| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

Bezpieczeństwo pracy

Komitety techniczne Polskiego Komitetu Normalizacyjnego

Aktualizacja: 02.07.2010

Komitety techniczne realizują cele wymienione w art. 3 Ustawy o normalizacji, a szczegółowe zasady działania komitetów technicznych określają przepisy wewnętrzne PKN. »

Kiedy pracownikom przysługują napoje

Aktualizacja: 04.06.2011

Pracuję w biurze. Latem, kiedy w pokoju jest gorąco i duszno pracodawca zapewnia nam wentylację w postaci wiatraków. A co z napojami? Kiedy i na jakiej postawie prawnej (jeśli taka jest) pracodawca ma obowiązek dostarczyć pracownikom napoje? »

Jadalnia w zakładzie pracy

Aktualizacja: 02.07.2010

Pracodawca zatrudniający powyżej dwudziestu pracowników na jednej zmianie powinien zapewnić pomieszczenie do spożywania posiłków, z wyjątkiem zakładów pracy, w których wykonywane są prace wyłącznie o charakterze biurowym. »

Cele i zasady normalizacji krajowej

Aktualizacja: 02.07.2010

Normalizacja jest działalnością zmierzającą do uzyskania optymalnego, w danych okolicznościach, stopnia uporządkowania w określonym zakresie, poprzez ustalanie postanowień przeznaczonych do powszechnego i wielokrotnego stosowania, dotyczących istniejących lub mogących wystąpić problemów. »

POLECANE

reklama

Ostatnio na forum

RODO 2018

Eksperci portalu infor.pl

Paulina Filipczak-Zawadzka

Radca prawny

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »
Notyfikacje
Czy chcesz otrzymywać informacje o najnowszych zmianach? Zaakceptuj powiadomienia od www.infor.pl/prawo
Powiadomienia można wyłączyć w preferencjach systemowych
NIE
TAK