REKLAMA
Dziennik Ustaw - rok 2002 nr 134 poz. 1132
ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROLNICTWA l ROZWOJU WSI
z dnia 31 lipca 2002 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie obowiązku stosowania Polskich Norm.
Na podstawie art. 19 ust. 2 ustawy z dnia 3 kwietnia 1993 r. o normalizacji (Dz. U. Nr 55, poz. 251, z 1995 r. Nr 95, poz. 471, z 1997 r. Nr 121, poz. 770 oraz z 2000 r. Nr 43, poz. 489 i Nr 110, poz. 1166) zarządza się, co następuje:
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi: J. Kalinowski
Załącznik do rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
 z dnia 31 lipca 2002 r. (poz. 1132)
WYKAZ POLSKICH NORM DO OBOWIĄZKOWEGO STOSOWANIA
|   1. PN-83/A-07005  |     Towary żywnościowe. Warunki klimatyczne i okresy przechowywania  |  
|   2. PN-A-07006:1997  |    Towary żywnościowe – Wytyczne zamrażania w chłodniach – z wyłączeniem p. 2.2.3, p. 3.2 i p. 3.3 – w zakresie mięsa i produktów mięsnych oraz dziczyzny.  |  
|   3. PN-91/A-74022  |    Przetwory zbożowe. Mąka pszenna – wraz ze zmianą PN-A-74022/A1:1996.  |  
|   4. PN-86/A-74032  |    Przetwory zbożowe. Mąka żytnia.  |  
|   5. PN-88/A-74036  |    Przetwory zbożowe. Kasza manna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 8, 10–12.  |  
|   6. PN-82/A-74037  |    Przetwory zbożowe. Płatki owsiane – w zakresie tabl. 1 Ip.: 10, 12–14.  |  
|   7. PN-A-74040:1996  |    Produkty specjalnego przeznaczenia – Otręby zbożowe.  |  
|   8. PN-92/A-74101  |    Pieczywo żytnie – wraz ze zmianą PN-92/A-74101 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1.a).  |  
|   9. PN-93/A-74103  |    Pieczywo mieszane – wraz ze zmianą PN-93/A-74103 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1.a).  |  
|   10. PN-92/A-74105  |    Pieczywo pszenne zwykłe i wyborowe – wraz ze zmianą PN-92/A-74105 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1. a).  |  
|   11. PN-93/A-74106  |    Pieczywo pszenne półcukiernicze – wraz ze zmianą PN-A-74106/A1:1996 – z wyłączeniem p. 4.1.1.  |  
|   12. PN-A-74109:1996  |    Pieczywo o przedłużonej trwałości.  |  
|   13. PN-A-74111:1998  |    Wyroby piekarskie – Wyroby z ciasta zaparzonego w roztworze wodorotlenku sodowego lub w wodzie.  |  
|   14. PN-A-74112:1997  |    Pieczywo trwałe żytnie, mieszane i pszenne.  |  
|   15. PN-A-74123:1997  |    Produkty dietetyczne – Pieczywo bezglutenowe.  |  
|   16. PN-79/A-74201  |    Przetwory zbożowe. Kasza jaglana – w zakresie tabl. 1 Ip. 8–11.  |  
|   17. PN-60/A-74202  |    Przetwory zbożowe. Kasza pęczak pszenny – w zakresie tabl. rubr.: 6, 8, 12, 13.  |  
|   18. PN-87/A-74203  |    Przetwory zbożowe. Kasza jęczmienna – w zakresie tabl. 1 Ip.: 6, 11–13.  |  
|   19. PN-76/A-74204  |    Przetwory zbożowe. Kasza gryczana – w zakresie tabl. rubr.: 5–7, 9.  |  
|   20. PN-A-7 4205:1997  |    Przetwory zbożowe – Kasza, kaszki i mąka kukurydziana – w zakresie tabl. 1 Ip. 8–10.  |  
|   21. PN-A-74220:1997  |    Przetwory zbożowe – Ryż – w zakresie p. 2.1, 2.2 tabl. 1 Ip.: 15, 16, 17.  |  
|   22. PN-73/A-74600  |    Przetwory zbożowe. Groch obłuskany polerowany – w zakresie tabl. lp.: 6, 7, 13, 14, 16.  |  
