REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1998 nr 139 poz. 901
ROZPORZADZENIE MINISTRA ROLNICTWA I GOSPODARKI ŻYWNOŚCIOWEJ
z dnia 20 października 1998 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie obowiązku stosowania Polskich Norm.
Na podstawie art. 19 ust. 2 ustawy z dnia 3 kwietnia 1993 r. o normalizacji (Dz. U. Nr 55, poz. 251, z 1995 r. Nr 95, poz. 471 i z 1997 r. Nr 121, poz. 770) zarządza się, co następuje:
Minister Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej: J. Janiszewski
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
 z dnia 20 października 1998 r. (poz. 901)
WYKAZ POLSKICH NORM DO OBOWIAZKOWEGO STOSOWANIA
|   Lp.  |    Polska Norma  |    Treść  |  
|   1  |    2  |    3  |  
|   1  |    PN-83/A-07005  |    Towary żywnościowe. Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach.  |  
|   2  |    PN-A-07006:1997  |    Towary żywnościowe. Wytyczne zamrażania w chłodniach.  |  
|   3  |    PN-64/A-07008  |    Warunki higienicznosanitarne w chłodniach.  |  
|   4  |    PN-91/A-74017  |    Przetwory zbożowe i makaron. Pakowanie przechowywanie i transport.  |  
|   5  |    PN-91/A-74022  |    Przetwory zbożowe. Mąka pszenna – wraz ze zmianą PN-A-74022/A1:1996.  |  
|   6  |    PN-86/A-74032  |    Przetwory zbożowe. Mąka żytnia.  |  
|   7  |    PN-88/A-74036  |    Przetwory zbożowe. Kasza manna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 8, 10–12.  |  
|   8  |    PN-82/A-74037  |    Przetwory zbożowe. Płatki owsiane – w zakresie tabl. 1 Ip.: 10, 12–14.  |  
|   9  |    PN-A-74040:1996  |    Produkty specjalnego przeznaczenia. Otręby zbożowe.  |  
|   10  |    PN-92/A-74101  |    Pieczywo żytnie – wraz ze zmianą PN-92/A-74101 Zmiana 2:1996.  |  
|   11  |    PN-93/A-74103  |    Pieczywo mieszane – wraz ze zmianą PN-93/A-74103 Zmiana 2:1996.  |  
|   12  |    PN-92/A-74105  |    Pieczywo pszenne zwykłe i wyborowe – wraz ze zmianą PN-92/A-74105 Zmiana 2:1996.  |  
|   13  |    PN-94/A-74106  |    Pieczywo pszenne półcukiernicze – wraz ze zmianą PN-A-74106/A1:1996.  |  
|   14  |    PN-A-74109:1996  |    Pieczywo o przedłużonej trwałości.  |  
|   15  |    PN-A-74110:1994  |    Pieczywo. Pakowanie przechowywanie i transport.  |  
|   16  |    PN-A-74111:1998  |    Wyroby piekarskie – Wyroby z ciasta zaparzonego w roztworze wodorotlenku sodowego lub w wodzie.  |  
|   17  |    PN-A-74112:1997  |    Pieczywo trwałe żytnie mieszane i pszenne.  |  
|   18  |    PN-A-74123:1997  |    Produkty dietetyczne. Pieczywo bezglutenowe.  |  
|   19  |    PN-87/A-74131  |    Makaron – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.  |  
|   20  |    PN-93/A-74133  |    Makaron zwyczajny – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.  |  
|   21  |    PN-79/A-74201  |    Przetwory zbożowe. Kasza jaglana – w zakresie tabl. 1 Ip.: 8–11.  |  
|   22  |    PN-60/A-74202  |    Przetwory zbożowe. Kasza pęczak pszenny – w zakresie tabl. rubr.: 6, 8, 12, 13.  |  
|   23  |    PN-87/A-74203  |    Przetwory zbożowe. Kasza jęczmienna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 11–13.  |  
|   24  |    PN-76/A-74204  |    Przetwory zbożowe. Kasza gryczana – w zakresie tabl. rubr.: 5–7, 9.  |  
|   25  |    PN-A-74205:1997  |    Przetwory zbożowe – Kaszki i mączki kukurydziane – w zakresie tabl. 1 Ip.: 8–10.  |  
|   26  |    PN-A-74220:1997  |    Przetwory zbożowe – Ryż – w zakresie p. 2.1, 2.2 tabl. 1, Ip.: 15, 16, 17.  |  
|   27  |    PN-73/A-74600  |    Przetwory zbożowe – Groch obłuskany polerowany – w zakresie tabl. lp. 6, 7, 13, 14, 16.  |  
|   28  |    PN-84/A-74771  |    Przetwory skrobiowe. Glukoza krystaliczna.  |  
|   29  |    PN-A-74780:1996  |    Przetwory ziemniaczane – Smażone przekąski ziemniaczane – w zakresie liczby kwasowej i zawartości nadtlenków w tłuszczu oraz wymagań mikrobiologicznych.  |  
|   30  |    PN-87/A-74820  |    Skrobia, pochodne i produkty uboczne. Słownictwo.  |  
|   31  |    PN-76/A-74821  |    Spożywcze przetwory ziemniaczane. Nazwy i określenia.  |  
|   32  |    PN-A-74850:1996  |    Cukier biały.  |  
|   33  |    PN-A-74852:1998  |    Półprodukty i produkty przemysłu cukrowniczego –Terminologia.  |  
|   34  |    PN-71/A-75000  |    Przetwory owocowe i warzywne. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.  |  
|   35  |    PN-A-75028:1997  |    Produkty i półprodukty owocowe, warzywne, owocowo-warzywne, mięsno-warzywne, grzybowe – Wymagania mikrobiologiczne.  |  
|   36  |    PN-70/A-75030  |    Grzyby świeże i przetwory grzybowe. Nazwy i określenia.  |  
|   37  |    PN-A-75045:1997  |    Przetwory dla dzieci – Konserwy – Wymagania.  |  
|   38  |    PN-A-75048:1994  |    Przetwory owocowo-warzywne. Soki dla dzieci.  |  
|   39  |    PN-A-75049:1996  |    Przetwory owocowe – Kremogeny.  |  
|   40  |    PN-A-75054:1997  |    Mrożone owoce i warzywa –Terminologia.  |  
|   41  |    PN-A-75100:1994  |    Przetwory owocowe. Dżemy.  |  
|   42  |    PN-93/A-75102  |    Przetwory owocowe. Powidła śliwkowe.  |  
|   43  |    PN-93/A-75103  |    Przetwory owocowe. Marmolada.  |  
|   44  |    PN-A-75104:1994  |    Przetwory owocowe. Galaretki.  |  
|   45  |    PN-A-75201:1997  |    Produkty owocowe – Śliwki suszone.  |  
|   46  |    PN-A-75951:1994  |    Przetwory owocowe. Soki owocowe.  |  
|   47  |    PN-75/A-75953  |    Przetwory owocowe. Kompoty.  |  
|   48  |    PN-A-75955:1998  |    Produkty owocowe – Soki owocowe słodzone.  |  
|   49  |    PN-A-75956:1994  |    Przetwory owocowe. Nektary.  |  
|   50  |    PN-A-75957:1994  |    Przetwory owocowe. Soki owocowe zagęszczone.  |  
|   51  |    PN-A-75958:1996  |    Produkty warzywne i owocowo-warzywne – Soki.  |  
|   52  |    PN-A-75959:1997  |    Produkty owocowe – Soki z owoców południowych.  |  
|   53  |    PN-A-75960:1996  |    Konserwy mięsno-warzywne.  |  
|   54  |    PN-A-75965:1998  |    Produkty owocowe – Soki z owoców leśnych.  |  
|   55  |    PN-A-75966:1997  |    Produkty owocowe – Zagęszczone soki owocowe dosładzane.  |  
|   1  |    2  |    3  |  
|   56  |    PN-A-75980:1997  |    Produkty mięsno-warzywne i warzywne – Zupy zagęszczone.  |  
|   57  |    PN-93/A-76100  |    Kawa palona.  |  
|   58  |    PN-75/A-77601  |    Przetwory warzywne. Koncentrat pomidorowy.  |  
|   59  |    PN-72/A-77603  |    Przetwory warzywne. Warzywa suszone.  |  
|   60  |    PN-75/A-77605  |    Przetwory owocowe. Owoce leśne suszone.  |  
|   61  |    PN-A-77606:1996  |    Przetwory warzywne – Przecier pomidorowy.  |  
|   62  |    PN-A-77607:1997  |    Produkty owocowe i grzybowe – Susze – Wymagania mikrobiologiczne.  |  
|   63  |    PN-A-77608:1997  |    Produkty owocowe – Jabłka, gruszki, wiśnie suszone.  |  
|   64  |    PN-A-77609:1997  |    Produkty owocowe – Przeciery owocowe i słodzone.  |  
|   65  |    PN-A-77610:1998  |    Przetwory owocowe – Owoce pasteryzowane.  |  
|   66  |    PN-88/A-77626  |    Miód pszczeli.  |  
|   67  |    PN-A-77627:1996  |    Koncentrat propolisu.  |  
|   68  |    PN-72/A-77700  |    Przetwory warzywne. Kapusta kwaszona.  |  
|   69  |    PN-A-77701:1997  |    Produkty warzywne – Ogórki kwaszone i przeciery z ogórków kwaszonych.  |  
|   70  |    PN-A-77750:1997  |    Produkty warzywne i warzywno-grzybowe – Sałatki.  |  
|   71  |    PN-A-77801:1997  |    Przetwory warzywne – Ogórki konserwowe i korniszony.  |  
|   72  |    PN-76/A-77802  |    Przetwory warzywne. Fasolka konserwowa.  |  
|   73  |    PN-76/A-77803  |    Przetwory warzywne. Groszek konserwowy.  |  
|   74  |    PN-A-77805:1997  |    Produkty warzywne – Zagęszczony sok z buraków ćwikłowych.  |  
|   75  |    PN-A-77806:1997  |    Produkty warzywne, owocowe i warzywno-owocowe – Warzywa i owoce marynowane.  |  
|   76  |    PN-A-77807:1997  |    Produkty warzywne – Warzywa konserwowe.  |  
|   77  |    PN-A-77808:1998  |    Produkty warzywne – Fasola w sosie pomidorowym.  |  
|   78  |    PN-A-78503:1997  |    Produkty grzybowe. Grzyby marynowane.  |  
|   79  |    PN-A-78505:1998  |    Produkty grzybowe. Grzyby sterylizowane.  |  
|   80  |    PN-89/A-78510  |    Przetwory grzybowe. Grzyby suszone – z wyłączeniem p. 3.4.  |  
|   81  |    PN-93/A-79021  |    Wyroby spirytusowe, produkty i półprodukty. Terminologia.  |  
|   82  |    PN-A-79030:1997  |    Produkty spożywcze – Ekstrakt karotenowy.  |  
|   83  |    PN-93/A-79031  |    Napoje bezalkoholowe. Terminologia, klasyfikacja – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.  |  
|   84  |    PN-93/A-79032  |    Napoje bezalkoholowe gazowane – wraz ze zmianą PN-A-79032/A1:1996 i zmianą PN-79032/A2:1997.  |  
|   85  |    PN-A-79034:1994  |    Napoje bezalkoholowe niegazowane – wraz ze zmianą PN-A-79034/A1:1997.  |  
|   86  |    PN-A-79035:1994  |    Napoje bezalkoholowe niskogazowane.  |  
|   87  |    PN-A-79036:1997  |    Zaprawy do napojów – w zakresie wymagań mikrobiologicznych i dodatku barwników syntetycznych.  |  
|   88  |    PN-A-79038:1995  |    Napoje bezalkoholowe gazowane słodzone aspartamem i aspartamem z acesulfamem K.  |  
|   89  |    PN-A-79039:1996  |    Napoje bezalkoholowe gazowane słodzone cukrem i aspartamem, cukrem i aspartamem z acesulfamem K oraz cukrem i acesulfamem K.  |  
|   90  |    PN-A-79098:1995  |    Piwo – z wyłączeniem części dotyczącej znakowania opakowań jednostkowych.  |  
|   91  |    PN-A-79522:1994  |    Spirytus rektyfikowany.  |  
|   92  |    PN-90/A-79523  |    Spirytus surowy.  |  
|   93  |    PN-A-79530:1995  |    Wyroby spirytusowe gatunkowe – Wspólne wymagania i badania.  |  
|   94  |    PN-A-79531:1995  |    Wyroby spirytusowe czyste – Wspólne wymagania i badania.  |  
|   95  |    PN-A-79733:1996  |    Ocet.  |  
|   96  |    PN-65/A-82000  |    Mięso i podroby zwierząt rzeźnych. Wspólne wymagania i badania.  |  
|   97  |    PN-91/A-82001  |    Mięso w tuszach, półtuszach i ćwierćtuszach – wraz ze zmianą PN-A-82001/A1:1995 i zmianą PN-A-82001/A2:1996.  |  
|   98  |    PN-86/A-82002  |    Wieprzowina. Części zasadnicze.  |  
|   99  |    PN-88/A-82003  |    Wołowina. Części zasadnicze.  |  
|   100  |    PN-86/A-82004  |    Podroby zwierząt rzeźnych.  |  
|   101  |    PN-A-82005:1996  |    Cielęcina – Części zasadnicze.  |  
|   102  |    PN-A-82006:1996  |    Baranina – Części zasadnicze.  |  
|   103  |    PN-A-82007:1996  |    Przetwory mięsne – Wędliny – wraz ze zmianą PN-A- 82007/A1:1998.  |  
|   104  |    PN-A-82009:1997  |    Mięso i przetwory mięsne – Mięso mielone.  |  
|   105  |    PN-A-82010:1997  |    Mięso i przetwory mięsne – Hamburgery.  |  
|   106  |    PN-A-82011:1996  |    Wyroby garmażeryjne – Półprodukty z mięsa i podrobów. Wymagania.  |  
|   107  |    PN-A-82012:1996  |    Wyroby garmażeryjne – Wyroby gotowe z mięsa i podrobów – Wymagania.  |  
|   108  |    PN-A-82013:1996  |    Wyroby garmażeryjne kulinarne – Wymagania.  |  
|   1  |    2  |    3  |  
|   109  |    PN-A-82015:1998  |    Wyroby garmażeryjne – Galarety – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.  |  
|   110  |    PN-A-82016:1998  |    Wyroby garmażeryjne – Sałatki – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.  |  
|   111  |    PN-A-82017:1998  |    Wyroby garmażeryjne – Terminologia.  |  
|   112  |    PN-A-82022:1998  |    Mięso i przetwory mięsne – Konserwy mięsne.  |  
|   113  |    PN-A-82201: 1996  |    Mrożone wyroby kulinarne – Półprodukty i potrawy.  |  
|   114  |    PN-93/A-82245  |    Żelatyna spożywcza.  |  
|   115  |    PN-A-82300:1995  |    Wyroby garmażeryjne niemięsne.  |  
|   116  |    PN-76/A-85700  |    Kości. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.  |  
|   117  |    PN-85/A-85800  |    Słonina – z wyłączeniem części dotyczącej znakowania opakowań jednostkowych.  |  
|   118  |    PN-90/A-85802  |    Tłuszcze zwierzęce jadalne topione – z wyłączeniem p. 5.2.  |  
|   119  |    PN-88/A-85804  |    Tłuszcze zwierząt rzeźnych. Podstawowe nazwy określenia i klasyfikacja – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.  |  
|   120  |    PN-A-86002:1995  |    Mleko surowe do skupu – z wyłączeniem p. 5.2 w zakresie częstotliwości badań.  |  
|   121  |    PN-A-86003:1996  |    Mleko i przetwory mleczne – Mleko spożywcze – wraz ze zmianą PN-A-86003/A1:1998.  |  
|   122  |    PN-91/A-86005  |    Mleko kozie pasteryzowane.  |  
|   123  |    PN-92/A-86024  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko w proszku – wraz ze zmianą PN-A-86024/A1:1996.  |  
|   124  |    PN-A-86025:1994  |    Modyfikowane mleko i mieszanka dla niemowląt typu Laktovit.  |  
|   125  |    PN-82/A-86043  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko zagęszczone – wraz ze zmianą PN-82/A-86043 Zmiana 3:1996.  |  
|   126  |    PN-90/A-86050  |    Mleko i przetwory mleczarskie. Śmietanka i śmietana – wraz ze zmianą PN-90/A-86050 Zmiana 2:1996.  |  
|   127  |    PN-83/A-86061  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Napoje mleczne fermentowane – wraz ze zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 4:1996 i zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 5:1996.  |  
|   128  |    PN-A-86155:1995  |    Mleko i przetwory mleczne – Masło.  |  
|   129  |    PN-68/A-86230  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Sery podpuszczkowe dojrzewające – wraz ze zmianą PN-68/A-86230 Zmiana 13:1996.  |  
|   130  |    PN-66/A-86233  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Sery topione – Wspólne wymagania i badania – wraz ze zmianą PN-66/A-86233 Zmiana 16:1996.  |  
|   131  |    PN-91/A-86300  |    Mleko i przetwory mleczarskie. Sery twarogowe niedojrzewające – wraz ze zmianą PN-A-86300/A1:1996 i zmianą PN-A-86300/A2:1997 – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.  |  
|   132  |    PN-80/A-86431  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Lody – wraz ze zmianą PN-80/A-86431 Zmiana 7:1996 i zmianą PN-80/A-86431 Zmiana 8:1997.  |  
|   133  |    PN-A-86501:1996  |    Przetwory jajowe chłodzone i mrożone - Wymagania i metody badań.  |  
|   134  |    PN-89/A-86502  |    Przetwory jajowe suszone.  |  
|   135  |    PN-85/A-86503  |    Jaja spożywcze.  |  
|   136  |    PN-90/A-86505  |    Jaja i przetwory jajowe. Terminologia.  |  
|   137  |    PN-84/A-86520  |    Tuszki drobiowe.  |  
|   138  |    PN-92/A-86521  |    Mięso i przetwory drobiowe. Terminologia.  |  
|   139  |    PN-92/A-86522  |    Mięso drobiowe oddzielone mechanicznie.  |  
|   140  |    PN-A-86523:1995  |    Produkty drobiarskie – Podroby drobiowe.  |  
|   141  |    PN-A-86524:1994  |    Mięso drobiowe w elementach – wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998.  |  
|   142  |    PN-A-86525:1996  |    Produkty drobiarskie – Konserwy drobiowe – Wymagania wspólne.  |  
|   143  |    PN-A-86526:1995  |    Produkty drobiarskie – Wędliny drobiowe – Wymagania wspólne – wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 – z wyłączeniem p. 5.1.  |  
|   144  |    PN-A-86527:1996  |    Produkty drobiarskie – Półprodukty z surowego mięsa drobiowego – Wymagania i metody badań.  |  
|   145  |    PN-A-86528:1996  |    Produkty drobiarskie – Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego – Wymagania i metody badań.  |  
|   146  |    PN-A-86529:1998  |    Produkty drobiarskie – Mrożone potrawy kulinarne z mięsa drobiowego.  |  
|   147  |    PN-A-86900:1997  |    Olejki eteryczne.  |  
|   148  |    PN-A-86901:1997  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze kuchenne – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego.  |  
|   149  |    PN-A-86902:1997  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze cukiernicze i piekarskie – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego.  |  
|   1  |    2  |    3  |  
|   150  |    PN-A-86903:1997  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze przeestryfikowane – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego.  |  
|   151  |    PN-A-86904:1997  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Lecytyna rzepakowa i sojowa – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu oraz kwasu erukowego.  |  
|   152  |    PN-92/A-86907  |    Margaryna. Wspólne wymagania i badania – z wyłączeniem wymagań dotyczących zawartości środków konserwujących.  |  
|   153  |    PN-86/A-86908  |    Tłuszcze roślinne jadalne. Rafinowane oleje roślinne.  |  
|   154  |    PN-A-86909:1996  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Rafinowane tłuszcze uwodornione – w zakresie liczby kwasowej oraz zawartości nadtlenków i sumy kwasów C22 w tłuszczu uwodornionym.  |  
|   155  |    PN-74/A-86945  |    Produkty przemysłu olejarskiego. Klasyfikacja, nazwy i określenia z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.  |  
|   156  |    PN-A-86946:1997  |    Substancje aromatyczne i aromaty spożywcze –Terminologia – Klasyfikacja i metody badań.  |  
|   157  |    PN-A-86947:1998  |    Naturalne substancje zapachowe i aromatyczne – Terminologia.  |  
|   158  |    PN-A-86950:1995  |    Majonez – z wyłączeniem p. 4.1.2.  |  
|   159  |    PN-A-86951:1997  |    Produkty warzywne, owocowe, warzywno-owocowe i warzywno-grzybowe – Sosy  |  
|   160  |    PN-A-86952:1997  |    Przyprawy ziołowe – Pieprz ziołowy.  |  
|   161  |    PN-A-86959:1997  |    Przyprawy ziołowe – Bazylia.  |  
|   162  |    PN-A-86960:1997  |    Przyprawy ziołowe – Czarnuszka.  |  
|   163  |    PN-A-86961:1997  |    Przyprawy ziołowe – Estragon.  |  
|   164  |    PN-A-86962:1997  |    Przyprawy ziołowe – Gorczyca biała.  |  
|   165  |    PN-A-86963:1997  |    Przyprawy ziołowe – Gorczyca czarna.  |  
|   166  |    PN-A-86964:1997  |    Musztarda.  |  
|   167  |    PN-A-86965:1997  |    Przyprawy ziołowe – Pieprz czarny.  |  
|   168  |    PN-A-86966:1997  |    Przyprawy ziołowe – Pieprz biały.  |  
|   169  |    PN-A-86967:1998  |    Przyprawy ziołowe - Mieszanki przyprawowe.  |  
|   170  |    PN-93/A-88000  |    Wyroby cukiernicze trwałe. Terminologia – wraz ze zmianą PN-A-88000:1993/A1 – z wyłączeniem p.: 4.2.12. i 4.4.  |  
|   171  |    PN-A-88036:1998  |    Chrupki – Wymagania.  |  
|   172  |    PN-93/A-88100  |    Wyroby cukiernicze trwałe. Guma do żucia.  |  
|   173  |    PN-A-88101:1998  |    Wyroby i półprodukty ciastkarskie – Pierniki.  |  
|   174  |    PN-A-88102:1998  |    Wyroby cukiernicze – Czekolada.  |  
|   175  |    PN-A-88103:1998  |    Wyroby cukiernicze – Kakao.  |  
|   176  |    PN-A-88104:1998  |    Wyroby cukiernicze – Cukierki.  |  
|   177  |    PN-A-88106:1998  |    Wyroby ciastkarskie – Wyroby z ciasta drożdżowego.  |  
|   178  |    PN-A-88107:1998  |    Wyroby cukiernicze – Wyroby wschodnie.  |  
|   179  |    PN-A-88108:1998  |    Wyroby cukiernicze – Wyroby żelowe.  |  
|   180  |    PN-A-88109:1998  |    Wyroby ciastkarskie – Herbatniki i suchary.  |  
|   181  |    PN-A-88111:1998  |    Wyroby cukiernicze – Wyroby czekoladowane.  |  
|   182  |    PN-A-88112:1998  |    Wyroby cukiernicze – Wyroby czekoladopodobne i w polewie kakaowej.  |  
|   183  |    PN-A-88114:1998  |    Wyroby ciastkarskie – Wafle przekładane i nadziewane.  |  
|   184  |    PN-A-88115:1998  |    Wyroby ciastkarskie – Wyroby biszkoptowe i biszkoptowo-tłuszczowe.  |  
|   185  |    PN-A-88116:1998  |    Wyroby cukiernicze – Marcepan i wyroby pokrewne.  |  
|   186  |    PN-A-88117:1998  |    Wyroby cukiernicze – Wyroby z mas tłustych.  |  
|   187  |    PN-A-89000:1998  |    Wyroby i półprodukty ciastkarskie – Terminologia.  |  
|   188  |    PN-86/A-94000  |    Koncentraty spożywcze. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.  |  
|   189  |    PN-77/A-94001  |    Mrożone wyroby kulinarne. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.  |  
|   190  |    PN-A-94011:1996  |    Koncentraty spożywcze – Koncentraty lodów.  |  
|   191  |    PN-A-94012:1998  |    Koncentraty spożywcze – Koncentraty napojów.  |  
|   192  |    PN-A-94013:1998  |    Koncentraty spożywcze – Ekstrakty kaw zbożowych.  |  
|   193  |    PN-A-94014:1998  |    Koncentraty spożywcze – Błyskawiczne kleiki i kaszki dla niemowląt i dzieci.  |  
|   194  |    PN-A-94015:1998  |    Modyfikowane mleko i mieszanki mleczne dla niemowląt.  |  
|   195  |    PN-A-94050:1996  |    Koncentraty spożywcze – Koncentraty obiadowe.  |  
|   196  |    PN-A-94051:1996  |    Koncentraty spożywcze – Koncentraty deserów.  |  
|   197  |    PN-A-94052:1996  |    Koncentraty spożywcze – Buliony, rosoły i hydrolizaty białkowe.  |  
|   198  |    PN-93/A-95000  |    Koncentraty ciast bezglutenowych.  |  
|   1  |    2  |    3  |  
|   199  |    PN-75/A-99000  |    Tytoń i wyroby tytoniowe. Nazwy i określenia - wraz ze zmianą PN-A-99000/A1:1996.  |  
|   200  |    PN-B-10720:1998  |    Wodociągi – Zabudowa zestawów wodomierzowych w instalacjach wodociągowych – Wymagania i badania przy odbiorze.  |  
|   201  |    PN-92/B-12041  |    Melioracje wodne. Obszar oddziaływania.  |  
|   202  |    PN-93/B-12043  |    Drenowanie. Wykonawstwo. Roboty przygotowawcze.  |  
|   203  |    PN-B-12045:1994  |    Drenowanie. Projektowanie. Zabiegi towarzyszące.  |  
|   204  |    PN-B-12077:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Wodopój – Wymagania i metody badań.  |  
|   205  |    PN-B-12078:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Poidła – Wymagania i metody badań.  |  
|   206  |    PN-B-12079:1997  |    Gnojowica -Terminologia.  |  
|   207  |    PN-B-12080:1996  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Elementy drewnianych ścianek szczelnych - Wymagania i badania.  |  
|   208  |    PN-B-12081:1996  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty rurowe – Wymiary.  |  
|   209  |    PN-B-12082:1996  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Darniowanie – Wymagania i badania przy odbiorze.  |  
|   210  |    PN-B-12083:1996  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Bruki z kamienia naturalnego – Wymagania i badania przy odbiorze.  |  
|   211  |    PN-B-12084:1996  |    Drenowanie – Terminologia.  |  
|   212  |    PN-B-12085:1996  |    Drenowanie – Zasady rozplanowania sieci drenarskiej.  |  
|   213  |    PN-B-12086:1997  |    Drenowanie – Wymiarowanie zbieraczy.  |  
|   214  |    PN-B-12087:1997  |    Drenowanie – Ujęcie i odprowadzenie wód źródlanych i wysiękowych.  |  
|   215  |    PN-B-12088:1997  |    Drenowanie – Zabezpieczenia rurociągów drenarskich.  |  
|   216  |    PN-B-12089:1997  |    Drenowanie – Układanie sączków drenarskich – Wymagania i badania przy odbiorze.  |  
|   217  |    PN-B-12090:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Bród – Wymagania i metody badań.  |  
|   218  |    PN-B-12091:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy drewniane – Wymagania i metody badań.  |  
|   219  |    PN-B-12092:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Zastawki – Wymiary.  |  
|   220  |    PN-B-12093:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Stopnie – Wymiary.  |  
|   221  |    PN-B-12094:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy żelbetowe – Wymiary.  |  
|   222  |    PN-B-12095:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Nasypy – Wymagania i badania przy odbiorze.  |  
|   223  |    PN-B-12096:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty z rur betonowych i żelbetowych – Wymagania i metody badań.  |  
|   224  |    PN-B-12097:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Otwory jazów – Wymiary.  |  
|   225  |    PN-87/E-05026/01  |    Ogrodzenia elektryczne w rolnictwie. Postanowienia ogólne.  |  
|   226  |    PN-87/E-05026/02  |    Ogrodzenia elektryczne w rolnictwie. Elektryzatory. Bezpieczeństwo użytkowania. Ogólne wymagania i badania.  |  
|   227  |    PN-E-05301:1997  |    Bezpieczeństwo elektrycznych urządzeń do połowu ryb w wodach śródlądowych – Wymagania i badania.  |  
|   228  |    PN-ISO 3720:1997  |    Herbata czarna – Definicja i podstawowe wymagania.  |  
|   229  |    PN-87/P-22027  |    Skóry surowe futrzarskie. Nazwy i określenia.  |  
|   230  |    PN-R-01000:1997  |    Nawodnienia – Nawodnienia umiejscowione - Terminologia.  |  
|   231  |    PN-R-01001:1997  |    Nawodnienia - Deszczowanie – Terminologia podstawowa.  |  
|   232  |    PN-R-04033:1998  |    Gleby i utwory mineralne – Podział na frakcje i grupy granulometryczne.  |  
|   233  |    PN-R-04151:1997  |    Gospodarka ziemią w rolnictwie – Terminologia.  |  
|   234  |    PN-R-04152:1997  |    Erozja i melioracje przeciwerozyjne –- Terminologia.  |  
|   235  |    PN-R-64757:1994  |    Pasze – Aflatoksyny – dopuszczalna zawartość i oznaczanie.  |  
|   236  |    PN-R-64791:1994  |    Pasze. Wymagania i badania mikrobiologiczne.  |  
|   237  |    PN-93/R-64801  |    Pasze. Mączki paszowe pochodzenia zwierzęcego.  |  
|   238  |    PN-92/R-64809  |    Wytyczne sanitarnohigieniczne w produkcji mączek paszowych i tłuszczów technicznych pochodzenia zwierzęcego.  |  
|   239  |    PN-78/R-65023  |    Materiał siewny. Nasiona roślin rolniczych.  |  
|   240  |    PN-75/R-65031  |    Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Fasola.  |  
|   241  |    PN-81/R-65032  |    Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Groch.  |  
|   242  |    PN-79/R-65648  |    Materiał siewny. Sadzeniaki ziemniaka.  |  
|   243  |    PN-R-65649:1997  |    Rośliny przemysłowe – Chmielarstwo – Terminologia.  |  
|   244  |    PN-90/R-66151  |    Rośliny przemysłowe oleiste. Ziarno rzepaku i rzepiku podwójnie ulepszonego – w zakresie zawartości kwasu erukowego w tłuszczu.  |  
|   245  |    PN-R-67008:1996  |    Materiał siewny. Nasiona drzew owocowych.  |  
|   246  |    PN-R-67009:1997  |    Materiał siewny. Nasiona roślin zielarskich.  |  
|   1  |    2  |    3  |  
|   247  |    PN-84/R-67010  |    Materiał szkółkarski. Podkładki drzew i krzewów owocowych.  |  
|   248  |    PN-83/R-67011  |    Materiał szkółkarski. Drzewka owocowe – jabłonie, grusze, śliwy, czereśnie, wiśnie, brzoskwinie i morele - z wyłączeniem części dotyczącej etykietowania opakowań jednostkowych drzewek owocowych.  |  
|   249  |    PN-91/R-67012  |    Materiał szkółkarski. Zrazy i sadzonki roślin sadowniczych.  |  
|   250  |    PN-R-67032:1996  |    Materiał siewny. Nasiona roślin kwiaciarskich.  |  
|   251  |    PN-R-67040:1996  |    Materiał szkółkarski. Sadzonki truskawki i poziomki - w zakresie truskawek.  |  
|   252  |    PN-R-67043:1996  |    Materiał szkółkarski. Sadzonki maliny i jeżyny.  |  
|   253  |    PN-R-67045:1996  |    Materiał szkółkarski. Krzewy leszczyny.  |  
|   254  |    PN-R-67046:1996  |    Materiał szkółkarski. Rośliny porzeczek, agrestu i winorośli.  |  
|   255  |    PN-R-67050:1996  |    Materiał siewny. Nasiona roślin warzywnych.  |  
|   256  |    PN-75/R-74450  |    Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne.  |  
|   257  |    PN-75/R-74453  |    Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne wczesne.  |  
|   258  |    PN-84/R-75024  |    Owoce świeże. Jabłka.  |  
|   259  |    PN-73/R-75025  |    Owoce świeże. Gruszki.  |  
|   260  |    PN-73/R-75026  |    Owoce świeże. Śliwki.  |  
|   261  |    PN-72/R-75027  |    Owoce świeże. Czereśnie.  |  
|   262  |    PN-72/R-75028  |    Owoce świeże. Wiśnie.  |  
|   263  |    PN-R-75031:1996  |    Agrest.  |  
|   264  |    PN-R-75033:1996  |    Porzeczka.  |  
|   265  |    PN-75/R-75078  |    Grzyby świeże. Pieczarki uprawne.  |  
|   266  |    PN-R-75101:1997  |    Sadownictwo – Terminologia.  |  
|   267  |    PN-R-75349:1996  |    Uprawy warzywne i ozdobne pod osłonami – Terminologia.  |  
|   268  |    PN-70/R-75350  |    Warzywa świeże. Podstawowe nazwy i określenia.  |  
|   269  |    PN-71/R-75356  |    Warzywa świeże. Badanie jakości.  |  
|   270  |    PN-87/R-75357  |    Warzywa świeże. Cebula.  |  
|   271  |    PN-84/R-75358  |    Warzywa świeże. Marchew.  |  
|   272  |    PN-85/R-75359  |    Warzywa świeże. Ogórki.  |  
|   273  |    PN-72/R-75361  |    Warzywa świeże. Kalafiory.  |  
|   274  |    PN-72/R-75362  |    Warzywa świeże. Kapusta.  |  
|   275  |    PN-91/R-75368  |    Warzywa świeże. Pomidory.  |  
|   276  |    PN-R-75409:1996  |    Przechowywanie warzyw - Terminologia.  |  
|   277  |    PN-R-75502:1996  |    Morele.  |  
|   278  |    PN-R-75505:1996  |    Bakłażan.  |  
|   279  |    PN-R-75508:1996  |    Kapusta brukselska.  |  
|   280  |    PN-R-75518:1996  |    Czosnek.  |  
|   281  |    PN-R-75519:1996  |    Winogrona.  |  
|   282  |    PN-R-75521:1996  |    Por.  |  
|   283  |    PN-R-75522:1996  |    Sałaty oraz endywie o liściach kędzierzawych i endywie o liściach szerokich (batawie).  |  
|   284  |    PN-R-75526:1996  |    Brzoskwinie i nektaryny.  |  
|   285  |    PN-R-75528:1996  |    Papryka słodka.  |  
|   286  |    PN-R-75532:1996  |    Maliny.  |  
|   287  |    PN-R-75534:1996  |    Szpinak.  |  
|   288  |    PN-R-75535:1996  |    Truskawki.  |  
|   289  |    PN-R-75538:1996  |    Cykoria sałatowa.  |  
|   290  |    PN-R-75541:1996  |    Cukinia.  |  
|   291  |    PN-73/R-75761  |    Warzywa świeże. Szparagi.  |  
|   292  |    PN-77/R-75762  |    Warzywa świeże. Fasola szparagowa.  |  
|   293  |    PN-80/R-75763  |    Warzywa świeże. Groch zielony.  |  
|   294  |    PN-76/R-78505  |    Grzyby świeże.  |  
|   295  |    PN-85/R-78563  |    Jaja kurze wylęgowe.  |  
|   296  |    PN-R-78564:1998  |    Jaja wylęgowe indycze, kacze i gęsie.  |  
|   297  |    PN-R-78565:1998  |    Jaja wylęgowe bażantów, przepiórek japońskich i kaczek krzyżówek.  |  
|   298  |    PN-R-78566:1998  |    Drób – Pisklęta jednodniowe.  |  
|   299  |    PN-R-78890:1996  |    Wosk pszczeli.  |  
|   300  |    PN-R-78891:1996  |    Propolis – kit pszczeli.  |  
|   301  |    PN-R-78892:1996  |    Świeże mleczko pszczele.  |  
|   302  |    PN-R-78893:1996  |    Obnóża pyłkowe.  |  
|   303  |    PN-R-78894:1997  |    Węza.  |  
|   304  |    PN-76/R-93000  |    Rybactwo stawowe. Nazwy i określenia.  |  
|   305  |    PN-R-93100:1998  |    Ryby hodowlane – Materiał zarybieniowy łososia i troci.  |  
- Data ogłoszenia: 1998-11-17
 - Data wejścia w życie: 1999-01-17
 - Data obowiązywania: 1999-01-17
 - Z mocą od: 1999-01-17
 - Dokument traci ważność: 2003-01-01
 
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA
