| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 28 września 2004 r.

w sprawie mocy obowiązującej Regulaminów Europejskiej Komisji Gospodarczej Organizacji Narodów Zjednoczonych, stanowiących załączniki do Porozumienia dotyczącego przyjęcia jednolitych wymagań technicznych dla pojazdów kołowych, wyposażenia i części, które mogą być stosowane w tych pojazdach, oraz wzajemnego uznawania homologacji udzielonych na podstawie tych wymagań, sporządzonego w Genewie dnia 20 marca 1958 r.

Podaje się niniejszym do powszechnej wiadomości, że Rzeczpospolita Polska jest związana Regulaminami Europejskiej Komisji Gospodarczej Organizacji Narodów Zjednoczonych, stanowiącymi załączniki do Porozumienia dotyczącego przyjęcia jednolitych wymagań technicznych dla pojazdów kołowych, wyposażenia i części, które mogą być stosowane w tych pojazdach, oraz wzajemnego uznawania homologacji udzielonych na podstawie tych wymagań, sporządzonego w Genewie dnia 20 marca 1958 r. (Dz. U. z 2001 r. Nr 104, poz. 1135), których wykaz określa załącznik do niniejszego oświadczenia rządowego.

Teksty Regulaminów, określonych w załączniku, podlegają ogłoszeniu w języku polskim, w dzienniku urzędowym ministra właściwego do spraw transportu.

Minister Spraw Zagranicznych: W. Cimoszewicz

Załącznik 1. [WYKAZ REGULAMINÓW EUROPEJSKIEJ KOMISJI GOSPODARCZEJ ONZ, STANOWIĄCYCH ZAŁĄCZNIKI DO POROZUMIENIA DOTYCZĄCEGO PRZYJĘCIA JEDNOLITYCH WYMAGAŃ TECHNICZNYCH DLA POJAZDÓW KOŁOWYCH, WYPOSAŻENIA I CZĘŚCI, KTÓRE MOGĄ BYĆ STOSOWANE W TYCH POJAZDACH, ORAZ WZAJEMNEGO UZNAWANIA HOMOLOGACJI UDZIELONYCH NA PODSTAWIE TYCH WYMAGAŃ]

Załącznik do oświadczenia rządowego
z dnia 28 września 2004 r. (poz. 2624)