|   23. PN-A-74780:1996  |    Przetwory ziemniaczane – Smażone przekąski ziemniaczane – w zakresie liczby kwasowej i zawartości nadtlenków w tłuszczu.  |  
|   24. PN-A-74850:1996  |    Cukier biały – z wyłączeniem p. 5.1.  |  
|   25. PN-A-74852:1998  |    Półprodukty i produkty przemysłu cukrowniczego – Terminologia.  |  
|   26. PN-71/A-75000  |    Przetwory owocowe i warzywne. Klasyfikacja, nazwy i określenia – z wyłączeniem części dotyczącej klasyfikacji.  |  
|   27. PN-A-75045:1997  |    Przetwory dla dzieci – Konserwy – Wymagania.  |  
|   28. PN-A-75048:1994  |    Przetwory owocowo-warzywne – Soki dla dzieci – wraz ze zmianą PN-A-75048/Az1:2000.  |  
|   29. PN-A-75100:1994  |    Przetwory owocowe – Dżemy – wraz ze zmianą PN-A-75100/Az1:1999.  |  
|   30. PN-93/A-75102  |    Przetwory owocowe. Powidła śliwkowe.  |  
|   31. PN-93/A-75103  |    Przetwory owocowe. Marmolada.  |  
|   32. PN-A-75104:1994  |    Przetwory owocowe – Galaretki.  |  
|   33. PN-A-75201:1997  |    Produkty owocowe – Śliwki suszone.  |  
|   34. PN-A-75951:1994  |    Przetwory owocowe. Soki owocowe.  |  
|   35. PN-75/A-75953  |    Przetwory owocowe. Kompoty.  |  
|   36. PN-A-75955:1998  |    Produkty owocowe – Soki owocowe słodzone – wraz ze zmianą PN-A-75955:1998/Az1:2001.  |  
|   37. PN-A-75956:1994  |    Przetwory owocowe – Nektary.  |  
|   38. PN-A-75957:1994  |    Przetwory owocowe – Soki owocowe zagęszczone.  |  
|   39. PN-A-75958:1996  |    Produkty warzywne i owocowo-warzywne – Soki.  |  
|   40. PN-A-75959:1997  |    Produkty owocowe – Soki z owoców południowych – wraz ze zmianą PN-A-75959:1997/Az1:2001.  |  
|   41. PN-A-75960:1996  |    Konserwy mięsno-warzywne.  |  
|   42. PN-A-75965:1998  |    Produkty owocowe – Soki z owoców leśnych.  |  
|   43. PN-A-75966:1997  |    Produkty owocowe – Zagęszczone soki owocowe dosładzane.  |  
|   44. PN-A-75980:1997  |    Produkty mięsno-warzywne i warzywne – Zupy zagęszczone.  |  
|   45. PN-93/A-76100  |    Kawa palona.  |  
|   46. PN-75/A-77601  |    Przetwory warzywne. Koncentrat pomidorowy.  |  
|   47. PN-72/A-77603  |    Przetwory warzywne. Warzywa suszone.  |  
|   48. PN-75/A-77605  |    Przetwory owocowe. Owoce leśne suszone.  |  
|   49. PN-A-77606:1996  |    Przetwory warzywne – Przecier pomidorowy.  |  
|   50. PN-A-77609:1997  |    Produkty owocowe – Przeciery owocowe słodzone.  |  
|   51. PN-A-77610:1998  |    Przetwory owocowe – Owoce pasteryzowane,  |  
|   52. PN-88/A-77626  |    Miód pszczeli.  |  
|   53. PN-A-77808:1998  |    Produkty warzywne – Fasola w sosie pomidorowym.  |  
|   54. PN-93/A-79021  |    Wyroby spirytusowe, produkty i półprodukty. Terminologia.  |  
|   55. PN-A-79522:2001  |    Spirytus rektyfikowany.  |  
|   56. PN-A-79530:1995  |    Wyroby spirytusowe gatunkowe – Wspólne wymagania i badania.  |  
|   57. PN-A-79531:1995  |    Wyroby spirytusowe czyste – Wspólne wymagania i badania.  |  
|   58. PN-A-79733:1996  |    Ocet – wraz ze zmianą PN-A-79733/Az1:1999.  |  
|   59. PN-91/A-82001  |    Mięso w tuszach, półtuszach i ćwierćtuszach – wraz ze zmianą PN-A-82001/A1:1995 i zmianą PN-A-82001/A2:1996.  |  
