| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 2 lutego 1995 r.

w sprawie wejścia w życie Protokołu dodatkowego do Umowy przejściowej dotyczącej handlu i spraw związanych z handlem między Rzecząpospolitą Polską a Europejską Wspólnotą Gospodarczą i Europejską Wspólnotą Węgla i Stali oraz do Układu Europejskiego ustanawiającego stowarzyszenie między Rzecząpospolitą Polską a Wspólnotami Europejskimi i ich Państwami Członkowskimi, sporządzonych w Brukseli dnia 16 grudnia 1991 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że zgodnie z artykułem 8 Protokołu dodatkowego do Umowy przejściowej dotyczącej handlu i spraw związanych handlem między Rzecząpospolitą Polską a Europejską Wspólnotą Gospodarczą i Europejską Wspólnotą Węgla i Stali oraz do Układu Europejskiego ustanawiającego stowarzyszenie między Rzecząpospolitą Polską a Wspólnotami Europejskimi i ich Państwami Członkowskimi, sporządzonego dnia 5 stycznia 1994 r., Strony notyfikowały sobie wzajemnie zakończenie koniecznych procedur.

W związku z powyższym Protokół dodatkowy wszedł w życie dnia 1 lipca 1994 r.

Minister Spraw Zagranicznych: A. Olechowski

Artykuł sponsorowany

NGL Legal (NGL Wiater sp.k)

Nowoczesne doradztwo prawno-podatkowe dla biznesu