| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP

Uchwała nr XXI.153.2012 Rady Gminy Przystajń

z dnia 3 grudnia 2012r.

Na podstawie art. 18 ust. 15 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (Dz. U. z 2001 r. Nr 142, poz. 1591 z późn. zm.), art. 42 ust. 6 i 7 pkt 2 ustawy z dnia 26 stycznia 1982 r. - Karta Nauczyciela (Dz. U. z 2006 r. Nr 97, poz. 674 z późn. zm.) uchwala się, co następuje:

§ 1. Ustala się zasady udzielania i rozmiar obniżek dyrektorów i wicedyrektorów szkół i przedszkoli, nauczycieli pełniącym inne stanowiska kierownicze w tych placówkach oraz nauczycieli, którzy obowiązki pełnią w zastępstwie nauczyciela, któremu powierzono stanowisko kierownicze według poniższej tabeli:

Typ szkoły

Stanowisko

Liczba oddziałów

Tygodniowy wymiar obniżki godzin

Szkoła podstawowa

7 i więcej

Zespół szkół

12 i więcej

wicedyrektor

12 i więcej

Przedszkole

4 i więcej

wicedyrektor

6 i więcej

Świetlica

kierownik

powyżej 120 wychowanków

§ 2. Wykonanie uchwały powierza się Wójtowi Gminy Przystajń.

§ 3. Traci moc Uchwała Nr XLIV/33/10 Rady Gminy Przystajń z dnia 7 września 2010 r. w sprawie zasad udzielania i rozmiaru obniżek dla dyrektorów i wicedyrektorów szkół i przedszkoli, nauczycielom pełniącym inne stanowiska kierownicze w tych placówkach oraz nauczycielom, którzy obowiązki pełnią w zastępstwie nauczyciela, któremu powierzono stanowisko kierownicze w Gminie Przystajń.

§ 4. Uchwała wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia w Dzienniku Urzędowym Województwa Śląskiego.

Przewodnicząca Rady Gminy

mgr Henryka Kapuścik

Adam Głos

Od stycznia 2013 roku pełni funkcję Prezesa Tax Care. Wcześniej, przez blisko trzy lata, pracował na stanowiskach: Dyrektora Sprzedaży oraz Wiceprezesa Zarządu.