| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP

ZARZĄDZENIE Nr 14
MINISTRA INFRASTRUKTURY I ROZWOJU1)

z dnia 7 marca 2014 r.

w sprawie procedury przygotowywania oświadczenia o stanie kontroli zarządczej

Na podstawie art. 69 ust. 1 pkt 1 i 3 oraz art. 70 ust. 3 i 4 ustawy z dnia 27 sierpnia 2009 r. o finansach publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 885, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:

§ 1.  Wprowadza się do stosowania w Ministerstwie Infrastruktury i Rozwoju oraz w jednostkach podległych Ministrowi Infrastruktury i Rozwoju lub przez niego nadzorowanych, a także przez organy podległe Ministrowi Infrastruktury i Rozwoju lub przez niego nadzorowane – stanowiącą załącznik do zarządzenia Procedurę przygotowywania oświadczenia o stanie kontroli zarządczej, w celu realizacji przez Ministra Infrastruktury i Rozwoju obowiązku składania oświadczenia o stanie kontroli zarządczej za poprzedni rok, zgodnie ze standardami kontroli zarządczej dla sektora finansów publicznych, stanowiącymi załącznik do komunikatu Nr 23 Ministra Finansów z dnia 16 grudnia 2009 r. (Dz. Urz. Min. Fin. Nr 15, poz. 84).

§ 2.  Zarządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia.

§ 2.

Minister Infrastruktury i Rozwoju: E. Bieńkowska

1) Minister Infrastruktury i Rozwoju kieruje działami administracji rządowej – budownictwo, lokalne planowanie i zagospodarowanie przestrzenne oraz mieszkalnictwo, gospodarka morska, rozwój regionalny oraz transport, na podstawie § 1 ust. 2 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 27 listopada 2013 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Infrastruktury i Rozwoju (Dz. U. poz. 1391).

2) Zmiany tekstu jednolitego wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2013 r. poz. 938 i 1646.

Załącznik 1. [Procedura przygotowywania oświadczenia o stanie kontroli zarządczej]

Załącznik do zarządzenia Nr 14 Ministra Infrastruktury i Rozwoju
z dnia 7 marca 2014 r. (poz. 18 )

Procedura przygotowywania oświadczenia o stanie kontroli zarządczej