REKLAMA

REKLAMA

Kategorie
Zaloguj się

Zarejestruj się

Proszę podać poprawny adres e-mail Hasło musi zawierać min. 3 znaki i max. 12 znaków
* - pole obowiązkowe
Przypomnij hasło
Witaj
Usuń konto
Aktualizacja danych
  Informacja
Twoje dane będą wykorzystywane do certyfikatów.

REKLAMA

Dziennik Ustaw - rok 1999 nr 51 poz. 523

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA GOSPODARKI

z dnia 25 maja 1999 r.

w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r.

Tekst pierwotny

Na podstawie art. 8 ust. 2 pkt 3 i art. 10 ust. 4 ustawy z dnia 11 grudnia 1997 r. o administrowaniu obrotem z zagranicą towarami i usługami oraz o obrocie specjalnym (Dz. U. Nr 157, poz. 1026) zarządza się, co następuje:

§ 1.
Do dnia 31 grudnia 1999 r. ustanawia się automatyczną rejestrację obrotu w przywozie na polski obszar celny niektórych towarów rolnych wymienionych w załączniku do rozporządzenia.
§ 2.
Na osoby dokonujące przywozu na polski obszar celny towarów, o których mowa w § 1, nakłada się obowiązek składania, co 30 dni, sprawozdań ze stopnia wykorzystania udzielonego pozwolenia.
§ 3.
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie siedmiu dni od dnia ogłoszenia.

Minister Gospodarki: J. Steinhoff

Załącznik 1. [WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE]

Załącznik do rozporządzenia Ministra Gospodarki
z dnia 25 maja 1999 r. (poz. 523)

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE

Kod PCN

Wyszczególnienie

1

2

0203

Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:

– Świeże lub chłodzone:

0203 11

– – Tusze i półtusze:

0203 11 10 0

– – – Ze świń domowych

0203 11 90 0

– – – Pozostałe

0203 12

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

– – – Ze świń domowych:

0203 12 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

0203 12 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

0203 12 90 0

– – – Pozostałe

0203 19

– – Pozostałe:

 

– – – Ze świń domowych:

0203 19 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

0203 19 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 19 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

 

– – – – Pozostałe:

0203 19 55 0

– – – – – Bez kości

0203 19 59 0

– – – – – Pozostałe

0203 19 90 0

– – – Pozostałe

 

– Mrożone:

0203 21

– – Tusze i półtusze:

0203 21 10 0

– – – Ze świń domowych

0203 21 90 0

– – – Pozostałe

0203 22

– – Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:

 

– – – Ze świń domowych:

0203 22 11 0

– – – – Szynki i ich kawałki

0203 22 19 0

– – – – Łopatki i ich kawałki

 

1

2

0203 22 90 0

– – – Pozostałe

0203 29

– – Pozostałe:

 

– – – Ze świń domowych:

0203 29 11 0

– – – – Przodki i ich kawałki

0203 29 13 0

– – – – Schaby i ich kawałki, z kośćmi

0203 29 15 0

– – – – Boczek i jego kawałki

 

– – – – Pozostałe:

0203 29 55 0

– – – – – Bez kości

0203 29 59 0

– – – – – Pozostałe

0203 29 90 0

– – – Pozostałe

0206

Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów – świeże, chłodzone lub mrożone:

0206 10

– Wołowe świeże lub chłodzone:

0206 10 10 0

– – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

– – Pozostałe:

0206 10 91 0

– – – Wątroby

0206 10 95 0

– – – Gruba przepona i cienka przepona

0206 10 99 0

– – – Pozostałe

 

– Wołowe mrożone:

0206 21 00 0

– – Ozory

0206 22

– – Wątroby:

0206 22 10 0

– – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

0206 22 90 0

– – – Pozostałe

0206 29

– – Pozostałe:

0206 29 10 0

– – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

– – – Pozostałe:

0206 29 91 0

– – – – Gruba przepona i cienka przepona

0206 29 99 0

– – – – Pozostałe

0206 30

– Wieprzowe, świeże lub chłodzone:

0206 30 10 0

– – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

– – Pozostałe:

 

– – – Ze świń domowych:

0206 30 21 0

– – – – Wątroby

0206 30 31 0

– – – – Pozostałe

0206 30 90 0

– – – Pozostałe

 

– Wieprzowe mrożone:

0206 41

– – Wątroby:

