| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 29 listopada 2002 r.

w sprawie mocy obowiązującej Protokołu o wprowadzeniu zmian do Porozumienia sporządzonego w Moskwie dnia 15 listopada 1971 r. o utworzeniu międzynarodowego systemu i organizacji łączności kosmicznej „Intersputnik”, przyjęty podczas XXV Jubileuszowej Sesji Rady INTERSPUTNIK w Moskwie dnia 30 listopada 1996 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że na podstawie ustawy z dnia 21 września 2000 r. o ratyfikacji Protokołu o wprowadzeniu zmian do Porozumienia o utworzeniu międzynarodowego systemu i organizacji łączności kosmicznej „INTERSPUTNIK”, przyjętego podczas XXV Jubileuszowej Sesji Rady INTERSPUTNIK w Moskwie dnia 30 listopada 1996 r. (Dz. U. Nr 95, poz. 1040) oraz zgodnie z artykułem 19 ustęp 1 powyższego protokołu. Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej ratyfikował dnia 26 marca 2001 r. powyższy protokół. Dnia 13 kwietnia 2001 r. złożono Rządowi Federacji Rosyjskiej, jako depozytariuszowi, dokument ratyfikacyjny.

Zgodnie z artykułem 19 ustęp 2 Protokołu o wprowadzeniu zmian do Porozumienia o utworzeniu międzynarodowego systemu i organizacji łączności kosmicznej „Intersputnik” powyższy protokół wszedł w życie w stosunku do Rzeczypospolitej Polskiej i pozostałych Państw-Stron dnia 4 listopada 2002 r.

Następujące Państwa stały się Stronami powyższego protokołu:

Islamskie Państwo Afganistanu Republika Białorusi

Republika Bułgarii

Republika Czeska

Republika Indii

Republika Kazachstanu

Republika Kirgiska

Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna

Republika Kuby

Mongolia

Republika Federalna Niemiec

Federacja Rosyjska