|   60. PN-A-82007:1996  |    Przetwory mięsne – Wędliny – wraz ze zmianą PN-A-82007/A1:1998.  |  
|   61. PN-A-82010:1997  |    Mięso i przetwory mięsne – Hamburgery – wraz ze zmianą PN-A-82010/Az 1:1999.  |  
|   62. PN-A-82011:1996  |    Wyroby garmażeryjne – Półprodukty z mięsa i podrobów – Wymagania.  |  
|   63. PN-A-82012:1996  |    Wyroby garmażeryjne – Wyroby gotowe z mięsa i podrobów – Wymagania.  |  
|   64. PN-A-82013:1996  |    Wyroby garmażeryjne kulinarne – Wymagania.  |  
|   65. PN-A-82022:1998  |    Mięso i przetwory mięsne – Konserwy mięsne – wraz ze zmianą PN-A-82022/Az1:2000.  |  
|   66. PN-90/A-85802  |    Tłuszcze zwierzęce jadalne topione – z wyłączeniem p. 5.2.  |  
|   67. PN-A-86002:1999  |    Mleko surowe do skupu – Wymagania i badania.  |  
|   68. PN-A-86003:1996  |    Mleko i przetwory mleczne – Mleko spożywcze – wraz ze zmianą PN-A-86003/A1:1998–z wyłączeniem p. 5.1.  |  
|   69. PN-91/A-86005  |    Mleko kozie pasteryzowane.  |  
|   70. PN-92/A-86024  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko w proszku – wraz ze zmianą PN-A-86024/A1:1996 – z wyłączeniem w p. 3.2.1 tabl. 1 Ip. 9–18, w p. 3.2.2 tabl. 2 Ip. 9–17, p. 4.2, p. 4.3.2, p. 5.1.  |  
|   71. PN-82/A-86043  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Mleko zagęszczone – wraz ze zmianą PN-82/A-86043 Zmiana 3:1996 – z wyłączeniem p. 5.1.  |  
|   72. PN-90/A-86050  |    Mleko i przetwory mleczarskie. Śmietanka i śmietana – wraz ze zmianą PN-90/A-86050 Zmiana 2:1996 – z wyłączeniem p. 5.1.  |  
|   73. PN-83/A-86061  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Napoje mleczne fermentowane – wraz ze zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 4:1996 i zmianą PN-83/A-86061 Zmiana 5:1996 – z wyłączeniem w p. 3.1.1 tabl. 1 wymagania dot. zawartości suchej masy beztłuszczowej, p. 5.1.  |  
|   74. PN-A-86155:1995  |    Mleko i przetwory mleczne – Masło – z wyłączeniem p. 5.1.  |  
|   75. PN-68/A-86230  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Sery podpuszczkowe dojrzewające – wraz ze zmianą PN-68/A-86230 Zmiana 13:1996 – z wyłączeniem p. 5.1.  |  
|   76. PN-66/A-86233  |    Mleko i przetwory mleczarskie – Sery topione – Wspólne wymagania i badania – wraz ze zmianą PN-66/A-86233 Zmiana 16:1996.  |  
|   77. PN-91/A-86300  |    Mleko i przetwory mleczarskie. Sery twarogowe niedojrzewające – wraz ze zmianą PN-A-86300/A1:1996, zmianą PN-A-86300/A2:1997 i zmianą PN-91/A-86300/Az3:2001 – w zakresie wymagań mikrobiologicznych.  |  
|   78. PN-A-86431:1999  |    Mleko i przetwory mleczne – Lody – Wymagania i badania – wraz ze zmianą PN-A-86431:1999/Az1:2002.  |  
|   79. PN-A-86503:1998  |    Produkty drobiarskie – Jaja spożywcze – wraz ze zmianą PN-A-86503:1998/Az1:2002.  |  
|   80. PN-90/A-86505  |    Jaja i przetwory jajowe. Terminologia.  |  
|   81. PN-A-86520:1998  |    Produkty drobiarskie – Tuszki drobiowe.  |  
|   82. PN-92/A-86521  |    Mięso i przetwory drobiowe. Terminologia.  |  
|   83. PN-A-86524:1994  |    Mięso drobiowe w elementach – wraz ze zmianą PN-A-86524/A1:1998.  |  
