Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

Dzienniki Urzędowe - rok 2017 poz. 63

ZARZĄDZENIE NR 19
MINISTRA SPORTU I TURYSTYKI1)

z dnia 4 września 2017 r.

w sprawie powołania Zespołu do spraw przeprowadzenia naboru na stanowisko Dyrektora Polskiej Agencji Antydopingowej

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 11 ust. 4 ustawy z dnia 21 kwietnia 2017 r. o zwalczaniu dopingu w sporcie (Dz. U. poz. 1051), zarządza się, co następuje:

§ 1.

Powołuje się Zespół do spraw przeprowadzenia naboru na stanowisko Dyrektora Polskiej Agencji Antydopingowej, zwany dalej „Zespołem”.

§ 2.

1. Zadaniem Zespołu jest przeprowadzenie otwartego i konkurencyjnego naboru na stanowisko Dyrektora Polskiej Agencji Antydopingowej.

2. W ramach realizacji zadania, o którym mowa w ust. 1, Zespół, w szczególności:

1) dokonuje weryfikacji poprawności formalnej zgłoszeń kandydatów;

2) organizuje rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami spełniającymi wymogi formalne;

3) dokonuje oceny doświadczenia zawodowego kandydatów, wiedzy niezbędnej do wykonywania zadań na stanowisku, o którym mowa w ust. 1, oraz kompetencji kierowniczych kandydatów;

4) sporządza protokół z przeprowadzonego naboru;

5) przedstawia Ministrowi Sportu i Turystyki nie więcej niż 3 najwyżej ocenionych kandydatów;

6) sporządza ogłoszenie o wyniku naboru na stanowisko Dyrektora Polskiej Agencji Antydopingowej.

§ 3.

1. W skład Zespołu wchodzą:

1) Przewodniczący – Alicja Omięcka;

2) Członkowie:

a) Marcin Nowak,

b) Rafał Piechota.

2. Członkom Zespołu nie przysługuje wynagrodzenie za czynności wykonywane w ramach prac Zespołu.

§ 4.

1. Zespół dokonuje weryfikacji poprawności formalnej zgłoszeń kandydatów pod względem spełnienia wymogów formalnych określonych w ogłoszeniu o naborze.

2. Odrzuceniu z przyczyn formalnych podlegają zgłoszenia, które:

1) wpłynęły do Ministerstwa Sportu i Turystyki po terminie określonym w ogłoszeniu o naborze lub

2) nie spełniają wymogów formalnych określonych w ogłoszeniu o naborze.

3. Zespół sporządza listę zgłoszeń spełniających wymogi formalne określone w ogłoszeniu o naborze.

4. Zespół informuje kandydatów o terminie i miejscu rozmowy kwalifikacyjnej albo o odrzuceniu zgłoszenia z przyczyn formalnych. Zgłoszenia odrzucone z przyczyn formalnych zostaną komisyjnie zniszczone.

§ 5.

1. Rozmowa kwalifikacyjna składa się z dwóch etapów. Warunkiem wzięcia udziału w rozmowie kwalifikacyjnej jest osobiste stawiennictwo kandydatów spełniających wymogi formalne w miejscu jej przeprowadzenia.

2. Pierwszy etap obejmuje sprawdzenie kompetencji kierowniczych kandydatów. Kandydaci, którzy nie osiągną pozytywnego wyniku sprawdzianu kompetencji kierowniczych nie podlegają dalszej ocenie. Minimalną liczbę punktów, które należy uzyskać w celu osiągnięcia pozytywnego wyniku sprawdzianu kompetencji kierowniczych ustala Zespół.

3. Drugi etap obejmuje sprawdzenie wiedzy niezbędnej do wykonywania zadań na stanowisku Dyrektora Polskiej Agencji Antydopingowej oraz doświadczenia zawodowego kandydata w formie rozmowy. W przypadku, gdy do drugiego etapu zakwalifikuje się więcej niż 10 kandydatów, Zespół może zweryfikować wiedzę kandydatów także w formie pisemnej (test wiedzy lub pytania otwarte), a rozmowa zostanie przeprowadzona z 3 kandydatami, którzy z części pisemnej uzyskają najwyższą punktację.

4. Decyzją Zespołu, ocena wiedzy niezbędnej do wykonywania zadań na stanowisku Dyrektora Polskiej Agencji Antydopingowej i kompetencji kierowniczych kandydatów może być dokonana przez osobę niebędącą członkiem Zespołu, posiadającą odpowiednie kwalifikacje do dokonania tej oceny.

5. Warunkiem przystąpienia do oceny wiedzy niezbędnej do wykonywania zadań na stanowisku Dyrektora Polskiej Agencji Antydopingowej i kompetencji kierowniczych kandydata, o której mowa w ust. 2 i 3, jest złożenie przez osobę niebędącą członkiem Zespołu Przewodniczącemu Zespołu pisemnego oświadczenia o zachowaniu w tajemnicy informacji dotyczących osób ubiegających się o stanowisko, uzyskanych w trakcie naboru.

6. Po przeprowadzeniu rozmów, o których mowa w ust. 2 i 3, Zespół dokonuje oceny doświadczenia zawodowego kandydatów, wiedzy niezbędnej do wykonywania zadań na stanowisku Dyrektora Polskiej Agencji Antydopingowej oraz kompetencji kierowniczych kandydatów według ustalonych przez siebie zasad.

§ 6.

Zespół sporządza protokół z przeprowadzonego naboru zgodnie z art. 11 ust. 9 ustawy z dnia 21 kwietnia 2017 r. o zwalczaniu dopingu w sporcie.

§ 7.

Zespół przedstawia Ministrowi Sportu i Turystyki nie więcej niż 3 najwyżej ocenionych kandydatów.

§ 8.

Ogłoszenie o wyniku naboru sporządza się i publikuje zgodnie z art. 11 ust. 10 ustawy z dnia 21 kwietnia 2017 r. o zwalczaniu dopingu w sporcie.

§ 9.

1. Osoby wchodzące w skład Zespołu mają obowiązek zachowania w tajemnicy informacji dotyczących osób ubiegających się o stanowisko, uzyskanych w trakcie naboru.

2. Osoby wchodzące w skład Zespołu składają oświadczenie o zachowaniu w tajemnicy informacji dotyczących osób ubiegających się o stanowisko, uzyskanych w trakcie naboru.

§ 10.

1. Obsługę administracyjno-techniczną Zespołu zapewnia Departament Kontroli i Nadzoru.

2. Celem zapewnienia obsługi technicznej posiedzeń Zespołu w ich trakcie może być obecny pracownik Departamentu Kontroli i Nadzoru. § 9 ust. 2 stosuje się odpowiednio.

3. Dokumenty związane z pracą Zespołu, po zakończeniu jego prac, Zespół przekazuje do Departamentu Kontroli i Nadzoru.

4. Złożone przez kandydatów dokumenty wymagane w procesie naboru nie będą zwracane.

§ 11.

Zarządzenie wchodzi w życie z dniem następującym po dniu ogłoszenia.

§ 12.

Zarządzenie traci moc z dniem powołania Dyrektora Polskiej Agencji Antydopingowej.

Minister Sportu i Turystyki

Witold Bańka

1) Minister Sportu i Turystyki kieruje działem administracji rządowej – kultura fizyczna, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 17 listopada 2015 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Sportu i Turystyki (Dz. U. poz. 1911).

Metryka
  • Data ogłoszenia: 2017-09-06