| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

Uchwała nr 48/VI/2011 Rady Gminy Popów

z dnia 26 maja 2011r.

w sprawie obniżenia tygodniowego obowiązkowego wymiaru godzin zajęć nauczycielom, którym powierzono stanowisko kierownicze w placówkach oświatowych

Na podstawie art. 18 ust 2 oraz art. 40 ust. 1 i art. 41 ust. 1 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2001 Nr 142, poz. 1591 z późn. zm.)oraz art. 42 ust. 7 ustawy z dnia 26 stycznia 1982 roku Karta Nauczyciela (Dz. U. z 2006r. Nr 97, poz. 674 z póź. zm.) Rada Gminy uchwala co następuje:

§ 1. Nauczycielom, którym powierzono stanowisko kierownicze w placówkach oświatowych obniża się tygodniowy obowiązkowy wymiar zajęć w s sposób określony w poniższej tabeli:

Lp.

Stanowisko kierownicze

Obniżenie godzin w tygodniu

1.

Dyrektor Przedszkola w Zawadach

7 z pensum 25

2.

Dyrektor gimnazjum i dyrektorzy zespołów szkolno-przedszkolnych liczących:
- do 9 oddziałów,
-10 i więcej oddziałów

10 z pensum 18
13 z pensum 18

§ 2. Obniżenie tygodniowego wymiaru ustalone w § 1 odnosi się również do nauczycieli, którym powierzono w zastępstwie stanowisko kierownicze i obowiązuje od pierwszego dnia miesiąca następującego po miesiącu, w którym zlecono nauczycielowi zastępstwo.

§ 3. Traci moc Uchwała Nr 199/XXXII/2005 Rady Gminy Popów z dnia 6 października 2005 roku w sprawie ustalenia tygodniowego obowiązkowego wymiaru godzin zajęć dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych nauczycielom, którym powierzono stanowisko kierownicze w placówkach oświatowych.

§ 4. Uchwała wchodzi w Zycie po upływie 14 dni od opublikowania w Dzienniku Urzędowym Województwa Śląskiego.

Przewodniczący Rady Gminy

Jakub Deska

Andrzej Woźniakowski

Expert zajmujący się problematyką Zarządzania Zasobami Ludzkimi od ponad 20 lat. Wykładowca Akademii Leona Koźmińskiego i Szkoły Wyższej Psychologii Społecznej, były wieloletni pracownik naukowy Instytutu Pracy i Spraw Socjalnych. W przeszłości przez wiele lat pracował jako menedżer i konsultant takich międzynarodowych firm doradczych, jak Ernst & Young, Capgemini, Hay Group i Deloitte. Obecnie jest Partnerem w firmie doradczej WorkNet. Główna specjalizacja to projektowanie i wdrażanie systemów motywacji, Zarządzanie Zmianami Organizacyjnymi, zwiększanie potencjału innowacyjności firm i optymalizacja zatrudnienia. Entuzjasta metody Action Learning wykorzystywanej do zespołowego rozwiązywania problemów organizacyjnych i zarządzania wiedzą w organizacji. Autor wielu publikacji na tematy związane z HR, występował na licznych konferencjach i seminariach poświęconych problematyce HR. Wspiera firmy w zarządzaniu ryzykami personalnymi pokazując sprawdzone rozwiązania na przeciwdziałanie mobbingowi czy zagrożeniu szeroko rozumianą dyskryminacją.