|   84. PN-A-86525:1996  |    Produkty drobiarskie – Konserwy drobiowe – Wymagania wspólne – wraz ze zmianą PN-A-86525/Az1:1999 – z wyłączeniem p. 5.1.  |  
|   85. PN-A-86526:1995  |    Produkty drobiarskie – Wędliny drobiowe – Wymagania wspólne – wraz ze zmianą PN-A-86526/A1:1998 i zmianą PN-A-86526/Az2:1999 – z wyłączeniem p. 5.1.  |  
|   86. PN-A-86528:1996  |    Produkty drobiarskie – Wyroby garmażeryjne gotowe z mięsa drobiowego – Wymagania i metody badań.  |  
|   87. PN-A-86529:1998  |    Produkty drobiarskie – Mrożone potrawy kulinarne z mięsa drobiowego.  |  
|   88. PN-93/A-86733  |    Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Oznaczanie zapasożycenia i kryteria oceny.  |  
|   89. PN-A-86750:1996  |    Ryby i inne zwierzęta wodne – Ryby słodkowodne świeże i mrożone.  |  
|   90. PN-A-86751:1996  |    Ryby i inne zwierzęta wodne – Ryby żywe.  |  
|   91. PN-A-86753:1996  |    Ryby i inne zwierzęta wodne – Ryby dorszowate świeże i mrożone.  |  
|   92. PN-A-86754:1997  |    Ryby i inne zwierzęta wodne – Łososie świeże i mrożone.  |  
|   93. PN-91/A-86755  |    Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Filety z ryb białych.  |  
|   94. PN-91/A-86756  |    Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Ryby morskie różne.  |  
|   95. PN-A-86757:2001  |    Ryby i inne zwierzęta wodne – Płastugi świeże i mrożone.  |  
|   96. PN-92/A-86758  |    Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Śledziowate.  |  
|   97. PN-A-86759:1994  |    Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone – Filety.  |  
|   98. PN-A-86760:1996  |    Ryby i inne zwierzęta wodne oraz produkty z nich otrzymywane – Mięso mielone i farsz rybny, mrożone.  |  
|   99. PN-91/A-86763  |    Konserwy rybne. Wymagania ogólne – wraz ze zmianą PN-91/A-86763/Az4:2001.  |  
|   100. PN-A-86765:1999  |    Przetwory rybne – Prezerwy.  |  
|   101. PN-84/A-86766  |    Ryby solone. Wspólne wymagania i badania.  |  
|   102. PN-86/A-86767  |    Ryby i inne zwierzęta wodne świeże i mrożone. Wspólne wymagania i badania.  |  
|   103. PN-A-86768:1996  |    Ryby i inne zwierzęta wodne – Kalmary świeże i mrożone.  |  
|   104. PN-A-86770:1999  |    Ryby i przetwory rybne – Terminologia.  |  
|   105. PN-85/A-86772  |    Przetwory rybne wędzone. Wspólne wymagania i badania.  |  
|   106. PN-A-86780:1998  |    Przetwory rybne – Marynaty.  |  
|   107. PN-A-86901:1997  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze kuchenne – wraz ze zmianą PN-A-86901:1997/Az1:2001 – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu.  |  
|   108. PN-A-86902:1997  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Tłuszcze cukiernicze i piekarskie – wraz ze zmianą PN-A-86902:1997/Az1:2001 – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu.  |  
|   109. PN-A-86903:1997  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce –Tłuszcze przeestryfikowane – wraz ze zmianą PN-A-86903:1997/Az1:2001 – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu.  |  
|   110. PN-A-86904:1998  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Lecytyna rzepakowa i sojowa – w zakresie parametrów jełczenia tłuszczu.  |  
