| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 1 lutego 2019 r.

w sprawie związania Rzeczypospolitej Polskiej Porozumieniem między Rządem Republiki Litewskiej, Rządem Rzeczypospolitej Polskiej i Gabinetem Ministrów Ukrainy w sprawie zmiany Umowy między Rządem Republiki Litewskiej, Rządem Rzeczypospolitej Polskiej i Gabinetem Ministrów Ukrainy o utworzeniu wspólnej jednostki wojskowej, sporządzonej w Warszawie dnia 19 września 2014 r., sporządzonym w Lublinie dnia 5 października 2017 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że na podstawie art. 6 ust. 3 w związku z art. 13 ust. 1 ustawy z dnia 14 kwietnia 2000 r. o umowach międzynarodowych (Dz. U. poz. 443, z 2002 r. poz. 1824, z 2010 r. poz. 1395, z 2011 r. poz. 676 oraz z 2019 r. poz. 109) Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej dnia 2 października 2017 r. udzieliła zgody na związanie Rzeczypospolitej Polskiej Porozumieniem między Rządem Republiki Litewskiej, Rządem Rzeczypospolitej Polskiej i Gabinetem Ministrów Ukrainy w sprawie zmiany Umowy między Rządem Republiki Litewskiej, Rządem Rzeczypospolitej Polskiej i Gabinetem Ministrów Ukrainy o utworzeniu wspólnej jednostki wojskowej, sporządzonej w Warszawie dnia 19 września 2014 r., przez podpisanie.

Powyższe porozumienie zostało podpisane w Lublinie dnia 5 października 2017 r.

Zgodnie z art. 4 porozumienia, w związku z art. 15 ust. 2 Umowy między Rządem Republiki Litewskiej, Rządem Rzeczypospolitej Polskiej i Gabinetem Ministrów Ukrainy o utworzeniu wspólnej jednostki wojskowej, sporządzonej w Warszawie dnia 19 września 2014 r.1), porozumienie wchodzi w życie dnia 7 lutego 2019 r.

Jednocześnie podaje się do wiadomości, że porozumienie wchodzi w życie w stosunku do Rzeczypospolitej Polskiej, Republiki Litewskiej oraz Ukrainy.

Minister Spraw Zagranicznych: wz. P. Wawrzyk

1) Tekst Umowy między Rządem Republiki Litewskiej, Rządem Rzeczypospolitej Polskiej i Gabinetem Ministrów Ukrainy o utworzeniu wspólnej jednostki wojskowej, sporządzonej w Warszawie dnia 19 września 2014 r., został ogłoszony w Dz. U. z 2015 r. poz. 1279.

Milena Wilczak

Właścicielka biura rachunkowego Account Finance