0

– – – – – Tokaj (Aszu i Szamorodni)

10

 

2204 29 98 0

– – – – – Pozostałe

10

 

2204 29 99 0

– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

 

2204 30

– Pozostały moszcz winogronowy:

 

 

2204 30 10

– – W trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu:

 

 

2204 30 10 1

– – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie większej niż 22% obj.

10

 

2204 30 10 9

– – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

 

 

– – Pozostały:

 

 

 

– – – O gęstości 1,33 g/cm3 lub mniejszej w 20°C i o rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nieprzekraczającej 1% obj.:

 

 

2204 30 92 0

– – – – Skoncentrowany

10

 

2204 30 94 0

– – – – Pozostały

10

 

 

– – – Pozostały:

 

 

2204 30 96

– – – – Skoncentrowany:

 

 

2204 30 96 1

–– – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1%, ale nie większej niż 22% obj.

10

 

2204 30 96 9

– – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

10

 

2204 30 98

– – – – Pozostały:

 

 

2204 30 98 1

– – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 1%, ale nie większej niż 22% obj.

 

 

2204 30 98 9

– – – – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

 

 

2205

Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi:

10 10

880 t

2205 10

– W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej:

 

 

220510 10 0

– – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej

15

 

2205 10 90

– – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.:

 

 

2205 10 90 1

– – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18%, ale nie większej niż 22% obj.

15

 

2205 10 90 9

– – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

15

 

2205 90

– Pozostałe:

 

 

2205 90 10 0

– – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 18% obj. lub mniejszej

15

 

2205 90 90

– – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18% obj.:

 

 

2205 90 90 1

– – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 18%, ale nie większej niż 22% obj.

15

 

2205 90 90 9

– – – O rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu przekraczającej 22% obj.

15

 

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2001-12-27
  • Data wejścia w życie: 2002-04-01
  • Data obowiązywania: 2002-04-01
  • Dokument traci ważność: 2002-12-31
Brak dokumentów zmieniających.
Brak zmienianych dokumentów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA