REKLAMA
Zarejestruj się
REKLAMA
Są nowe przepisy dotyczące znakowania napojów alkoholowych. Zmiany wprowadzają zasady oznakowania napoju spirytusowego nazywanego „nalewką”. Pojawia się też obowiązek podawania rzeczywistej objętościowej zawartości alkoholu w restauracjach.
Tak dobrego rozpoczęcia roku w branży HoReCa nie było od wybuchu pandemii. Co piąty hotelarz i restaurator spodziewa się w 2024 roku większej liczby gości i wyższych obrotów ze swojego biznesu, a połowa z nich w związku z tym będzie w bieżącym roku inwestować, co też dobrze rokuje dla tego sektora rynku usług na dalszą przyszłość.
Kobiety do sprawy podchodzą bardziej nowocześnie i oceniają, że 35 proc. mężczyzn zgodziłoby się na zapłacenie rachunku za kolację z okazji Święta Zakochanych przez partnerkę.
Polacy coraz rzadziej jedzą poza domem a jeśli już pójdą do restauracji to zostawiają mniejsze napiwki albo dzielą porcje. Tak wynika z obserwacji większości restauratorów. Czy sezon okołoświąteczny i pojawiające się w branży nowe trendy przywrócą klientów?
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA