Na podstawie § 10 ust. 2 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 25 marca 2004 r. w sprawie wysokości maksymalnych norm dopuszczalnych ubytków niektórych wyrobów akcyzowych zharmonizowanych, a także szczegółowych zasad i terminów ogłaszania norm dopuszczalnych ubytków oraz norm zużycia takich wyrobów (Dz. U. Nr 63, poz. 585) zawiadamia się, że:
1) Naczelnik Urzędu Celnego w Poznaniu w dniu 19 kwietnia 2006 r. wydał postanowienie w sprawie sprostowania oczywistej omyłki w decyzji z dnia 10 marca 2006 r. ustalającej dla „PHYTOPHARM KLĘKA” S.A. w Klęce, dopuszczalne normy zużycia alkoholu etylowego do produkcji preparatów leczniczych – załącznik nr 1,
2) Naczelnik Urzędu Celnego w Słupsku w dniu 24 kwietnia 2006 r. wydał postanowienie w sprawie sprostowania oczywistej omyłki w decyzji z dnia 19 kwietnia 2006 r. ustalającej dla Zakładu Rolno-Przemysłowego Sp. z o.o. w Bukowie, normy dopuszczalnych ubytków powstających w czasie przewozu alkoholu etylowego – załącznik nr 2,
3) Dyrektor Izby Celnej w Kielcach w dniu 14 kwietnia 2006 r. wydał decyzję w sprawie stwierdzenia nieważności decyzji ostatecznej Naczelnika Urzędu Celnego w Kielcach wydanej w dniu 1 lutego 2006 r., ustalającej dla „ROYAL UNIBREW POLSKA” Sp. z o.o. w Krakowie, Browar Jędrzejów w Jędrzejowie, normy dopuszczalnych ubytków powstających w czasie produkcji piwa – załącznik nr 3,
4) Dyrektor Izby Celnej w Kielcach w dniu 14 kwietnia 2006 r. wydał decyzję w sprawie stwierdzenia nieważności decyzji ostatecznej Naczelnika Urzędu Celnego w Kielcach wydanej w dniu 29 listopada 2005 r., ustalającej dla „ROYAL UNIBREW POLSKA” Sp. z o.o. w Krakowie, Browar Jędrzejów w Jędrzejowie, normy dopuszczalnych ubytków powstających w czasie produkcji piwa – załącznik nr 4,
5) Dyrektor Izby Celnej w Kielcach w dniu 14 kwietnia 2006 r. wydał decyzję w sprawie stwierdzenia nieważności decyzji ostatecznej Naczelnika Urzędu Celnego w Kielcach wydanej w dniu 11 lipca 2005 r., ustalającej dla „ROYAL UNIBREW POLSKA” Sp. z o.o. w Krakowie, Browar Jędrzejów w Jędrzejowie, normy dopuszczalnych ubytków powstających w czasie produkcji piwa – załącznik nr 5.