0206 41 10 0

– – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

– – – Pozostałe:

0206 41 91 0

– – – – Ze świń domowych

0206 41 99 0

– – – – Pozostałe

0206 49

– – Pozostałe:

0206 49 10 0

– – – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

– – – Pozostałe:

0206 49 91 0

– – – – Ze świń domowych

0206 49 99 0

– – – – Pozostałe

0206 80

– Inne, świeże lub chłodzone:

0206 80 10 0

– – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

– – Pozostałe:

 

1

2

0206 80 91 0

– – – Z koni, osłów, mułów i osłomułów

0206 80 99 0

– – – Baranie i kozie

0206 90

– Inne, mrożone:

0206 90 10 0

– – Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych

 

– – Pozostałe:

0206 90 91 0

– – – Z koni, osłów, mułów i osłomułów

0206 90 99 0

– – – Baranie i kozie

0207

Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:

 

– Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:

0207 11

– – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 11 10 0

– – – Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako „kurczaki 83%”

0207 11 30 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

0207 11 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

0207 12

– – Nie cięte na kawałki, mrożone:

0207 12 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kurczaki 70%”

0207 12 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kurczaki 65%” lub inaczej prezentowane

0207 13

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

– – – Kawałki:

0207 13 10 0

– – – – Bez kości

 

– – – – Z kośćmi:

0207 13 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

0207 13 30 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 13 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 13 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

0207 13 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

0207 13 70 0

– – – – – Pozostałe

 

– – – Podroby:

0207 13 91 0

– – – – Wątroby

0207 13 99 0

– – – – Pozostałe

0207 14

– – Kawałki i podroby mrożone:

 

– – – Kawałki:

0207 14 10 0

– – – – Bez kości

 

– – – – Z kośćmi:

0207 14 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

0207 14 30 0

– – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez

0207 14 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 14 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

0207 14 60 0

– – – – – Nogi i ich kawałki

0207 14 70 0

– – – – – Pozostałe

 

– – – Podroby:

0207 14 91 0

– – – – Wątroby

0207 14 99 0

– – – – Pozostałe

 

– Z indyków:

0207 24

– – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

0207 24 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

 

1

2

0207 24 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

0207 25

– – Nie cięte na kawałki, mrożone:

0207 25 10 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „indyki 80%”

0207 25 90 0

– – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „indyki 73%” lub inaczej prezentowane

0207 26

– – Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:

 

– – – Kawałki:

0207 26 10 0

– – – – Bez kości

 

– – – – Z kośćmi:

0207 26 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

0207 26 30 0

– – – – – Całe skrzydła z końcami lub bez

0207 26 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 26 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 26 60 0

– – – – – – Podudzia i ich kawałki

0207 26 70 0

– – – – – – Pozostałe

0207 26 80 0

– – – – – Pozostałe

 

– – – Podroby:

0207 26 91 0

– – – – Wątroby

0207 26 99 0

– – – – Pozostałe

0207 27

– – Kawałki i podroby, mrożone:

 

– – – Kawałki:

0207 27 10 0

– – – – Bez kości

 

– – – – Z kośćmi:

0207 27 20 0

– – – – – Połówki lub ćwiartki

0207 27 30 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 27 40 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

0207 27 50 0

– – – – – Piersi i ich kawałki

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 27 60 0

– – – – – – Podudzia i ich kawałki

0207 27 70 0

– – – – – – Pozostałe

0207 27 80 0

– – – – – Pozostałe

 

– – – Podroby:

0207 27 91 0

– – – – Wątroby

0207 27 99 0

– – – – Pozostałe

 

– Z kaczek, gęsi i perliczek:

0207 32

– – Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:

 

– – – Kaczki:

0207 32 11 0

– – – – Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami i łapami, znane jako „kaczki 85%”

0207 32 15 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

0207 32 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

 

– – – Gęsi:

0207 32 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

 

1

2

0207 32 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

0207 32 90 0

– – – Perliczki

0207 33

– – Nie cięte na kawałki, mrożone:

 

– – – Kaczki:

0207 33 11 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami, sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako „kaczki 70%”

0207 33 19 0

– – – – Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc, wątrób i żołądków, znane jako „kaczki 63%” lub inaczej prezentowane

 

– – – Gęsi:

0207 33 51 0

– – – – Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami, znane jako „gęsi 82%”

0207 33 59 0

– – – – Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako „gęsi 75%” lub inaczej prezentowane

0207 33 90 0

– – – Perliczki

0207 34

– – Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone:

0207 34 10 0

– – – Z gęsi

0207 34 90 0

– – – Z kaczek

0207 35

– – Pozostałe, świeże lub chłodzone:

 

– – – Kawałki:

 

– – – – Bez kości:

0207 35 11 0

– – – – – Z gęsi

0207 35 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

 

– – – – Z kośćmi:

 

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

0207 35 21 0

– – – – – – Z kaczek

0207 35 23 0

– – – – – – Z gęsi

0207 35 25 0

– – – – – – Z perliczek

0207 35 31 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 35 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

 

– – – – – Piersi i ich kawałki:

0207 35 51 0

– – – – – – Z gęsi

0207 35 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 35 61 0

– – – – – – Z gęsi

0207 35 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

0207 35 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

0207 35 79 0

– – – – – Pozostałe

 

– – – Podroby:

0207 35 91 0

– – – – Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby

0207 35 99 0

– – – – Pozostałe

0207 36

– – Pozostałe, mrożone:

 

– – – Kawałki:

 

– – – – Bez kości:

0207 36 11 0

– – – – – Z gęsi

0207 36 15 0

– – – – – Z kaczek i perliczek

 

– – – – Z kośćmi:

 

– – – – – Połówki lub ćwiartki:

0207 36 21 0

– – – – – – Z kaczek

0207 36 23 0

– – – – – – Z gęsi

 

1

2

0207 36 25 0

– – – – – – Z perliczek

0207 36 31 0

– – – – – Całe skrzydła, z końcami lub bez

0207 36 41 0

– – – – – Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce skrzydeł

 

– – – – – Piersi i ich kawałki:

0207 36 51 0

– – – – – – Z gęsi

0207 36 53 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

 

– – – – – Nogi i ich kawałki:

0207 36 61 0

– – – – – – Z gęsi

0207 36 63 0

– – – – – – Z kaczek i perliczek

0207 36 71 0

– – – – – Tusze gęsie i kacze

0207 36 79 0

– – – – – Pozostałe

 

– – – Podroby:

 

– – – – Wątroby:

0207 36 81 0

– – – – – Otłuszczone wątroby gęsie

0207 36 85 0

– – – – – Otłuszczone wątroby kacze

0207 36 89 0

– – – – – Pozostałe

0207 36 90 0

– – – – Pozostałe

0210

Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów:

 

– Mięso wieprzowe:

0210 11

– – Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi:

 

– – – Ze świń domowych:

 

– – – – Solone lub w solance:

0210 11 11 0

– – – – – Szynki i ich kawałki

0210 11 19 0

– – – – – Łopatki i ich kawałki

 

– – – – Suszone lub wędzone:

0210 11 31 0

– – – – – Szynki i ich kawałki

0210 11 39 0

– – – – – Łopatki i ich kawałki

0210 11 90 0

– – – Pozostałe

0210 12

– – Boczek i jego kawałki:

 

– – – Ze świń domowych:

0210 12 11 0

– – – – Solony lub w solance

0210 12 19 0

– – – – Suszony lub wędzony

0210 12 90 0

– – – Pozostały

0210 19

– – Pozostałe:

 

– – – Ze świń domowych:

 

– – – – Solone lub w solance:

0210 19 10 0

– – – – – Bok bekonowy lub szpencer

0210 19 20 0

– – – – – Bok trzyćwierciowy lub środki

0210 19 30 0

– – – – – Przodki i ich kawałki

0210 19 40 0

– – – – – Schaby i ich kawałki

 

– – – – – Pozostałe:

0210 19 51 0

– – – – – – Bez kości

0210 19 59 0

– – – – – – Pozostałe

 

– – – – Suszone lub wędzone:

0210 19 60 0

– – – – – Przodki i ich kawałki

0210 19 70 0

– – – – – Schaby i ich kawałki

 

– – – – – Pozostałe:

0210 19 81 0

– – – – – – Bez kości

0210 19 89 0

– – – – – – Pozostałe

 

1

2

0210 19 90 0

– – – Pozostałe

0210 20

– Mięso wołowe:

0210 20 10 0

– – Z kośćmi

0210 20 90 0

– – Bez kości

0210 90

– Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub podrobów:

 

– – Mięso:

0210 90 10 0

– – – Mięso końskie solone, w solance lub suszone

 

– – – Baranie i kozie:

0210 90 11 0

– – – – Z kośćmi

0210 90 19 0

– – – – Bez kości

0210 90 21 0

– – – Z reniferów

0210 90 29 0

– – – Pozostałe

 

– – Podroby:

 

– – – Wieprzowe:

0210 90 31 0

– – – – Wątroby

0210 90 39 0

– – – – Pozostałe

 

– – – Wołowe:

0210 90 41 0

– – – – Gruba przepona i cienka przepona

0210 90 49 0

– – – – Pozostałe

0210 90 60 0

– – – Baranie i kozie

 

– – – Pozostałe:

 

– – – – Wątroby drobiowe:

0210 90 71 0

– – – – – Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w solance

0210 90 79 0

– – – – – Pozostałe

0210 90 80 0

– – – – Pozostałe

0210 90 90 0

– – Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów

0403

Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

0403 10

– Jogurt:

 

– – Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów lub kakao:

 

– – – Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 11 0

– – – – Nie przekraczającej 3%

0403 10 13 0

– – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

0403 10 19 0

– – – – Powyżej 6%

 

– – – Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 31 0

– – – – Nie przekraczającej 3%

0403 10 33 0

– – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

0403 10 39 0

– – – – Powyżej 6%

 

– – Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub kakao:

 

– – – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 51 0

– – – – Nie przekraczającej 1,5%

0403 10 53 0

– – – – Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%

0403 10 59 0

– – – – Powyżej 27%

 

– – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 91 0

– – – – Nie przekraczającej 3%

0403 10 93 0

– – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

0403 10 99 0

– – – – Powyżej 6%

 

1

2

0403 90

– Pozostałe:

 

– – Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów lub kakao:

 

– – – W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci:

 

– – – – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 11 0

– – – – – Nie przekraczającej 1,5%

0403 90 13 0

– – – – – Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%

0403 90 19 0

– – – – – Powyżej 27%

 

– – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 31 0

– – – – – Nie przekraczającej 1,5%

0403 90 33 0 *

– – – – – Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%

0403 90 39 0

– – – – – Powyżej 27%

 

– – – Pozostałe:

 

– – – – Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 51 0

– – – – – Nie przekraczającej 3%

0403 90 53 0

– – – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

0403 90 59 0

– – – – – Powyżej 6%

 

– – – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 61 0

– – – – – Nie przekraczającej 3%

0403 90 63 0

– – – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

0403 90 69 0

– – – – – Powyżej 6%

 

– – Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:

 

– – – W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 71 0

– – – – Nie przekraczającej 1,5%

0403 90 73 0

– – – – Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%

0403 90 79 0

– – – – Powyżej 27%

 

– – – Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 91 0

– – – – Nie przekraczającej 3%

0403 90 93 0

– – – – Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%

0403 90 99 0

– – – – Powyżej 6%

0504 00 00

Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:

0504 00 00 1

– Żołądki drobiowe

0504 00 00 9

– Pozostałe

1101 00

Mąka pszenna i żytnio-pszenna:

 

– Mąka pszenna:

1101 00 11 0

– – Z pszenicy durum

1101 00 15 0

– – Z pszenicy zwyczajnej i orkisza

1101 00 90 0

– Mąka żytnio-pszenna

1102

Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:

1102 10 00 0

– Mąka żytnia

1102 20

– Mąka kukurydziana:

1102 20 10 0

– – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5%

1102 20 90 0

– – Pozostała

1102 90

– Pozostałe:

 

1

2

1102 90 10 0

– – Mąka jęczmienna

1102 90 30 0

– – Mąka owsiana

2302

Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:

2302 10

– Kukurydziane:

2302 10 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%

2302 10 90 0

– – Pozostałe

2302 20

– Ryżowe:

2302 20 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%

2302 20 90 0

– – Pozostałe

2302 30

– Pszenne:

2302 30 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

2302 30 90 0

– – Pozostałe

2302 40

– Z innych zbóż:

2302 40 10 0

– – O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy produkt

2302 40 90 0

– – Pozostałe

2302 50 00 0

– Z roślin strączkowych

 

Metryka
  • Data ogłoszenia: 1999-06-09
  • Data wejścia w życie: 1999-06-17
  • Data obowiązywania: 1999-06-17
  • Z mocą od: 1999-06-17
  • Dokument traci ważność: 1999-12-31

REKLAMA

Dziennik Ustaw

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA