REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 1992 nr 76 poz. 381

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 6 października 1992 r.

w sprawie ustanowienia czasowego zakazu wywozu niektórych towarów.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 9 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. – Prawo celne (Dz. U. Nr 75, poz. 445, z 1991 r. Nr 60, poz. 253, Nr 73, poz. 320 i Nr 100, poz. 442 oraz z 1992 r. Nr 21, poz. 85) zarządza się, co następuje:

§ 1. 

Ustanawia się do dnia 31 marca 1993 r. zakaz wywozu towarów wymienionych w załączniku do rozporządzenia.

§ 2.

 Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia ogłoszenia.

Prezes Rady Ministrów: H. Suchocka

Załącznik 1. [WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH CZASOWYM ZAKAZEM WYWOZU]

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 6 października 1992 r. (poz. 381)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH CZASOWYM ZAKAZEM WYWOZU

Lp.

Pozycja

Kod CN

Nazwa

1

2

3

4

1

0713

 

Suszone warzywa strączkowe, łuskane, ze skórką lub bez albo dzielone:

 

 

0713 10

– Groch (Pisum sativum):

 

 

0713 10 90

– – Pozostały

 

 

0713 50

– Bób (Vicia faba var. major) i bób mniejszy (Vicia faba var. equina, Vicia faba var. minor):

 

 

0713 50 90

– – Pozostały

2

2302

2302

Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:

 

 

2302 10

– Kukurydziane:

 

 

2302 10 10

– – O zawartości skrobi nie przekraczającej 35% masy

 

 

2302 10 90

– – Pozostałe

 

 

2302 20

– Ryżowe:

 

 

2302 20 10

– – O zawartości skrobi nie przewyższającej 35% masy

 

 

2302 20 90

– – Pozostałe

 

 

2302 30

– Pszenne:

 

 

2302 30 10

– – O zawartości skrobi nie przewyższającej 28% masy, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

 

 

2302 30 90

– – Pozostałe

 

 

2302 40

– Z innych zbóż:

 

 

2302 40 10

– – O zawartości skrobi nie przewyższającej 28% masy, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera 1,5% masy

 

 

 

lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

 

 

2302 40 90

– – Pozostałe

 

 

2302 50 00

– Z roślin strączkowych

3

2303

2303

Pozostałości z produkcji przemysłu skrobi i podobne pozostałości, wysłodki

 

 

 

buraczane, wytłoczyny z trzciny cukrowej i inne odpady z produkcji cukru, pozostałości i odpady browarnicze i gorzelniane, również w postaci granulek:

 

 

2303 10

– Pozostałości z produkcji skrobi i podobne pozostałości:

 

 

2303 10 90

– – Pozostałe

 

 

2303 30 00

– Pozostałości i odpady browarnicze i gorzelniane

4

2306

2306

Makuchy i inne pozostałości stałe, nawet mielone, lub w postaci granulek, pozostałe z ekstrakcji tłuszczów lub olejów roślinnych, inne niż objęte pozycjami nr 2304 lub 2305:

 

 

2306 40 00

– Z nasion rzepaku lub rzepiku

5

2309

2309

Preparaty używane do karmienia zwierząt:

 

 

2309 90

– Pozostałe:

 

 

 

– – Pozostałe:

 

 

 

– – – Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny objęte podpozycjami 1702 30 51 do 1702 30 99,1702 40 90,1702 90 50 i 2106 90 55 lub produkty mleczne:

 

 

 

– – – – Zawierające skrobię, glukozę, syrop glukozowy, maltodekstrynę lub syrop z maltodekstryny:

 

 

 

– – – – – Nie zawierające skrobi lub zawierające jej 10% masy lub mniej:

 

 

2309 90 31

– – – – – – Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich mniej niż 10% masy

 

 

2309 90 33

– – – – – – Zawierające nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

 

 

2309 90 35

– – – – – – Zawierające nie mniej niż 50%, ale mniej niż 75% masy produktów mlecznych

 

 

2309 90 39

– – – – – – Zawierające nie mniej niż 75% masy produktów mlecznych

 

 

 

– – – – – Zawierające więcej niż 10%, ale nie więcej niż 30% masy skrobi:

 

 

2309 90 41

– – – – – – Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich mniej niż 10% masy

 

 

2309 90 43

– – – – – – Zawierające nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

 

 

2309 90 49

– – – – – – Zawierające nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych

 

 

 

– – – – – Zawierające więcej niż 30% masy skrobi:

 

 

2309 90 51

– – – – – – Nie zawierające produktów mlecznych lub zawierające ich mniej niż 10% masy

 

 

2309 90 53

– – – – – – Zawierające nie mniej niż 10%, ale mniej niż 50% masy produktów mlecznych

 

 

2309 90 59

– – – – – – Zawierające nie mniej niż 50% masy produktów mlecznych

 

 

2309 90 70

– – – – Nie zawierające skrobi, glukozy, syropu glukozowego, maltodekstryny lub syropu z maltodekstryny, ale zawierające produkty mleczne

 

 

 

– – – Pozostałe:

 

 

2309 90 99

– – – – Pozostałe

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 1992-10-14
  • Data wejścia w życie: 1992-10-19
  • Data obowiązywania: 1992-10-19
  • Z mocą od: 1992-10-19
  • Dokument traci ważność: 1993-01-01
Brak dokumentów zmieniających.
Brak zmienianych dokumentów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA