| INFORLEX | GAZETA PRAWNA | KONFERENCJE | INFORORGANIZER | APLIKACJE | KARIERA | SKLEP

z dnia 6 grudnia 2019 r.

w sprawie związania Rzeczypospolitej Polskiej Protokołem o zrównoważonym rolnictwie i rozwoju obszarów wiejskich do Ramowej Konwencji o ochronie i zrównoważonym rozwoju Karpat, sporządzonym w Lillafüred dnia 12 października 2017 r.

Podaje się niniejszym do wiadomości, że na podstawie art. 15 ust. 1 ustawy z dnia 14 kwietnia 2000 r. o umowach międzynarodowych (Dz. U. z 2020 r. poz. 127) Rada Ministrów Rzeczypospolitej Polskiej dnia 8 maja 2019 r. udzieliła zgody na związanie Rzeczypospolitej Polskiej Protokołem o zrównoważonym rolnictwie i rozwoju obszarów wiejskich do Ramowej Konwencji o ochronie i zrównoważonym rozwoju Karpat, sporządzonym w Lillafüred dnia 12 października 2017 r.

Zgodnie z art. 26 ust. 3 protokołu w związku z art. 21 ust. 3 Ramowej Konwencji o ochronie i zrównoważonym rozwoju Karpat, sporządzonej w Kijowie dnia 22 maja 2003 r.1), protokół wchodzi w życie dnia 1 stycznia 2020 r.

Jednocześnie podaje się do wiadomości, że protokół wchodzi w życie w stosunku do Rzeczypospolitej Polskiej, Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej oraz Węgier.

Minister Spraw Zagranicznych: J. Czaputowicz

1) Ramowa Konwencja o ochronie i zrównoważonym rozwoju Karpat, sporządzona w Kijowie dnia 22 maja 2003 r., została ogłoszona w Dz. U. z 2007 r. poz. 634.

Artykuł sponsorowany

Paweł Ludwiczak

Radca prawny, specjalizujący się w tematach związanych z obsługą prawną przedsiębiorców, prawem korporacyjnym, zamówieniami in house, publicznym transportem zbiorowym i Compliance.