| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 7 sierpnia 2020 r.

w sprawie mocy obowiązującej Umowy o wspólnym obszarze lotniczym między Unią Europejską i jej państwami członkowskimi, z jednej strony, a Gruzją, z drugiej strony, sporządzonej w Brukseli dnia 2 grudnia 2010 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej dnia 23 września 2013 r. ratyfikował Umowę o wspólnym obszarze lotniczym między Unią Europejską i jej państwami członkowskimi, z jednej strony, a Gruzją, z drugiej strony, sporządzoną w Brukseli dnia 2 grudnia 2010 r.

Zgodnie z art. 29 ust. 1 umowy weszła ona w życie w stosunku do wszystkich stron, w tym również w stosunku do Rzeczypospolitej Polskiej, dnia 2 sierpnia 2020 r.

Jednocześnie podaje się do wiadomości, że stronami powyższej umowy są:

Republika Austrii

Zjednoczone Królestwo Wielkiej Brytanii i Irlandii Północnej

Republika Włoska

Minister Spraw Zagranicznych: J. Czaputowicz

1) Republika Chorwacji staje się stroną Umowy o wspólnym obszarze lotniczym między Unią Europejską i jej państwami członkowskimi, z jednej strony, a Gruzją, z drugiej strony, sporządzonej w Brukseli dnia 2 grudnia 2010 r., na podstawie Protokołu zmieniającego Umowę o wspólnym obszarze lotniczym między Unią Europejską i jej państwami członkowskimi, z jednej strony, a Gruzją, z drugiej strony, w celu uwzględnienia przystąpienia Republiki Chorwacji do Unii Europejskiej, sporządzonego w Brukseli dnia 26 listopada 2014 r. (Dz. Urz. UE L 365 z 19.12.2014, str. 3).

Accreo

Accreo to firma doradcza, oferująca usługi dedykowane przedsiębiorstwom i klientom indywidualnym w zakresie doradztwa podatkowego i prawnego, business restructuringu oraz doradztwa europejskiego przede wszystkim w obszarze pozyskiwania dotacji i funduszy unijnych.