| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 17 maja 2019 r.

w sprawie związania Rzeczypospolitej Polskiej Porozumieniem administracyjnym w sprawie stosowania Umowy między Rzecząpospolitą Polską a Mongolią o zabezpieczeniu społecznym, podpisanym w Warszawie dnia 24 stycznia 2018 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że na podstawie art. 6 ust. 3 w związku z art. 13 ust. 1 ustawy z dnia 14 kwietnia 2000 r. o umowach międzynarodowych (Dz. U. poz. 443, z 2002 r. poz. 1824, z 2010 r. poz. 1395, z 2011 r. poz. 676 oraz z 2019 r. poz. 109) Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej dnia 14 listopada 2017 r. wyraziła zgodę na związanie Rzeczypospolitej Polskiej Porozumieniem administracyjnym w sprawie stosowania Umowy między Rzecząpospolitą Polską a Mongolią o zabezpieczeniu społecznym, przez podpisanie.

Porozumienie zostało podpisane w Warszawie dnia 24 stycznia 2018 r. na podstawie art. 20 pkt 1 Umowy między Rzecząpospolitą Polską a Mongolią o zabezpieczeniu społecznym, podpisanej w Warszawie dnia 24 stycznia 2018 r. (Dz. U. z 2019 r. poz. 1189).

Zgodnie z art. 10 porozumienia wchodzi ono w życie dnia 1 lipca 2019 r.

Minister Spraw Zagranicznych: wz. M. Lang

Spółki z Górnej Półki

Blog o spółce z o.o. i S.A.