| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJA MOBILNA | PRACA W INFOR | SKLEP
reklama

Temat: jakość produktów

Poniżej prezentujemy wszystkie istotne informacje dotyczące tematu jakość produktów. Przejrzyj nasze archiwum dotyczące jakość produktów.

Czy można robić zdjęcia w sklepie?

Aktualizacja: 31.07.2014

Czy zdarzyło ci się kiedykolwiek robić zdjęcia w sklepie? Na przykład po to, aby upewnić się która koszula bardziej ci pasuje, sprawdzić opinię o danym produkcie i porównać jego cenę, czy chociażby dlatego, że jakaś ekspozycja przykuła twoją uwagę? Handlowcy utrzymują, że robienie zdjęć w sklepie jest niezgodne z prawem. Jak jednak jest w rzeczywistości? »

Reklamacja produktów promocyjnych

Aktualizacja: 20.12.2012

Atrakcyjne ceny produktów nie oznaczają pozbawienia klienta prawa do reklamacji. Zasady są takie, jak przy towarze pełnopłatnym. Istnieją od niej jednak wyjątki. »

Polska Wódka/Polish Vodka i prawo

Aktualizacja: 18.12.2012

Polska Wódka/Polish Vodka to oznaczenie geograficzne, które obejmuje wyroby alkoholowe o określonych wymaganiach surowcowych i technologicznych. »

Certyfikacja

Aktualizacja: 14.12.2011

Przez certyfikację należy rozumieć działanie jednostki certyfikującej, wykazujące, że należycie zidentyfikowany wyrób lub proces jego wytwarzania są zgodne z zasadniczymi lub szczegółowymi wymaganiami. »

Sprawdź co pojawi się na twoim stole, czyli wielkanocna kontrola żywności

Aktualizacja: 01.09.2011

Przeczytaj etykiety zanim kupisz żywność na wielkanocny stół. Przed świętami Inspekcja Handlowa skontrolowała jakość produktów żywnościowych. Jakie przyniosło to efekty? »

UOKiK: benzyna i LPG coraz gorszej jakości

Aktualizacja: 01.09.2011

Badania paliw, jakie przeprowadziła Inspekcja Handlowa w 2010 r. pokazują, iż pogorszyła się jakość paliw płynnych. Najgorzej jest pod tym względem w województwie kujawsko-pomorskim - czytamy w raporcie, jaki pojawił się na stronie internetowej Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów. »

Gwarancja jakości

Aktualizacja: 15.12.2011

W wypadku gdy kupujący otrzymał od sprzedawcy dokument gwarancyjny co do jakości rzeczy sprzedanej, poczytuje się w razie wątpliwości, że wystawca dokumentu (gwarant) jest obowiązany do usunięcia wady fizycznej rzeczy lub do dostarczenia rzeczy wolnej od wad, jeżeli wady te ujawnią się w ciągu terminu określonego w gwarancji. »

Jadalnia w zakładzie pracy

Aktualizacja: 02.07.2010

Pracodawca zatrudniający powyżej dwudziestu pracowników na jednej zmianie powinien zapewnić pomieszczenie do spożywania posiłków, z wyjątkiem zakładów pracy, w których wykonywane są prace wyłącznie o charakterze biurowym. »

Uważaj na jakość artykułów spożywczych

Aktualizacja: 18.10.2011

Inspekcja Handlowa stale kontroluje rynek żywności i jakość sprzedawanych w naszych sklepach i supermarketach produktów spożywczych. Niestety w mijającym 2009 roku obniżyła się jakość przetworów mięsnych i mlecznych. Natomiast poprawiła się jakość ryb. Sprawdź w załączonym wykazie (skontrolowano zdecydowaną większość najpopularniejszych produktów), czy Twój ulubiony serek, masło, czy paprykarz trzymają jakość. Warto wiedzieć, czy to czym smarujesz chleb, to w ogóle masło, a nie przypadkiem "miks tłuszczowy". »

Termin ważności

Aktualizacja: 14.09.2011

W przypadku produktów żywnościowych bardzo dużą role odgrywa nie tylko dobry smak, ale także ich jakość. Produkty spożywcze mają określone terminy ważności do spożycia i dla naszego bezpieczeństwa warto zwracać na nie uwagę. »

Jakość paliw w 2008 roku

Aktualizacja: 01.09.2011

4,2% stacji skontrolowanych przez Inspekcję Handlową w 2008 r. sprzedawało benzynę i olej napędowy nie spełniające norm jakościowych – to o 2,5% więcej niż rok wcześniej. W przypadku gazu LPG zastrzeżenia dotyczyły 5,8% sprawdzonych placówek. »

Co pijemy, czyli wyniki kontroli kawy i herbaty

Aktualizacja: 17.10.2011

Kawa i herbata to jedne z najczęściej i najchętniej spożywanych napojów.  Inspekcja Handlowa przyjrzała się trochę bliżej tym wyrobom. Wyniki kontroli nie są jednak zadawalające. »

Jakość artykułów żywnościowych w supermarketach

Aktualizacja: 01.09.2011

W II kwartale 2008 r. Inspekcja Handlowa przeprowadziła ogólnolnokrajową kontrolę artykułów spożywczych oferowanych w placówkach sieci handlowych. Przedmiotem kontroli były przede wszystkim produkty „marki własnej” sieci handlowych. Jakość ok. 20% kontrolowanych wyrobów była niezgodna z przepisami lub deklaracjami producentów. »

POLECANE

reklama

Ostatnio na forum

Fundusze unijne

Eksperci portalu infor.pl

Anna Marta Wilczkowska

Nowe Horyzonty®-Szkolenia dla Biznesu

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »