| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

ZARZĄDZENIE NR 14
MINISTRA SPORTU I TURYSTYKI

z dnia 17 kwietnia 2019 r.

zmieniające zarządzenie w sprawie powołania Zespołu do spraw przeprowadzenia naboru na stanowisko Dyrektora Polskiego Laboratorium Antydopingowego

Na podstawie art. 47h ust. 4 ustawy z dnia 21 kwietnia 2017 r. o zwalczaniu dopingu w sporcie (Dz. U. poz. 1051 oraz z 2018 r. poz. 2245 i 2320) zarządza się, co następuje:

§ 1.

W zarządzeniu nr 11 Ministra Sportu i Turystyki z 26 marca 2019 r. w sprawie powołania Zespołu do spraw przeprowadzenia naboru na stanowisko Dyrektora Polskiego Laboratorium Antydopingowego (Dz. Urz. Min. Spor. poz. 28) wprowadza się następujące zmiany:

1) w § 1 obecne brzmienie zostaje oznaczone jako ust. 1, po którym dodaje się ust. 2 w brzmieniu:

"2. W przypadku niewyłonienia kandydata w wyniku przeprowadzenia naboru Zespół jest zobowiązany do przeprowadzenia kolejnego naboru.";

2) § 14 otrzymuje brzmienie:

"W przypadku zakończenia naboru wyłonieniem kandydata na stanowisko Dyrektora zarządzenie traci moc z dniem odbioru ostatniego zgłoszenia zgodnie z § 10 ust. 1 niniejszego zarządzenia albo z dniem zniszczenia nieodebranych zgłoszeń i sporządzenia z tej czynności notatki zgodnie z § 10 ust. 2 niniejszego zarządzenia, a w przypadku braku zgłoszeń podlegających odbiorowi - z dniem publikacji ogłoszenia o wyniku naboru na stanowisko Dyrektora zgodnie z § 9 niniejszego zarządzenia.".

§ 2.

Zarządzenie wchodzi w życie w dniu ogłoszenia.

Minister Sportu i Turystyki

Witold Bańka

Paweł Ludwiczak

Radca prawny, specjalizujący się w tematach związanych z obsługą prawną przedsiębiorców, prawem korporacyjnym, zamówieniami in house, publicznym transportem zbiorowym i Compliance.