|   111. PN-92/A-86907  |    Margaryna. Wspólne wymagania i badania – z wyłączeniem wymagań w zakresie kwasów C22, metali szkodliwych dla zdrowia, substancji dodatkowych i mikrobiologii.  |  
|   112. PN-A-86908:2000  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Rafinowane oleje roślinne – z wyłączeniem wymagań w zakresie kwasu erukowego.  |  
|   113. PN-A-86909:1996  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Rafinowane tłuszcze uwodornione – wraz ze zmianą PN-A-86909:1996/Az1:2001 – w zakresie liczby kwasowej oraz zawartości nadtlenków.  |  
|   114. PN-A-86940:2001  |    Oleje i tłuszcze roślinne oraz zwierzęce – Terminologia – w zakresie terminologii dot. olejów i tłuszczów roślinnych.  |  
|   115. PN-A-86950:1995  |    Majonez – z wyłączeniem wymagań w zakresie metali szkodliwych dla zdrowia, substancji dodatkowych i mikrobiologii oraz p. 4.1.2 i p. 5.1 w zakresie obowiązku i częstotliwości wykonywania badań pełnych i niepełnych.  |  
|   116. PN-A-86952:1997  |    Przyprawy ziołowe – Pieprz ziołowy – w zakresie wymagań fizykochemicznych.  |  
|   117. PN-A-86953:1997  |    Przyprawy ziołowe – Kminek – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   118. PN-A-86954:1997  |    Przyprawy ziołowe – Lubczyk – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   119. PN-A-86955:1997  |    Przyprawy ziołowe – Pieprz turecki (papryka mielona) – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących, z wyłączeniem tabl. 1 Ip. 4.  |  
|   120. PN-A-86956:1997  |    Przyprawy ziołowe – Cząber – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   121. PN-A-86957:1997  |    Przyprawy ziołowe – Kolendra – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   122. PN-A-86958:1997  |    Przyprawy ziołowe – Majeranek – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   123. PN-A-86959:1997  |    Przyprawy ziołowe – Bazylia – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   124. PN-A-86960:1997  |    Przyprawy ziołowe – Czarnuszka – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   125.PN-A-86961:1997  |    Przyprawy ziołowe – Estragon – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   126. PN-A-86962:1997  |    Przyprawy ziołowe – Gorczyca biała – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   127. PN-A-86963:1997  |    Przyprawy ziołowe – Gorczyca czarna – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   128. PN-A-86964:1997  |    Musztarda.  |  
|   129. PN-A-86965:1997  |    Przyprawy ziołowe – Pieprz czarny – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   130. PN-A-86966:1997  |    Przyprawy ziołowe – Pieprz biały – w zakresie wymagań fizykochemicznych i cech dyskwalifikujących.  |  
|   131. PN-A-86967:1998  |    Przyprawy ziołowe – Mieszanki przyprawowe – w zakresie wymagań fizykochemicznych.  |  
|   132. PN-93/A-88000  |    Wyroby cukiernicze trwałe. Terminologia – wraz ze zmianą PN-A-88000:1993/A1:1998.  |  
|   133. PN-A-88102:1998  |    Wyroby cukiernicze – Czekolada.  |  
|   134. PN-A-88103:1998  |    Wyroby cukiernicze – Kakao.  |  
|   135. PN-A-89000:1998  |    Wyroby i półprodukty ciastkarskie –Terminologia.  |  
|   136. PN-A-99000:1999  |    Tytoń i wyroby tytoniowe – Terminologia – Przetwórstwo i produkcja.  |  
|   137. PN-92/B-12041  |    Melioracje wodne. Obszar oddziaływania.  |  
|   138. PN-93/B-12043  |    Drenowanie. Wykonawstwo. Roboty przygotowawcze.  |  
|   139. PN-B-12045:1994  |    Drenowanie. Projektowanie. Zabiegi towarzyszące.  |  
|   140. PN-B-12075:1998  |    Drenowanie – Projektowanie rozstaw i głębokości drenowania na podstawie kryteriów glebowo-rolniczych.  |  
|   141. PN-B-12077:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Wodopój – Wymagania i metody badań.  |  
|   142. PN-B-12078:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Poidła –Wymagania i metody badań.  |  
|   143. PN-B-12080:1996  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Elementy drewnianych ścianek szczelnych – Wymagania i badania.  |  
|   144. PN-B-12081:1996  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty rurowe – Wymiary.  |  
|   145. PN-B-12082:1996  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Darniowanie – Wymagania i badania przy odbiorze.  |  
|   146. PN-B-12083:1996  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Bruki z kamienia naturalnego – Wymagania i badania przy odbiorze.  |  
|   147. PN-B-12084:1996  |    Drenowanie – Terminologia.  |  
|   148. PN-B-12085:1996  |    Drenowanie – Zasady rozplanowania sieci drenarskiej.  |  
|   149. PN-B-12086:1997  |    Drenowanie – Wymiarowanie zbieraczy.  |  
|   150. PN-B-12087:1997  |    Drenowanie – Ujęcie i odprowadzenie wód źródlanych i wysiąkowych.  |  
|   151. PN-B-12088:1997  |    Drenowanie – Zabezpieczenia rurociągów drenarskich.  |  
|   152. PN-B-12089:1997  |    Drenowanie – Układanie sączków drenarskich – Wymagania i badania przy odbiorze.  |  
|   153. PN-B-12090:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Bród – Wymagania i metody badań.  |  
|   154. PN-B-12091:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy drewniane – Wymagania i metody badań.  |  
|   155. PN-B-12092:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Zastawki – Wymiary.  |  
|   156. PN-B-12093:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Stopnie – Wymiary.  |  
|   157. PN-B-12094:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Mnichy żelbetowe – Wymiary.  |  
|   158. PN-B-12095:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Nasypy – Wymagania i badania przy odbiorze.  |  
|   159. PN-B-12096:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Przepusty z rur betonowych i żelbetowych – Wymagania i metody badań.  |  
|   160. PN-B-12097:1997  |    Urządzenia wodno-melioracyjne – Otwory jazów – Wymiary.  |  
|   161. PN-EN 60335-2-86:2002  |    Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego – Część 2–86: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych urządzeń do połowu ryb.  |  
|   162. PN-ISO 3720:1997  |    Herbata czarna – Definicja i podstawowe wymagania.  |  
|   163. PN-R-01000:1997  |    Nawodnienia – Nawodnienia umiejscowione – Terminologia.  |  
|   164. PN-R-01001:1997  |    Nawodnienia – Deszczowanie –Terminologia podstawowa.  |  
|   165. PN-R-04033:1998  |    Gleby i utwory mineralne – Podział na frakcje i grupy granulometryczne.  |  
|   166. PN-R-04151:1997  |    Gospodarka ziemią w rolnictwie – Terminologia.  |  
|   167. PN-R-04152:1997  |    Erozja i melioracje przeciwerozyjne – Terminologia.  |  
|   168. PN-R-64757:1994  |    Pasze – Aflatoksyny – dopuszczalna zawartość i oznaczanie.  |  
|   169. PN-R-64791:1994  |    Pasze. Wymagania i badania mikrobiologiczne – z wyłączeniem w odniesieniu do pasz zawierających mączki pochodzenia zwierzęcego p. 2.1 tabl. 1 poz. b) w odniesieniu do pałeczek z rodzaju Salmonella, poz. d) w odniesieniu do laseczek z rodzaju Clostridium.  |  
|   170. PN-R-64801:1999  |    Pasze – Mączki paszowe pochodzenia zwierzęcego.  |  
|   171. PN-75/R-65031  |    Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Fasola – w zakresie wymagań, tolerancji i cech dyskwalifikujących.  |  
|   172. PN-81/R-65032  |    Ziarno roślin strączkowych jadalnych. Groch – w zakresie wymagań, tolerancji i cech dyskwalifikujących.  |  
|   173. PN-75/R-74450  |    Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne.  |  
|   174. PN-75/R-74453  |    Rośliny okopowe. Ziemniaki jadalne wczesne.  |  
|   175. PN-84/R-75024  |    Owoce świeże. Jabłka.  |  
|   176. PN-73/R-75025  |    Owoce świeże. Gruszki.  |  
|   177. PN-73/R-75026  |    Owoce świeże. Śliwki.  |  
|   178. PN-72/R-75027  |    Owoce świeże. Czereśnie.  |  
|   179. PN-72/R-75028  |    Owoce świeże. Wiśnie.  |  
|   180. PN-71/R-75356  |    Warzywa świeże. Badanie jakości.  |  
|   181. PN-87/R-75357  |    Warzywa świeże. Cebula.  |  
|   182. PN-84/R-75358  |    Warzywa świeże. Marchew.  |  
|   183. PN-85/R-75359  |    Warzywa świeże. Ogórki.  |  
|   184. PN-72/R-75361  |    Warzywa świeże. Kalafiory.  |  
|   185. PN-72/R-75362  |    Warzywa świeże. Kapusta.  |  
|   186. PN-91/R-75368  |    Warzywa świeże. Pomidory.  |  
|   187. PN-R-75502:1996  |    Morele.  |  
|   188. PN-R-75505:1996  |    Bakłażan.  |  
|   189. PN-R-75508:1996  |    Kapusta brukselska.  |  
|   190. PN-R-75518:1996  |    Czosnek.  |  
|   191. PN-R-75519:1996  |    Winogrona.  |  
|   192. PN-R-75521:1996  |    Por.  |  
|   193. PN-R-75522:1996  |    Sałaty oraz endywie o liściach kędzierzawych i endywie o liściach szerokich (batawie).  |  
|   194. PN-R-75526:1996  |    Brzoskwinie i nektaryny.  |  
|   195. PN-R-75528:1996  |    Papryka słodka.  |  
|   196. PN-R-75534:1996  |    Szpinak.  |  
|   197. PN-R-75535:1996  |    Truskawki.  |  
|   198. PN-R-75538:1996  |    Cykoria sałatowa.  |  
|   199. PN-R-75541:1996  |    Cukinia.  |  
|   200. PN-73/R-75761  |    Warzywa świeże. Szparagi.  |  
|   201. PN-77/R-75762  |    Warzywa świeże. Fasola szparagowa.  |  
|   202. PN-80/R-75763  |    Warzywa świeże. Groch zielony.  |  
|   203. PN-76/R-93000  |    Rybactwo stawowe. Nazwy i określenia.  |  
|   204. PN-R-93100:1998  |    Ryby hodowlane – Materiał zarybieniowy łososia i troci.  |  
- Data ogłoszenia: 2002-08-27
 - Data wejścia w życie: 2002-09-11
 - Data obowiązywania: 2002-09-11
 - Dokument traci ważność: 2003-01-01
 
REKLAMA
Dziennik Ustaw
REKLAMA
REKLAMA
