| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Prawo > Konsument i umowy > Prawa konsumenta > Konsument w sieci > Moment otrzymania oświadczenia o odstąpieniu

Moment otrzymania oświadczenia o odstąpieniu

Zamówiłem przez Internet część do komputera. Po otrzymaniu jej zauważyłem, że niestety się pomyliłem i zakupiłem nie ten model co potrzeba. Dwa dni później wysłałem do sklepu internetowego oświadczenie o odstąpieniu od umowy wraz z towarem. Po 2 tygodniach otrzymałem informacje, że sprzedawca nie uznał odstąpienia ponieważ pismo otrzymał 12 dnia od momentu dotracenia produktu do klienta. Czy taka odpowiedź jest słuszna?

◀ powrót do artykułu

źródło: inforCMS

Od umowy zawartej przez internet możemy odstąpić w ciągu 10 dni.

Narzędzia

Bożena Roczniak

• Prezes Zarządu HR Development Sp. z o.o., Senior Konsultant z ponad 13-letnim doświadczeniem • Doktor nauk medycznych • Zrealizowała kilkadziesiąt projektów z zakresu rozwoju kompetencji menadżerskich • Zrealizowała kilkadziesiąt coachingów indywidualnych dla kadry menadżerskiej wyższego szczebla • Licencjonowany praktyk: Insights Discovery, MBTI (Mayers-Briggs Type Indicator), Thomas International • Certyfikowany coach ICC • Autorka kilku adaptacji narzędzi psychometrycznych i kwestionariuszy.

Notyfikacje
Czy chcesz otrzymywać informacje o najnowszych zmianach? Zaakceptuj powiadomienia od www.infor.pl/prawo
Powiadomienia można wyłączyć w preferencjach systemowych
NIE