REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 1999 nr 78 poz. 881

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI

z dnia 10 września 1999 r.

zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 8 ust. 2 pkt 3 i art. 10 ust. 4 ustawy z dnia 11 grudnia 1997 r. o administrowaniu obrotem z zagranicą towarami i usługami oraz o obrocie specjalnym (Dz. U. Nr 157, poz. 1026 i z 1999 r. Nr 55, poz. 587) zarządza się, co następuje:

§ 1.
Wykaz towarów objętych automatyczną rejestracją obrotu w przywozie, stanowiący załącznik do rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 25 maja 1999 r. w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r. (Dz. U. Nr 51, poz. 523), otrzymuje brzmienie określone w załączniku do niniejszego rozporządzenia.
§ 2.
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia ogłoszenia.

Minister Gospodarki: J. Steinhoff

Załącznik 1. [WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE]

Załącznik do rozporządzenia Ministra
Gospodarki z dnia 10 września 1999 r. (poz. 881)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE

Kod PCN

Wyszczególnienie

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

 

 

 

- Świeże lub chłodzone:

0203 11

- - Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

- - - Ze świń domowych

0203 11 90 0

- - - Pozostałe

0203 12

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

- - - Ze świń domowych:

0203 12 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0203 12 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0203 12 90 0

- - - Pozostałe

0203 19

- - Pozostałe:

 

- - - Ze świń domowych:

0203 19 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0203 19 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 19 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

 

- - - - Pozostałe:

0203 19 55 0

- - - - - Bez kości

0203 19 59 0

- - - - - Pozostałe

0203 19 90 0

- - - Pozostałe

 

- Mrożone:

0203 21

- - Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

- - - Ze świń domowych

0203 21 90 0

- - - Pozostałe

0203 22

- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

- - - Ze świń domowych:

0203 22 11 0

- - - - Szynki i ich kawałki

0203 22 19 0

- - - - Łopatki i ich kawałki

0203 22 90 0

- - - Pozostałe

0203 29

- - Pozostałe:

 

- - - Ze świń domowych:

0203 29 11 0

- - - - Przodki i ich kawałki

0203 29 13 0

- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 29 15 0

- - - - Boczek i jego kawałki

 

- - - - Pozostałe:

0203 29 55 0

- - - - - Bez kości

0203 29 59 0

- - - - - Pozostałe

0203 29 90 0

- - - Pozostałe

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0206

Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone:

 

 

0206 10

- Wołowe świeże lub chłodzone:

0206 10 10 0

- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

- - Pozostałe:

0206 10 91 0

- - - Wątroby

0206 10 95 0

- - - Gruba przepona i cienka przepona

0206 10 99 0

- - - Pozostałe

 

- Wołowe mrożone:

0206 21 00 0

- - Ozory

0206 22

- - Wątroby:

0206 22 10 0

- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

0206 22 90 0

- - - Pozostałe

0206 29

- - Pozostałe:

0206 29 10 0

- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

- - - Pozostałe:

0206 29 91 0

- - - - Gruba przepona i cienka przepona

0206 29 99 0

- - - - Pozostałe

0206 30

- Wieprzowe, świeże lub chłodzone:

0206 30 10 0

- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

- - Pozostałe:

 

- - - Ze świń domowych:

0206 30 21 0

- - - - Wątroby

0206 30 31 0

- - - - Pozostałe

0206 30 90 0

- - - Pozostałe

 

- Wieprzowe mrożone:

0206 41

- - Wątroby:

0206 41 10 0

- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

- - - Pozostałe:

0206 41 91 0

- - - - Ze świń domowych

0206 41 99 0

- - - - Pozostałe

0206 49

- - Pozostałe:

0206 49 10 0

- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

- - - Pozostałe:

0206 49 91 0

- - - - Ze świń domowych

0206 49 99 0

- - - - Pozostałe

0206 80

- Inne, świeże lub chłodzone:

0206 80 10 0

- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

- - Pozostałe:

0206 80 91 0

- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów

0206 80 99 0

- - - Baranie i kozie

0206 90

- Inne, mrożone:

0206 90 10 0

- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

- - Pozostałe:

0206 90 91 0

- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów

0206 90 99 0

- - - Baranie i kozie

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

 

- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

0207 11

- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

0207 11 30 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

0207 11 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

0207 12

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami znane jako „kurczaki 70%”

0207 12 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

0207 13

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

- - - Kawałki:

0207 13 10 0

- - - - Bez kości

 

- - - - Z kośćmi:

0207 13 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 13 30 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 13 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 13 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0207 13 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0207 13 70 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 13 91 0

- - - - Wątroby

0207 13 99 0

- - - - Pozostałe

0207 14

- - Kawałki i podroby mrożone:

 

- - - Kawałki:

0207 14 10 0

- - - - Bez kości

 

- - - - Z kośćmi:

0207 14 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 14 30 0

- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

0207 14 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 14 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

0207 14 60 0

- - - - - Nogi i ich kawałki

0207 14 70 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 14 91 0

- - - - Wątroby

0207 14 99 0

- - - - Pozostałe

 

- Z indyków:

0207 24

- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

0207 24 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

0207 25

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

0207 25 90 0

- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0207 26

- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

- - - Kawałki:

0207 26 10 0

- - - - Bez kości

 

- - - - Z kośćmi:

0207 26 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 26 30 0

- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez

0207 26 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 26 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

 

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

0207 26 70 0

- - - - - - Pozostałe

0207 26 80 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 26 91 0

- - - - Wątroby

0207 26 99 0

- - - - Pozostałe

0207 27

- - Kawałki i podroby, mrożone:

 

- - - Kawałki:

0207 27 10 0

- - - - Bez kości

 

- - - - Z kośćmi:

0207 27 20 0

- - - - - Połówki lub ćwiartki

0207 27 30 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 27 40 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 27 50 0

- - - - - Piersi i ich kawałki

 

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

- - - - - - Podudzia i ich kawałki

0207 27 70 0

- - - - - - Pozostałe

0207 27 80 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 27 91 0

- - - - Wątroby

0207 27 99 0

- - - - Pozostałe

 

- Z kaczek, gęsi i perliczek:

0207 32

- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

 

- - - Kaczki:

0207 32 11 0

- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%”

0207 32 15 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

0207 32 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

 

- - - Gęsi:

0207 32 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

0207 32 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

0207 32 90 0

- - - Perliczki

0207 33

- - Nie cięte na kawałki, mrożone:

 

- - - Kaczki:

0207 33 11 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

0207 33 19 0

- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

 

- - - Gęsi:

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0207 33 51 0

- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

 

 

0207 33 59 0

- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

0207 33 90 0

- - - Perliczki

0207 34

- - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone:

0207 34 10 0

- - - Z gęsi

0207 34 90 0

- - - Z kaczek

0207 35

- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:

 

- - - Kawałki:

 

- - - - Bez kości:

0207 35 11 0

- - - - - Z gęsi

0207 35 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

 

- - - - Z kośćmi:

 

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 35 21 0

- - - - - - Z kaczek

0207 35 23 0

- - - - - - Z gęsi

0207 35 25 0

- - - - - - Z perliczek

0207 35 31 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 35 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

 

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 35 51 0

- - - - - - Z gęsi

0207 35 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

 

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 35 61 0

- - - - - - Z gęsi

0207 35 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0207 35 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

0207 35 79 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

0207 35 91 0

- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby

 

 

0207 35 99 0

- - - - Pozostałe

0207 36

- - Pozostałe, mrożone:

 

- - - Kawałki:

 

- - - - Bez kości:

0207 36 11 0

- - - - - Z gęsi

0207 36 15 0

- - - - - Z kaczek i perliczek

 

- - - - Z kośćmi:

 

- - - - - Połówki lub ćwiartki:

0207 36 21 0

- - - - - - Z kaczek

0207 36 23 0

- - - - - - Z gęsi

0207 36 25 0

- - - - - - Z perliczek

0207 36 31 0

- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 36 41 0

- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

 

- - - - - Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

- - - - - - Z gęsi

0207 36 53 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

 

- - - - - Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

- - - - - - Z gęsi

0207 36 63 0

- - - - - - Z kaczek i perliczek

0207 36 71 0

- - - - - Tusze gęsie i kacze

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0207 36 79 0

- - - - - Pozostałe

 

- - - Podroby:

 

- - - - Wątroby:

0207 36 81 0

- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie

0207 36 85 0

- - - - - Otłuszczone wątroby kacze

0207 36 89 0

- - - - - Pozostałe

0207 36 90 0

- - - - Pozostałe

0210

Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów:

 

- Mięso wieprzowe:

0210 11

- - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi:

 

- - - Ze świń domowych:

 

- - - - Solone lub w solance:

0210 11 11 0

- - - - -Szynki i ich kawałki

0210 11 19 0

- - - - - Łopatki i ich kawałki

 

- - - - Suszone lub wędzone:

0210 11 31 0

- - - - - Szynki i ich kawałki

0210 11 39 0

- - - - - Łopatki i ich kawałki

0210 11 90 0

- - - Pozostałe

0210 12

- - Boczek i jego kawałki:

 

- - - Ze świń domowych:

0210 12 11 0

- - - - Solony lub w solance

0210 12 19 0

- - - - Suszony lub wędzony

0210 12 90 0

- - - Pozostały

0210 19

- - Pozostałe:

 

- - - Ze świń domowych:

 

- - - - Solone lub w solance:

0210 19 10 0

- - - - - Bok bekonowy lub szpencer

0210 19 20 0

- - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki

0210 19 30 0

- - - - - Przodki i ich kawałki

0210 19 40 0

- - - - - Schaby i ich kawałki

 

- - - - - Pozostałe:

0210 19 51 0

- - - - - - Bez kości

0210 19 59 0

- - - - - - Pozostałe

 

- - - - Suszone lub wędzone:

0210 19 60 0

- - - - - Przodki i ich kawałki

0210 19 70 0

- - - - - Schaby i ich kawałki

 

- - - - - Pozostałe:

0210 19 81 0

- - - - - - Bez kości

0210 19 89 0

- - - - - - Pozostałe

0210 19 90 0

- - - Pozostałe

0210 20

- Mięso wołowe:

0210 20 10 0

- - Z kośćmi

0210 20 90 0

- - Bez kości

0210 90

- Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów:

 

- - Mięso:

0210 90 10 0

- - - Mięso końskie solone, w solance lub suszone

 

- - - Baranie i kozie:

0210 90 11 0

- - - - Z kośćmi

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

0210 90 19 0

- - - - Bez kości

0210 90 21 0

- - - Z reniferów

0210 90 29 0

- - - Pozostałe

- - Podroby:

- - - Wieprzowe:

0210 90 31 0

- - - - Wątroby

0210 90 39 0

- - - - Pozostałe

- - - Wołowe:

0210 90 41 0

- - - - Gruba przepona i cienka przepona

0210 90 49 0

- - - - Pozostałe

0210 90 60 0

- - - Baranie i kozie

- - - Pozostałe:

- - - - Wątroby drobiowe:

0210 90 71 0

- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w solance

0210 90 79 0

- - - - - Pozostałe

0210 90 80 0

- - - - Pozostałe

0210 90 90 0

- - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów

 

 

0403

Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

0403 10

- Jogurt:

- - Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao:

- - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 11 0

- - - - Nie przekraczającej 3%

0403 10 13 0

- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

0403 10 19 0

- - - - Powyżej 6%

- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 31 0

- - - - Nie przekraczającej 3%

0403 10 33 0

- - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

0403 10 39 0

- - - - Powyżej 6%

- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao:

 

- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 51 0

- - - - Nie przekraczającej 1,5%

0403 10 53 0

- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%

0403 10 59 0

- - - - Powyżej 27%

- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 91 0

- - - - Nie przekraczającej 3%

0403 10 93 0

- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

0403 10 99 0

- - - - Powyżej 6%

0403 90

- Pozostałe:

- - Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao:

- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci:

- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 11 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

 

0403 90 13 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%

 

0403 90 19 0

- - - - - Powyżej 27%

 

- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

 

0403 90 31 0

- - - - - Nie przekraczającej 1,5%

 

0403 90 33 0

- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%

 

0403 90 39 0

- - - - - Powyżej 27%

 

- - - Pozostałe:

 

- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

 

0403 90 51 0

- - - - - Nie przekraczającej 3%

 

0403 90 53 0

- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

 

0403 90 59 0

- - - - - Powyżej 6%

 

- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

 

0403 90 61 0

- - - - - Nie przekraczającej 3%

 

0403 90 63 0

- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

 

0403 90 69 0

- - - - - Powyżej 6%

 

- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

 

- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 71 0

- - - - Nie przekraczającej 1,5%

 

0403 90 73 0

- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%

 

0403 90 79 0

- - - - Powyżej 27%

 

- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

 

0403 90 91 0

- - - - Nie przekraczającej 3%

 

0403 90 93 0

- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

 

0403 90 99 0

- - - - Powyżej 6%

 

 

 

 

0504 00 00

Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże; chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:

 

0504 00 00 1

- Żołądki drobiowe

 

0504 00 00 9

- Pozostałe

 

 

 

 

1101 00

Mąka pszenna i żytnio-pszenna:

 

 

 

- Mąka pszenna

 

1101 00 11 0

- - Z pszenicy durum

 

1101 00 15 0

- - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

 

1101 00 90 0

- Mąka żytnio-pszenna

 

 

 

 

1102

Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

 

 

 

 

1102 10 00 0

- Mąka żytnia

 

1102 20

- Mąka kukurydziana:

 

1102 20 10 0

- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5%

 

1102 20 90 0

- - Pozostała

 

1102 90

- - Pozostałe:

 

1102 90 10 0

- - Mąka jęczmienna

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

 

1102 90 30 0

- - Mąka owsiana

 

1105

Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:

 

1105 10 00 0

– Mąka, grysik i puder

 

1105 20 00 0

– Płatki, grudki i granulki ziemniaczane

 

1108

Skrobie; inulina:

 

– Skrobie:

 

1108 11 00 0

– – Skrobia pszenna

 

1108 12 00 0

– – Skrobia kukurydziana

 

1108 13 00 0

– – Skrobia ziemniaczana

 

1108 14 00 0

– – Skrobia z manioku (cassava)

 

1108 19

– – Pozostałe skrobie:

 

1108 19 10 0

– – – Skrobia z ryżu

 

1108 19 90 0

– – – Pozostałe

 

1108 20 00 0

– Inulina

 

1205 00

Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:

 

1205 00 90 0

– Pozostałe

 

1702

Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:

– Laktoza i syrop laktozowy:

 

1702 11 00 0

– Zawierające wagowo 99% laktozy lub więcej, wyrażonej jako laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę

 

1702 19 00 0

– – Pozostałe

 

1702 30

– Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:

 

1702 30 10 0

– – Izoglukoza

 

– – Pozostałe:

 

– – – Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:

 

1702 30 51 0

– – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

 

1702 30 59 0

– – – – Pozostałe

 

– – – Pozostałe:

 

1702 30 91 0

– – – – W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie

 

1702 30 99 0

– – – – Pozostałe

 

1702 40

– Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej 20%, ale mniej niż 50% fruktozy:

 

1702 40 10 0

– – Izoglukoza

 

1702 40 90 0

– – Pozostałe

 

1702 50 00 0

– Fruktoza chemicznie czysta

 

1702 60

– Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy zawierające w stanie suchym powyżej 50% fruktozy w masie:

 

1702 60 10 0

– – Izoglukoza

 

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

1702 60 80 0

– – Syrop inulinowy

1702 60 95 0

– – Pozostałe

1702 90

– Inne, łącznie z cukrem inwertowanym:

1702 90 30 0

– – Izoglukoza

1702 90 50 0

– – Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy

– – Karmel:

1702 90 71 0

– – – Zawierający w masie 50% sacharozy lub więcej w substancji suchej

– – – Pozostały:

1702 90 75 0

– – – – W postaci proszku, scalonego lub nie

1702 90 79 0

– – – – Pozostały

1901

Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od nr 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:

1901 90

– Pozostałe:

- - Pozostałe:

1901 90 99

– – – Pozostałe:

1901 90 99 9

– – – – Pozostałe

2106

Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:

2106 90

– Pozostałe:

– – Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:

– – – Pozostałe:

2106 90 51 0

– – – – Syrop laktozowy

2106 90 55 0

– – – – Syrop glukozowy i z maltodekstryny

2106 90 59 0

– – – – Pozostałe

– – Pozostałe:

2106 90 92 0

– – – Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy, glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5% tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub skrobi

2106 90 98 0

– – – Pozostałe

2302

Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:

2302 10

- Kukurydziane:

2302 10 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%

2302 10 90 0

- - Pozostałe

2302 20

- Ryżowe:

2302 20 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%

2302 20 90 0

- - Pozostałe

2302 30

- Pszenne:

2302 30 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

 

Kod PCN

Wyszczególnienie

2303 30 90 0

- - Pozostałe

2302 40

- Z innych zbóż

2302 40 10 0

- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito, zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

2302 40 90 0

- - Pozostałe

2302 50 00 0

- Z roślin strączkowych

3505

Dekstryny i inne skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub innych modyfikowanych skrobiach:

3505 10

– Dekstryny i inne modyfikowane skrobie:

3505 10 10 0

– – Dekstryny

– – Inne modyfikowane skrobie:

3505 10 50 0

– – – Skrobie, estryfikowane lub eteryfikowane

3505 10 90 0

– – – Pozostałe

3505 20

– Kleje:

3505 20 10 0

– – Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi

3505 20 30 0

– – Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55% skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi

3505 20 50 0

– – Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80% skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi

3505 20 90 0

– – Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi

3809

Środki wykańczalnicze, nośniki barwników przyśpieszające barwienie, utrwalacze barwników i inne preparaty (np. klejonki i zaprawy) w rodzaju stosowanych w przemysłach włókienniczym, papierniczym, skórzanym i podobnych, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:

3809 10

– Na bazie substancji skrobiowych:

3809 10 10 0

– – Zawierające w masie poniżej 55% tych substancji

3809 10 30 0

– – Zawierające w masie 55% lub więcej tych substancji, ale mniej niż 70%

3809 10 50 0

– – Zawierające w masie 70% lub więcej tych substancji, ale mniej niż 83%

3809 10 90 0

– – Zawierające w masie 83% lub więcej tych substancji

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 1999-09-29
  • Data wejścia w życie: 1999-10-07
  • Data obowiązywania: 1999-10-07
  • Dokument traci ważność: 1999-12-31

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA