| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
reklama
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Akty prawne

Uchwała nr XLVI/345/2013 Rady Gminy Gniewino

z dnia 29 listopada 2013r.

w sprawie obniżenia średniej ceny skupu żyta dla celów wymiaru podatku rolnego na obszarze gminy Gniewino w 2014 rok

art. 18 ust. 2 pkt 8, art. 40 ust. 1 i art. 41 ust. 1 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (t.j Dz.U. z 2013 r., poz. 594 z późn. zm.[1])) i art. 6 ust. 2 i 3 ustawy z dnia 15 listopada 1984 r. o podatku rolnym (t.j. Dz. U. z 2006 r. Nr 136, poz. 969 z późn. zm.[2])) oraz Komunikatu Prezesa GUS z dnia 18 października 2013 r. w sprawie średniej ceny skupu żyta za okres 11 kwartałów będącej podstawą do ustalenia podatku rolnego na rok podatkowy 2014 r. (M.P. z 2013 r. poz. 814).

RADA GMINY GNIEWINO
uchwala, co następuje:

§ 1. Obniża się cenę skupu żyta będącą podstawą do obliczania podatku rolnego na terenie Gminy Gniewino w 2014 roku - z kwoty69,28 zł za 1 dtdo kwoty60,00 zł za 1 dt.

§ 2. Stawka podatku rolnego dla:

- 1 ha przeliczeniowego w gospodarstwie rolnym wynosi 150,00 zł

- 1 ha fizycznego użytków rolnych o powierzchni poniżej 1 ha wynosi 300,00 zł

§ 3. Wykonanie uchwały powierza się Wójtowi Gminy Gniewino.

§ 4. Uchwała wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia w Dzienniku Urzędowym Województwa pomorskiego z mocą obowiązującą od 1 stycznia 2014 roku.

Przewodniczący Rady Gminy


Dietrich Krzebietke


[1]) zmiany tekstu jedn. Dz.U. z 2013 roku, poz. 645

[2]) zmiany tekstu jedn. Dz.U. z 2006 roku Nr 191,poz. 1412, Nr 245, poz. 1775, Nr 249, poz. 1825 ; Dz.U. z 2007 roku Nr 109, poz. 747, Dz.U. z 2008 roku Nr 116, poz. 730, Nr 237, poz. 1655; Dz.U. z 2009 roku nr 56, poz. 458; Dz.U. z 2010 roku Nr 96, poz. 620, Nr 226, poz. 1475; Dz.U. z 2013 roku, 660.

POLECANE

reklama

Ostatnio na forum

RODO 2018

Eksperci portalu infor.pl

Jerzy Różyk

ekspert ds. oceny ryzyka w transporcie, prawa przewozowego i ubezpieczeń transportowych CDS Kancelaria Brokerska

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »