| IFK | IRB | INFORLEX | GAZETA PRAWNA | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 10 października 2002 r.

w sprawie związania Rzeczypospolitej Polskiej IX Porozumieniem wykonawczym sporządzonym w Warszawie dnia 13 września 2002 r. między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Rządem Republiki Austrii o realizacji w latach 2002–2005 Umowy między Polską Rzecząpospolitą Ludową a Republiką Austrii o współpracy kulturalnej i naukowej, podpisanej w Wiedniu dnia 14 czerwca 1972 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że na podstawie art. 6 ust. 3 w związku z art. 13 ust. 1 ustawy z dnia 14 kwietnia 2000 r. o umowach międzynarodowych (Dz. U. Nr 39, poz. 443 oraz z 2002 r. Nr 216, poz. 1824) Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej wyraziła zgodę na związanie Rzeczypospolitej Polskiej IX Porozumieniem wykonawczym między Rządem Rzeczypospolitej Polskiej a Rządem Republiki Austrii o realizacji w latach 2002–2005 Umowy między Polską Rzecząpospolitą Ludową a Republiką Austrii o współpracy kulturalnej i naukowej, podpisanej w Wiedniu dnia 14 czerwca 1972 r. (Dz. U. z 1973 r. Nr 29, poz. 161).

Związanie Rzeczypospolitej Polskiej Porozumieniem wykonawczym nastąpiło poprzez jego podpisanie, które miało miejsce w Warszawie dnia 13 września 2002 r.

Zgodnie z art. 53 Porozumienia wykonawczego wchodzi ono w życie w dniu 1 listopada 2002 r.

Minister Spraw Zagranicznych: W. Cimoszewicz

RODO 2018