| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 11 maja 2018 r.

w sprawie mocy obowiązującej Protokołu do Umowy ramowej o wszechstronnym partnerstwie i współpracy między Unią Europejską i jej państwami członkowskimi, z jednej strony, a Socjalistyczną Republiką Wietnamu, z drugiej strony, w celu uwzględnienia przystąpienia Republiki Chorwacji do Unii Europejskiej, sporządzonego w Brukseli dnia 19 listopada 2014 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że na podstawie art. 6 ust. 2 Aktu dotyczącego warunków przystąpienia Republiki Chorwacji oraz dostosowań w Traktacie o Unii Europejskiej, Traktacie o funkcjonowaniu Unii Europejskiej i Traktacie ustanawiającym Europejską Wspólnotę Energii Atomowej, sporządzonego w Brukseli dnia 9 grudnia 2011 r.1), w Brukseli dnia 19 listopada 2014 r. został sporządzony Protokół do Umowy ramowej o wszechstronnym partnerstwie i współpracy między Unią Europejską i jej państwami członkowskimi, z jednej strony, a Socjalistyczną Republiką Wietnamu, z drugiej strony, w celu uwzględnienia przystąpienia Republiki Chorwacji do Unii Europejskiej.

Zgodnie z art. 4 ust. 2 protokołu wszedł on w życie dnia l grudnia 2017 r.

Zgodnie z art. 6 ust. 3 aktu Republika Chorwacji dnia l grudnia 2017 r. stała się stroną Umowy ramowej o wszechstronnym partnerstwie i współpracy między Unią Europejską i jej państwami członkowskimi, z jednej strony, a Socjalistyczną Republiką Wietnamu, z drugiej strony, sporządzonej w Brukseli dnia 27 czerwca 2012 r.2)

Minister Spraw Zagranicznych: wz. K. Szymański

1) Tekst Aktu dotyczącego warunków przystąpienia Republiki Chorwacji oraz dostosowań w Traktacie o Unii Europejskiej, Traktacie o funkcjonowaniu Unii Europejskiej i Traktacie ustanawiającym Europejską Wspólnotę Energii Atomowej, sporządzony w Brukseli dnia 9 grudnia 2011 r., został ogłoszony w Dz. U. z 2013 r. poz. 739.

2) Tekst Umowy ramowej o wszechstronnym partnerstwie i współpracy między Unią Europejską i jej państwami członkowskimi, z jednej strony, a Socjalistyczną Republiką Wietnamu, z drugiej strony, sporządzonej w Brukseli dnia 27 czerwca 2012 r., został ogłoszony w Dz. U. z 2017 r. poz. 618.

Jacek Żurowski

Dyrektor Regionalny Zebra Technologies w Europie Środkowej