| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 16 lutego 2016 r.

w sprawie mocy obowiązującej Aktu poprawki do Konstytucji Międzynarodowej Organizacji Pracy, przyjętego w Genewie dnia 19 czerwca 1997 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej dnia 10 lipca 2007 r. ratyfikował Akt poprawki do Konstytucji Międzynarodowej Organizacji Pracy1), przyjęty w Genewie dnia 19 czerwca 1997 r.

Zgodnie z art. 36 konstytucji akt poprawki wszedł w życie w stosunku do Rzeczypospolitej Polskiej i pozostałych państw-stron Międzynarodowej Organizacji Pracy dnia 8 października 2015 r.

Minister Spraw Zagranicznych: wz. J. Wronecka

1) Konstytucja Międzynarodowej Organizacji Pracy została określona w części XIII Traktatu pokoju między Mocarstwami sprzymierzonemi i skojarzonemi i Niemcami, podpisanego w Wersalu dnia 28 czerwca 1919 r. (Dz. U. z 1920 r. poz. 200). Zmiany do Konstytucji Międzynarodowej Organizacji Pracy zostały ogłoszone w Dz. U. z 1925 r. poz. 288, z 1947 r. poz. 361, z 1948 r. poz. 308, z 1954 r. poz. 204, z 1963 r. poz. 269 oraz z 1977 r. poz. l.

REWIT

Misją REWIT od 25 lat jest bycie doradcą i partnerem biznesowym w zmieniającym się świecie i otoczeniu.