| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP
Jesteś tutaj: STRONA GŁÓWNA > Akty prawne

ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW

z dnia 3 października 2000 r.

w sprawie ustanowienia plafonu taryfowego ilościowego na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Estońskiej.

Na podstawie art. 14 § 3 pkt 3 ustawy z dnia 9 stycznia 1997 r. – Kodeks celny zarządza się, co następuje:

§ 1.
Ustanawia się plafon taryfowy ilościowy na przywóz niektórych towarów rolnych pochodzących z Republiki Estońskiej, wymienionych w załączniku do rozporządzenia, dla których ustanawia się obniżone zerowe stawki celne.
§ 2.
Obniżone zerowe stawki celne, o których mowa w § 1, stosuje się po udokumentowaniu pochodzenia towarów, zgodnie z wymogami określonymi w przepisach odrębnych.
§ 3.
Do towarów, o których mowa w § 1, nie stosuje się stawek celnych określonych w Taryfie celnej, stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 21 grudnia 1999 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 107, poz. 1217 oraz z 2000 r. Nr 22, poz. 277, Nr 29, poz. 361, Nr 73, poz. 853 i Nr 83, poz. 942).
§ 4.
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia ogłoszenia.

Prezes Rady Ministrów: J. Buzek

Załącznik 1. [WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ PLAFON TARYFOWY ILOŚCIOWY]

Załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów
z dnia 3 października 2000 r. (poz. 953)

WYKAZ TOWARÓW, NA KTÓRYCH PRZYWÓZ USTANAWIA SIĘ PLAFON TARYFOWY ILOŚCIOWY

Kod PCN

Wyszczególnienie

Ilość w tonach

1

2

3

0210

Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów:

8,34

 

– Mięso wieprzowe:

 

0210 19

– – Pozostałe:

 

 

– – – Ze świń domowych:

 

 

– – – – Suszone lub wędzone:

 

 

– – – – – Pozostałe:

 

0210 19 89 0

– – – – – – Pozostałe

 

0405

Masło i inne tłuszcze oraz oleje otrzymane z mleka; masło o obniżonej zawartości tłuszczu:

166,67

0405 10

– Masło:

 

 

– – O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 85%:

 

 

– – – Masło naturalne:

 

0405 10 11 0

– – – – W bezpośrednich opakowaniach o zawartości netto nie przekraczającej 1 kg

 

0405 10 19 0

– – – – Pozostałe

 

0405 10 30 0

– – – Masło odtwarzane

 

0405 10 50 0

– – – Masło z serwatki

 

0405 10 90 0

– – Pozostałe

 

0405 20

– Masło o obniżonej zawartości tłuszczu:

 

0405 20 10 0

– – O zawartości tłuszczu w masie 39% i więcej, ale poniżej 60%

 

0405 20 30 0

– – O zawartości tłuszczu w masie 60% i więcej, ale poniżej 75%

 

0405 20 90 0

– – O zawartości tłuszczu w masie powyżej 75%, ale nie przekraczającej 80%

 

0405 90

– Pozostałe:

 

0405 90 10 0

– – O zawartości tłuszczu w masie 99,3% i więcej oraz o zawartości wody w masie poniżej 0,5%

 

0405 90 90 0

– – Pozostałe

 

 

POLECANE

Artykuł partnerski

reklama

Ostatnio na forum

Eksperci portalu infor.pl

Polska Izba Biegłych Rewidentów

Samorząd zawodowy biegłych rewidentów

Zostań ekspertem portalu Infor.pl »