REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 1998 nr 158 poz. 1040
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 15 grudnia 1998 r.
w sprawie ustanowienia kontyngentów taryfowych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Estońskiej.
Na podstawie art. 14 § 3 pkt 2 i § 4 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny (Dz. U. Nr 23, poz. 117, Nr 64, poz. 407, Nr 121, poz. 770, Nr 157, poz. 1026 i Nr 160, poz. 1084 oraz z 1998 r. Nr 106, poz. 668) zarządza się, co następuje:
Prezes Rady Ministrów: w z. L. Balcerowicz
Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
 z dnia 15 grudnia 1998 r. (poz. 1040)
WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH KONTYNGENTAMI TARYFOWYMI ILOŚCIOWYMI POCHODZĄCYCH Z REPUBLIKI ESTOŃSKIEJ
|   Kod PCN  |    Wyszczególnienie  |    Obniżona stawka celna  |    Ilość  |  
|   0402  |    Mleko i śmietana, zagęszczone lub zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego:  |    
  |    50 ton  |  
|   0402 10  |    – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5%:  |  ||
|   – – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego:  |  |||
|   0402 10 11 0  |    – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg  |    28  |  |
|   0402 10 19 0  |    – – – Pozostałe  |    28  |  |
|   – – Pozostałe:  |    28  |  ||
|   0402 10 91 0  |    – – – W bezpośrednim opakowaniu o zawartości netto nie przekraczającej 2,5 kg  |    28  |  |
|   0402 10 99 0  |    – – – Pozostałe  |    28  |  |
|   0406  |    Sery i twarogi:  |    
  |    
  |  
|   0406 10  |    – Ser (niedojrzewający i niewędzony) świeży, w tym ser serwatkowy i twaróg:  |  ||
|   0406 10 80 0  |    – – Pozostały  |    4,9  |    200 ton  |  
|   0406 90  |    – Pozostałe sery:  |  ||
|   – – Pozostałe:  |  |||
|   – – – Pozostałe:  |  |||
|   – – – – Pozostałe:  |  |||
|   – – – – – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 40%, o zawartości masy wody w substancji beztłuszczowej:  |  |||
|   – – – – – – Nie przekraczającej 47%:  |  |||
|   0406 90 69 0  |    – – – – – – – Pozostałe  |    4,9  |    200 ton  |  
|   0406 90 99 0  |    – – – – – Pozostałe  |    4,9  |    200 ton  |  
|   1107  |    Słód palony lub nie:  |    
  |    800 ton  |  
|   1107 10  |    – Nie palony:  |  ||
|   – – Z pszenicy:  |  |||
|   1107 10 11 0  |    – – – W postaci mąki  |    5  |  |
|   1107 10 19 0  |    – – – Pozostały  |    5  |  |
|   – – Pozostałe:  |  |||
|   1107 10 91 0  |    – – – W postaci mąki  |    5  |  |
|   1107 10 99 0  |    – – – Pozostałe  |    5  |  |
|   1107 20 00 0  |    – Palony  |    5  |  |
|   1602  |    Pozostałe przetworzone lub konserwowane mięso, podroby lub krew:  |    
  |    
  |  
|   – Z drobiu objętego pozycją nr 0105:  |  |||
|   1602 39  |    – – Pozostałe:  |    10 ton  |  |
|   – – – Zawierające w masie 57% lub więcej mięsa lub podrobów:  |  |||
|   1602 39 21 0  |    – – – – Nie gotowane  |    12  |  |
|   1602 39 29 0  |    – – – – Pozostałe  |    12  |  
|   Kod PCN  |    Wyszczególnienie  |    Obniżona stawka celna  |    Ilość  |  
|   1602 39 40 0  |    – – – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 57% mięsa drobiowego lub podrobów  |    12  |    
  |  
|   1602 39 80 0  |    – – – Pozostałe  |    12  |  |
|   – Z wieprzowiny:  |  |||
|   1602 49  |    – – Pozostałe łącznie z mieszankami:  |    
  |    50 ton  |  
|   – – – Ze świń domowych:  |  |||
|   – – – – Zawierające w masie 80% lub więcej mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów, włącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia:  |  |||
|   1602 49 11 0  |    – – – – – Schaby (bez karkowych) i ich części łącznie z mieszankami schabów i szynek  |    12  |  |
|   1602 49 13 0  |    – – – – – Karki i ich części łącznie z mieszankami obojczyków i łopatek  |    12  |  |
|   1602 49 15 0  |    – – – – – Pozostałe mieszanki zawierające szynki, łopatki, schaby lub karki oraz ich części  |    12  |  |
|   1602 49 19 0  |    – – – – – Pozostałe  |    12  |  |
|   1602 49 30 0  |    – – – – Zawierające w masie 40°% lub więcej, ale mniej niż 80% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia  |    12  |  |
|   1602 49 50 0  |    – – – – Zawierające w masie mniej niż 40% mięsa lub dowolnego rodzaju podrobów łącznie z tłuszczami dowolnego rodzaju i pochodzenia  |    12  |  |
|   1602 49 90 0  |    – – – Pozostałe  |    12  |  |
|   1602 50  |    – Z wołowiny:  |    
  |    50 ton  |  
|   1602 50 10 0  |    – – Nie gotowane; mieszanki gotowanego mięsa lub podrobów z nie gotowanym mięsem lub podrobami  |    12  |  |
|   – – Pozostałe:  |  |||
|   – – – W opakowaniach hermetycznych:  |  |||
|   1602 50 31 0  |    – – – – – Corned beef (wołowina peklowana)  |    12  |  |
|   1602 50 39 0  |    – – – – Pozostałe  |    12  |  |
|   1602 50 80 0  |    – – – Pozostałe  |    12  |  |
|   1604  |    Przetworzone i konserwowane ryby; kawior i namiastki kawioru przygotowane z ikry rybiej:  |    
  |    
  |  
|   – Ryby, całe lub w kawałkach, ale nie mielone:  |  |||
|   1604 13  |    – Sardynki, sardynele i brisling lub szproty:  |  ||
|   1604 13 90 0  |    – – – Pozostałe  |    0  |    5000 ton  |  
|   1704  |    Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao:  |    
  |    
  |  
|   1704 10  |    – Guma do żucia, również pokryta cukrem:  |  ||
|   – – Zawierająca w masie mniej nit 60% sacharozy (łącznie z cukrem inwertowanym wyrażonym jako sacharoza):  |  |||
|   1704 10 11 0  |    – – – Guma w paskach  |    12+0,4 DCC  |    10 ton  |  
|   1704 10 19 0  |    – – – Pozostała  |    12+0,4 DCC  |    50 ton  |  
|   1806  |    Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:  |    
  |    
  |  
|   – Pozostałe, w bokach, tabliczkach lub batonach:  |  |||
|   1806 32  |    – – Bez nadzienia:  |  ||
|   1806 32 90 0  |    – – – Pozostałe  |    9+0,2 DCC  |    100 ton  |  
|   1806 90  |    – Pozostałe:  |  ||
|   
  |    – – Czekolada i produkty czekoladowe:  |    
  |    
  |  
|   Kod PCN  |    Wyszczególnienie  |    Obniżona stawka celna  |    Ilość  |  
|   
  |    – – – Czekolady, z nadzieniem lub bez:  |    
  |    
  |  
|   1806 90 19 0  |    – – – – Pozostałe  |    9+0.2 DCC  |    100 ton  |  
|   1806 90 50 0  |    – – Wyroby cukiernicze i ich namiastki wykonane z substytutów cukru, zawierające kakao  |    9+0,2 DCC  |    100 ton  |  
|   1806 90 90 0  |    – – Pozostałe  |    9+0,2 DCC  |    25 ton  |  
|   1901  |    Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od nr 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone:  |    
  |    
  |  
|   1901 90  |    – Pozostałe:  |    
  |    
  |  
|   
  |    – – Ekstrakt słodowy:  |    
  |    
  |  
|   1901 90 19 0  |    – – – Pozostałe  |    6  |    25 ton  |  
|   1901 90 99  |    – – Pozostałe:  |    
  |    
  |  
|   1901 90 99 9  |    – – – Pozostałe:  |    
  |    
  |  
|   
  |    – – – – Pozostałe  |     5,1  |    5 ton  |  
|   1905  |    Chleb, bułki, pieczywo cukiernicze, ciasta i ciastka, herbatniki (biskwity) i inne wyroby piekarskie, nawet zawierające kakao; opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby:  |    
  |    
  |  
|   1905 10 00 0  |    – Chleb chrupki  |    7  |    20 ton  |  
|   1905 30  |    – Słodkie herbatniki (biskwity); wafle i opłatki:  |    
  |    
  |  
|   
  |    – – Całkowicie lub częściowo pokryte lub powleczone czekoladą lub innymi przetworami zawierającymi kakao:  |    
  |    
  |  
|   1905 30 19 0  |    – – – Pozostałe – – Pozostałe: – – – Słodkie herbatniki (biskwity):  |    0  |    20 ton  |  
|   1905 30 30 0  |    – – – – Zawierające w masie 8% lub więcej tłuszczu z mleka  |    0  |    15 ton  |  
|   
  |    – – – – Pozostałe:  |    
  |    
  |  
|   1905 30 59 0  |    – – – – – Pozostałe  |    0  |    20 ton  |  
|   2001  |    Warzywa, owoce, orzechy i inne jadalne części roślin, przetworzone lub zakonserwowane za pomocą octu lub kwasu octowego:  |    
  |    
  |  
|   2001 10 00 0  |    – Ogórki i korniszony  |    6  |    5 ton  |  
|   2007  |    Dżemy, galaretki owocowe, marmolady, przeciery i pasty owocowe lub orzechowe, będące przetworami gotowanymi, nawet zawierające dodatek cukru lub innej substancji słodzącej:  |    
  |    
  |  
|   
  |    – Pozostałe:  |    
  |    
  |  
|   2007 99  |    – – Pozostałe:  |    
  |    
  |  
|   
  |    – – O zawartości cukru w masie powyżej 30%:  |    
  |    
  |  
|   
  |    – – – – Pozostałe:  |    
  |  |
|   2007 99 39 0  |    – – – – – – Pozostałe  |    7  |    15 ton  |  
|   
  |    – – – O zawartości cukru w masie powyżej 13°%, ale nie przekraczającej 30%:  |    
  |    
  |  
|   2007 00 58 0  |    – – – – Pozostałe  |    7  |    7 ton  |  
- Data ogłoszenia: 1998-12-23
 - Data wejścia w życie: 1999-01-01
 - Data obowiązywania: 1999-01-01
 - Z mocą od: 1999-01-01
 - Dokument traci ważność: 1999-12-31
 
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA
